My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …
My Blueberry CornerKuchnia po mojemu powoli wraca na właściwe tory. Po falach upałów, wakacyjnych rozjazdach i okresie zwyczajnego lenistwa, w końcu w moich garach zaczyna z powrotem bulgotać
Kuchnia po mojemuTaka przekąska króluje na internetowych forach z szybkimi przekąskami. W oryginalnej wersji banany są zanurzane w cieście naleśnikowym, smażone na głębokim oleju i posypywane cukrem pudrem
Chocolate Muffin BlogPrzepyszne leczo z żółtych warzyw ma też swój urok podane z ryżem pięknie się prezentuje A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne Zapraszam do
W królestwie smaków BeatySKŁADNIKI: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 tabletki stewii 3 kropelki aromatu rumowego 1 jabłko 1 gruszka syrop karmelowy Walden
ClauditteMissCookingskładniki: 220 g płatków owsianych 70 g orzechów włoskich 80 g migdałów 45 g żurawiny 40 g sezamu 50 g pestek słonecznika 30 g siemienia lnianego
Domowy Smak JedzeniaOstropest jest rośliną znaną od ponad 2000 lat, był już ceniony przez Rzymian i Greków. Pospolicie jest znany pod nazwą oset mleczny. Stanowi on źródło wielu
Kulinarne przygody GatityUpalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe
Moja smaczna kuchniaNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Pyza i SurówkaNa początku sierpnia na stronę któregoś z portali zbierających przepisy kulinarne trafiło z rzędu kilka przepisów właśnie na chleb toskański. Tak mnie zaintrygowało to pieczywo, że
Weekendy w domu i ogrodzieZapachniało mi jesienią choć pogoda nadal letnia. Liście lecą z drzew, brzozy pożółkły za oknem, inaczej pada już światło no i na straganach nie ma moich
Dzieje kuchennej WiewióryBakłażany najczęściej robię zapiekane z najróżniejszym farszem. Można je również podać jako taki prawie-bigos, czyli caponatę. Do tego kawałek świeżej bułki i już nic więcej
Codzienna kuchnia niecodziennaMocno kolorowa owsianka! Pyszna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki mieszanki płatków owsianych, jaglanych i orkiszowych - słodzik - 150 ml wody - 50 ml mleka kokosowego - owoce: borówka, mango, winogrono
SMYKWKUCHNIOstatnio przygotowywałam smażoną mozzarellę z pomidorami, więc dziś spieszę uspokoić ewentualne włoskie mammy, że caprese, czyli typową dla Włoch przekąskę - też potrafię zrobić :) W tej sałatce
Weekendy w domu i ogrodziePozostaję w atmosferze faszerowania warzyw, których w ogródku wciąż dużo. Dziś pomysł na cukinię, która idealnie nadaje się na faszerowanie i pieczenie, bo sama nie mając
Weekendy w domu i ogrodzie