Któregoś dnia wymyśliłam sobie, że zrobię na obiad tortillę z szarpanym indykiem. Wówczas było to pierwsze danie, do którego postanowiłam wykorzystać przepis na szarpanego indyka Agaty
Smaki Na TalerzuLubię tosty francuskie, zazwyczaj robię z chleba. Tym razem wykorzystałam chałkę i naprawdę świetnie się sprawdziły. Można je podać z owocami czy dżemem. Składniki: 8
Kuchnia domowa AniDzisiaj zapraszam Was na przepyszną sałatkę, która zawiera w sobie sezonowe owoce – figi. Jak doskonale wiecie nasza dieta powinna być przede wszystkim jak najmniej przetworzona
Natka PietruszkiCiasta z dynią Szarlotka z dynią Rolada biszkoptowa z dynią Kruche ciasto z dynią Wegański placek z dynią Owsiane ciastka bananowo – dyniowe Sernik z dynią Strucla
Dorota SmakujeSzybka zupa krem z dyni i papryki. Banalnie prosta do przygotowania, lekko pikantna zupa dyniowa z papryką, która wszystkich zachwyca smakiem i wyglądem. Krem z pieczonej
Kuchcik gotujeProste, pyszne i szybkie! Kilka składników i już! Idealne na śniadanko. Co nam trzeba? 300g serka wiejskiego 2 jajka 4 czubate łyżki mąki sól i pieprz
LatosiowydomPizza z airfryer Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu na kolejne danie przygotowane w frytkownicy beztłuszczowej. Airfryer mam już prawie rok (dostałam go na prezent
Dorota SmakujeSałatka z burakiem to danie, które łączy w sobie świeżość warzyw i wyrazistość prostych, naturalnych składników. Sałatki to nie tylko zdrowe, ale również dostępne w sposób
Kulinarna ChwilaSałatka z rukolą, pomidorkami i papryką to lekka, a zarazem pełna smaku propozycja na każdą okazję. Świeże warzywa, połączone z aromatycznym dressingiem z oliwy, miodu i
Kulinarna ChwilaRybnik: dieta pudełkowa z posiłkami o niskiej zawartości FODMAP – ulga dla Twojego układu trawiennego! Wzdęcia, gazy, dyskomfort w podbrzuszu, uczucie przelewania, zaparcia i biegunki, a nawet
Tajemnice Smaku4 jajka 400g cukini 250ml mleka 150 g mąki 3 łyżki oleju sól , pieprz do smaku Cukinię ścieramy na średnich oczkach, dodajemy resztę składników
Gotowanie jest łatweSmak dzieciństwa. Tak! Pamiętam czasy gdy jako mała dziewczynka smarowałam te puchate rogale z chrupiącą skórką grubo masłem a najlepiej smakowały z kubkiem zimnego
Wanilia i KardamonKochani, dzisiaj mam dla Was recepturę na cukiniowe gofro-placuszki. Robione w gofrownicy, jednak nie są na tyle chrupiące, by móc zyskać miano gofrów. Natomiast myślę
Natka Pietruszki