moimi ulubionymi nasionami chia. Jest już na moim blogu kilka przepisów z udziałem tych nasion, ale ponieważ są zdrowe i smaczne wykorzystałam je ponownie. Deser może być również śniadaniem. Pychotka Składniki: 3 łyżki nasion chia 400 ml jogurtu naturalnego 1 melon Galia 3 łyżki miodu lub cukier 1/2 szklanki malin Nasiona wsypać do jogurtu, wymieszać i odstawić na całą
O kuchni z uczuciemkokilek lub do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 30 - 35 minut. Tak przygotowana owsianka to dobry pomysł na drugie śniadanie na wynos. Śliwki to bogate w składniki odżywcze owoce. Dzięki zawartości pektyn poprawiają apetyt i korzystnie wpływają na układ pokarmowy. Działają kojąco na układ nerwowy i poprawiają samopoczucie. Zwierają witaminy
My Chcemy Jeśćsiekamy pietruszkę lub kolendrę. Mieszamy razem wszystko, co zielone. Już na tostach bardzo delikatnie solę guacamole i oprószam je ostrą, wędzoną papryką. Cudownie podbija smak. Idealnym dodatkiem na śniadanie będzie jajko w koszulce, mozarella i plaster pomidora. Albo to wszystko na raz. Na wieczór, do piwa, możecie porcję guacamole zjeść razem z nachos zrobionymi z tortilli- kroimy gotową
Karo in the Kitchenpochłonęliśmy tą porcję w 4 osoby, do grillowanych kurzych skrzydełek i młodych ziemniaków pieczonych w całości. Jak się uprę, sama wciągam połowę tej porcji jako zdrowe, lekkie i wiosenne śniadanie. SKŁADNIKI 400g jogurtu greckiego (u mnie jak zwykle Bakoma) 1 ogórek wężowy 2 małe małosolne ogórki 2 małe gruntowe ogórki 4-5 dużych rzodkiewek 3 ząbki młodego czosnku świeży
Karo in the Kitchenszczenięcych. Jedzenie na pocieszenie. Moje nieśmiertelne ‘comfort food’. Swojego czasu miałam zawsze zapas placków w zamrażalce. Potrafiłam mieć na nie ochotę o 1- 2 w nocy. Albo na śniadanie. Na chociaż jednego. Są tak proste. I tak smaczne. Nie oszukujmy się, że można je zrobić zdrowo – ziemniaki to węglowodany, mają skrobię, sypiemy mąkę, smażymy w tłuszczu i każdy jego
Karo in the KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To moja kolejna domowa wędlina wykonana w szynkowarze. Tym razem zrobiłam schab, który wyszedł bardzo smaczny – kruchy i
Marta GotujeDzisiaj na śniadanie serwuję sobie swoje ulubione placki - pełnoziarniste na jogurcie , podane z szybkim sosem owocowym. Prosto, szybko, smacznie. Taki comfort food. Piszę tu do was i oglądam film. placki pełnoziarniste na jogurcie naturalnym z sosem porzeczkowo-malinowym Przepis: własny / 1 duża lub 2 małe porcje/ składniki: 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (40-50 g)* 150 g jogurtu naturalnego
tost z dżememCzasem są dni kiedy nie zdążymy zjeść śniadania a już prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże
Z Majeczką w kuchnitakich wynalazków jak później, kiedy na świecie pojawiło się dwóch synów, błyskawiczne kaszki z mlekiem bez gotowania. Teraz, kiedy dzieci są już większe gotuję kaszę z przyjemnością na śniadanie lub robię z niej deser (przepis) Składniki: 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka wiórek kokosowych 1/2 szklanki borówek cukier do smaku lub miód Kaszę mannę wymieszać
O kuchni z uczuciemteż niepotrzebnie długo czekać na złożenie zamówienia Wystrój wnętrza prosty, ascetyczny, nowoczesny , nie przytłacza doznań smakowych podczas jedzenia - to lubię! W menu standardowym można znaleźć zdrowe propozycje zarówno na śniadanie jak i na obiad, w bardzo ciekawych i intrygujących aranżacjach W ramach promocyjnego, urodzinowego menu, serwowano zarówno dania główne , jak i coś na osłodę oraz trunki rozluźniające :) Ekscesy kulinarne
Grunt to przepis!całość zagrzać mieszając. Następnie dodać makaron i całość podsmażyć, mieszając tak, aby koncentrat i cebulka połączyły się z makaronem. Doprawić solą i pieprzem.... Boskie, nadaje się zarówno na śniadanie, jak i kolację albo obiad :D i uwierzcie mi - jest niesamowicie pyszne
Tradycyjna kuchnia inaczejrzadko je robię - były przepyszne! Ale rzadko się zdarza, że zostaje u mnie trochę chleba - zawsze szybko znika... :D Teraz specjalnie zostawiłam kawałek z myślą o tym właśnie śniadaniu. Do śliwek dodałam trochę korzennego aromatu, to chyba przez wczorajszą nieco jesienną pogodę...do 17.00 było słonecznie i gorąco, a potem nagle zaczeło lać i lało baaardzo długo
breakfast of dreamsNie bądźmy w kuchni tacy poważni. Przyda się nieco luzu i uśmiechu. Mama zawsze powtarzała – Nie baw się jedzeniem! Tylko dlaczego nie? Przecież taki oto
Mam To Na Widelcuprzekładamy do naczynia z sałatką. Obsmażonego kurczaka kroimy w paski i również dodajemy do sałatki, a do pojemniczka przelewamy nasz sos. Tak przygotowane drugie śniadanie zrobi na pewno wrażenie na naszych znajomych w pracy czy szkole, a dzięki pojemnikom na lunch z IKEA ich zabranie do torby jest o wiele
cookplpszenne bułeczki - musiałam je upiec! Są mięciutkie, miłe dla oka i dla podniebienia :)) Z lekką nutą tymianku, który uwielbiam. Mięciutki środek i chrupiąca skórka. Perfekcyjne na śniadanie :)) Składniki: (na ok. 11 średniej wielkości bułeczek): 180 g cukinii 30 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru 300 ml letniej wody 600 g mąki pszennej + odrobina
Walijskie Pichcenie