Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej
Wino Francja KuchniaPrzepisu z serii domowa piekarnia nie było już dość długo, więc dzisiaj wracam z pysznym i zdrowym chlebem razowym na mące orkiszowej. Tym razem przepis składa
FitkotCztery składniki = Cztery naleśniki ❤ Przepyszne, delikatne, proste i szybkie w przygotowaniu. Wiórki startej czekolady Vivani świetnie wkomponowały się w masę naleśnikową. Niby proste połączenie i nieskomplikowany
Zdrowie na języku :PAle pyszności na moim stole, smaki i aromaty się prześcigają wypełniając powietrze w całej kuchni. Nie, nie w kuchni, w całym domu pachnie obłędnie. Koniecznie upieczcie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich; 1 szklanka startej marchewki; 1 szklanka orzechów włoskich; 1/2 szklanki wiórków kokosowych - opcjonalnie; 1/2 szklanki rodzynek; 1/4 szklanki syropu klonowego
Gospodyni MiejskaJeszcze niedawno kapary były kojarzone z luksusem, z czymś drogim i trudno dostępnym. Obecnie w sklepach można kupić bez większych problemów słoiczek tych pysznych oliwkowo-zielonych
Codzienna kuchnia niecodziennaLubicie kolory na talerzu? Ja bardzo,a najbardziej te naturalne,bo są zdrowe i wręcz kuszą by po nie sięgnąć. Pasta z zielonego groszku jest bardzo
Kolorowa kuchnia ElkiChałka z kruszonką Dzisiaj polecam chałkę z kruszonką. Chałka z kruszonką Składniki na chałkę 3 szklanki mąki pszennej 20 g drożdży ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka 1
Pomysłowa kuchniaGofry! Uwielbiam odkąd pamiętam, ale sami w domu nie mieliśmy gofrownicy, więc jadłam je stosunkowo rzadko. Czasami udało się gdzieś u kogoś, czasem w jakiejś budce
Kuchnia w czekoladzieTaka tarta sprawdzi się o każdej porze dnia, możecie zjeść ją na lunch, albo zrobić na kolację, na pewno zachwyci domowników. Bezglutenowe ciasto zrobione jest na
Quinoa Raz!Pasta śniadaniowa, którą możecie przygotować w kilka chwil, a będzie ona ciekawą odskocznią od mięsnych dodatków. Wędzony oscypek dodaje jej niezwykłego smaku. Jeżeli chcecie zastąpić w
MamaOskarkaTo moje pierwsze danie z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek
Moja smaczna kuchniaBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie
Vegan Taste