śniadanie - 17689 przepisów (strona:377/1180)

Roladki z chleba tostowego 4693

Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą chrupiące.  8 kromek chleba tostowego 8 plastrów sera 8 plastrów boczku wędzonego 1 papryka majonez keczup 1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka

Szefowa kuchni
Nadziewane bułeczki na ciepło 821

Wczoraj przygotowałam bardzo smaczne, nadziewane bułeczki. Jeżeli chcecie odczarować zwykłe kanapki z szynką i z serem, zróbcie takie same Są proste, efektowne i bardzo smaczne. Koniecznie

Kuchnia Bazylii
Jak rozpocząć dietę? 245

zapach cytrusów dodaje energii, odstresowuje i poprawia samopoczucie. Odświeża oddech, ponieważ zawarte w cytrynie olejki eteryczne łagodzą stany zapalne dziąseł. Jak widać same korzyści:) To co, jutro przed śniadaniem szklaneczka? Iwona dietetyk Nowy post Jak rozpocząć dietę? pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety 171

dodaję ją do zup, jako dodatek do sosów i bazę sałatek. Sałatka z komosy z pieczoną dynią najlepiej smakuje na zimno. Można ją zabrać na piknik lub jako drugie śniadanie do pracy. Składniki:  2 szklanki ugotowanej czerwonej komosy ryżowej 2 szklanki dyni (hokkaido lub piżmowej) pokrojonej w kostkę 100 g sera feta lub sera lazur kilka łyżek siekanej

Codziennik Kuchenny
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami 174

posypania marchewki cynamonem, pietruszki kolendrom, bardzo przyjemnie jest odkrywać podczas jedzenia, każdy z tych smaków. Jeśli po obiedzie zostanie trochę kaszy i warzyw, z przyjemnością zabieram je na drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej kawałek dyni Hokkaido (ok. 20 dkg) 2 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1 biała lub żółta papryka 1 mała cebula olej

Codziennik Kuchenny
Sałatka z pieczonej dyni i brukselki 154

pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając do sałatki będącej tematem wpisu, to jest dobra propozycją na kolację, obiad lub II śniadanie. Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jest lekko słodka z nutą goryczki (z brukselki), ma chrupkie dodatki i bardzo smaczny dressing cytrynowo-miodowy. Składniki

Codziennik Kuchenny
Congee z tofu, miso i glonami 203

tego obniżają poziom cholesterolu i podnoszą odporność organizmu. W przepisie użyłam tofu naturalnego, ale równie dobrze smakuje tofu wędzone, czosnkowe lub paprykowe. Congee jadam z wielką przyjemnością na wczesne śniadanie, jest to posiłek bardzo sycący, lekki i dający dużo energii. Congee po ugotowaniu Składniki zupy przed połączeniem Congee z tofu, miso i glonami Składniki: 1/2 szklanki ryżu

Codziennik Kuchenny
Bulion warzywny - podstawa domowych zup. 155

stanowi bazę większości zup, które gotuję. Kiedyś gotowałam zupy głównie na bulionie drobiowym, ale z powodów zdrowotnych zmieniłam ten zwyczaj. W moim domu zupy jada się na śniadanie, obiad i kolację, więc co najmniej dwa razy w tygodniu gotuję duży garnek bulionu. Wystarczy obrać warzywa, pokroić, zalać wodą i można zapomnieć na 2 godziny o gotującej się

Codziennik Kuchenny
Surówka z młodej kapusty 228

Dziś proponuję młodą kapustę w nieco mniej znanej odsłonie, chrupiącej surówki obiadowej. Taką surówkę można podać do dań obiadowych, mięs z grilla lub zjeść do kanapki na drugie śniadanie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki posiekanego koperku sól Sos: 1 łyżka płynnego miodu 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju (jaki lubicie - słonecznikowy, rzepakowy, lniany) szczypta soli

Codziennik Kuchenny
Wegeburgery z marchewką 167

tłuste, jak smażone kotlety. Wegeburgery bardzo smakowały rodzinie, jedliśmy je na ciepło i zimno z sosem jogurtowym i ketchupem. Burgery podane w smacznej bułce, są doskonałą propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 2 szkl. utartej marchwi 1 mała czerwona cebula 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1/4 ziaren sezamu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka curry

Codziennik Kuchenny
Naleśniki budyniowe 28642

tylko zobaczyłam je na blogu Nastoletnie wypiekanie. Naleśniki te mają nie tylko ciekawy smak, ale też cudownie roznoszący się waniliowy aromat i piękny złoty kolor! Polecam je na śniadanie, obiad, czy też kolację :) Zarówno małe, jak i duże łasuchy na pewno będą zadowoleni :) […] The post Naleśniki budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jesienna jajecznica z indykiem i papryką wg Aleex 188

porządku dziennym są katar, kaszel i przeziębienia. Dlatego ważne jest, abyśmy zadbali o codzienną porcję witamin, która nieco zabezpieczy nas przed chorobami. Dziś proponuję je Wam już na śniadanie. Znajdziecie je w jesiennej jajecznicy z indykiem i papryką. Jeśli lubicie paprykę, to bardzo zdrowe i smaczne warzywo, to jest coś w sam raz dla Was. Nie zwlekajcie, koniecznie przygotujcie

W mojej kuchni
"Tajniki suszenia żywności" - recenzja książki 194

chlebek cukiniowy, chlebek pomidorowy Rozdział ósmy to zioła i przyprawy: suszone zioła, cebula i czosnek w proszku, sproszkowane warzywa, słodka papryka w proszku, suszone płatki chili Rozdział dziewiąty to śniadania: znajdziemy w nim inspiracje i wskazówki, dzięki którym przygotujemy w dehydratorze zdrowe i smaczne śniadaniowe przekąski takie jak granola, czy naleśniki. Rozdział dziesiąty to przystawki: mini klopsiki warzywne, tortille

kruche babeczki
Domowy ser jogurtowy + kilka słów o produkcji sera 257

Dziś polecam Wam przepis na domowy ser jogurtowy . Pyszny, kremowy i bardzo łatwy w przygotowaniu. Nasz idealnie sprawdził się na śniadanie z dodatkiem szczypiorku i ulubionych przypraw. Moje dzieci zajadały się nim tak bardzo, że aż miały białe uśmiechy na buźkach Dziś dzielę się z Wami jednym z najszybszych i najprostszych przepisów na domowy ser. Jednak dzięki uprzejmości Serowar.pl

Słodkie okruszki
Owsiano-kakaowe ciasteczka 194

Zdrowa, ale słodka przekąska. Owsiane ciasteczka z dodatkiem kakao, doskonałe jako dodatek do śniadania lub przekąska w ciągu dnia. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 1 blacha. Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej, 2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka kakao, 2 jajka, 100 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki posiekanych orzechów, 1 szklanka nasion słonecznika

Fit&Fast Kitchen