Kasza jaglana doskonale sprawdza się zarówno w potrawach słodkich (jaglane Rafaello) jak i słonych. Otrzymuje się ją z łuskanego prosa i zalicza do najstarszych
Smakowity Blog KulinarnyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bułki do hamburgerów bardzo łatwo przygotować w domowym piekarniku. Można je również wykorzystać do zrobienia kanapek lub zapiekanek. Uwielbiam świeżo …
My Blueberry CornerSkładniki: - 1kg mąki - 60g drożdży - 1,5 szkl. mleka - 2 łyżki cukru - 2 jajka + 1 jajko do smarowania bułek - 100g masła - sól - parówki - przecier pomidorowy - bazylia
Od łyżki do widelcaPudding chia to deser, który musimy przygotować dzień wcześniej, najlepiej wieczorem i schować go do lodówki na noc, by nasionka napęczniały i mogły oddać nam w
NiePieprz.plZimą staram się przemycać do wszystkiego warzywa pod każdą postacią. Pomysł na te placki przyszedł gdy miałam makaron z poprzedniego dnia w lodówce. Jak widać
Wanilia i KardamonBardzo prosty wegański PUDDING Z MANGO I NASIONAMI CHIA to... Artykuł Pudding z mango i nasionami chia pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDomowy humus – prosty w przygotowaniu i pyszny. Niestety robi się go dość długo, ale jeżeli lubicie takie pasty to na pewno
KuchniaWeDwoje.pl1 kg białego półtłustego lub tłustego sera 1 litr 3% mleka 50 g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sproszkowana słodka papryka sól morska Przygotowanie. 1. Ser
Pij soki wyciskaneskładniki na 1 porcję : 1 bułka 1 jajko 2 plasterki ulubionej kiełbasy troszkę startego sera żółtego sól, pieprz wykonanie: Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby
Domowy Smak JedzeniaOpis: Trudno o lepsze połączenie smaków jak to, które daje kompozycja ugotowanych jaj i konserwowej szynki. Jest to bardzo szybka i prosta do przyrządzenia sałatka bez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneW końcu zmobilizowałam się do zrobienia domowego pieczywa! Tak się złożyło, że na jakiś czas mam zakaz jedzenia pieczywa pszennego, słodzonego, a na sklepowych półkach wszędzie
coolinarnyKasza pęczak zawitała w mojej kuchni jakiś czas temu. Jest bardzo smaczna i pożywna. Doskonała jako dodatek do mięs w sosie jak również zup. Tym razem
Monia miesza i gotujeNie tak dawno , bo 14 stycznia 2017 roku, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Pascalem Brodnickim, które były zwieńczeniem akcji " Rama Smaż jak szef kuchni
Z Kuchni Do Kuchni