śniadanie - 17689 przepisów (strona:679/1180)

Pasta z awokado i suszonych pomidorów 200

Pasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku

MamaOskarka
Dżem dyniowy 191

Zastanawiałam się , od czego rozpocząć i padło na mój ulubiony dżem dyniowo-pomarańczowy . Dżemy to ulubione przetwory owocowe jedzone zimą przez nas :) Z pewnością ten przepis

Aromatyczne Podróże
Hummus z dyni 201

hummus z dyni Hummus z dyni to smak, którego jeszcze nie znałam, ale że uwielbiam eksperymenty w kuchni , a do tego od jakiegoś już czasu jestem

Aromatyczne Podróże
Sałatka warstwowa - GYROS 225

Sałatka Gyros Niedawdno moja Babcia obchodziła 83 urodziny, w związku z tą okazją całą rodziną przygotowaliśmy dla niej prezent - niespodziankę, a dokładniej wydrukowane na płótnie i

Aromatyczne Podróże
Irlandzki chleb na sodzie oczyszczonej 199

Irlandzki chleb na sodzie oczyszczonej  Przepis na chleb pochodzi z książki: "Wypieki", oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodifikowała :-) Chleb ten rośnie dzięki

Aromatyczne Podróże
Hummus 155

Hummus    Hummus  - puszka ciecierzycy (przeważnie 250g) lub ugotowanej , - 1/4 szklanki płynu z odsączonej ciecierzycy lub wywaru z ugotowanej ciecierzycy, - sok z połowy cytryny

Aromatyczne Podróże
Racuchy drożdżowe z jabłkami 164

Drożdżowe racuchy  RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z  Anielskiej Kuchni ) Składniki:  50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2

Aromatyczne Podróże
Brioszka z konfiturą morelową 210

Brioszka z morelowym nadzieniem  Od zawsze uwielbiam wszelkie wypieki drożdżowe, a  zapach unoszący się w całym domu ciasta drożdżowego już zawsze będzie mi się

Aromatyczne Podróże
Pasztet z soczewicy 183

Pasztet z czerwonej soczewicy według przepisu Agnieszki Kręglickiej Idealne urozmaicenie wielkanocnego stołu, banalnie prosty do wykonania , przy czym bardzo zdrowy. Polecam wykonać go z czerwonej soczewicy

Aromatyczne Podróże
Sałatka z tuńczyka 251

sałatka z tuńczyka Składniki: czerwona papryka 4 ugotowane jajka 4-5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka tuńczyka w zalewie własnej pęczek zielonej pietruszki  kilka łyżek

Aromatyczne Podróże
Pasztet domowy 234

pasztet domowy Pasztet pieczemy z moim narzeczonym regularnie od ubiegłego roku. Zawsze staramy się przygotować go więcej, a po upieczeniu i wystudzeniu porcjujemy i większą część

Aromatyczne Podróże
Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym 173

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym   Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Składniki: 80 dkg filetów matjasów 1 cebula 4-5 ząbków czosnku  mały jogurt naturalny

Aromatyczne Podróże
Domowa wędlina :Gotowana szynka 201

  Czas na domową wędlinę: gotowana szynka Składniki: 1-1,5 kg mięsa szynki (najlepiej kawałek tzw. kulki) 2l wody  1/3 szklanki soli kuchennej 1

Aromatyczne Podróże
Najlepsze rogaliki drożdżowe 189

Moja lampa imitująca światło dzienne, której używam do doświetlania ciemnych jesiennych i zimowych zdjęć, wyzionęła ducha. A raczej, ktoś jej w tym pomógł. Choć sprawcy nie

Posadzone i zjedzone
Bułeczki pszenne na serwatce 202

Pyszne, mięciutkie bułeczki na serwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi

Posadzone i zjedzone