Pyszne i mięciutkie bułeczki na śniadanie,najlepiej smakują z masłem i dżemem lub miodem. Składniki: 0,5 kilograma mąki pszennej 1 szklanka puree z pieczonej dyni 1 szklanka letniego mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka soli
Bajeczna Kuchniaprzyrządzona kiełbasę podaję zawsze śniadanie Wielkanocne,ale polecam również jako danie obiadowe. Składniki: 5 białych kiełbas surowych 2 cebule 1 duże kwaśne jabłko Garść suszonej żurawiny 1 łyżka majeranku 0,5 łyżki kminku 0,5 łyżeczki ostrej papryki Sól Olej Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w krążki i przesmażamy na oleju .Smażymy do momentu aż cebula będzie szklista.Dodajemy obrane
Bajeczna KuchniaBarszcz chrzanowy to moje tradycyjne danie Wielkanocne,zawsze jemy go na śniadanie.Bez niego to nie było by świąt ,dodam jeszcze że to danie to u mnie w domu przechodzi z pokolenia na pokolenie. Składniki: 0,5 kilograma żeberek wędzonych 1 szklanka zakwasu na żurek 1 kilogram korzenia chrzanu 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka śmietany
Bajeczna KuchniaProsty i bardzo smaczny koktajl truskawkowy z dodatkiem kefiru . Polecam na drugie śniadanie , szczególnie w gorące dni . Składniki: 0,5 kilograma truskawek 400 ml. kefiru cukier do smaku Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i umieszczamy w dzbanku miksującym lub blenderze , wlewamy kefir i wsypujemy cukier do smaku . Wszystko dokładnie miksujemy . Koktajl przed podaniem mocno schładzamy w lodówce
Bajeczna KuchniaNutella ze śliwek to połączenie śliwek i kakao,bez konserwantów Smaczny dodatek do pieczywa na śniadanie lub do naleśników. Składniki: 2,5 kilograma śliwek 1 kilogram cukru 1 op. cukru waniliowego 200 gram gorzkiego kakao Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, usuwamy pestki, mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, smażymy przez 2 godziny ciągle mieszając. Dodajemy
Bajeczna KuchniaCzęsto taki sok przyrządzam sobie na drugie śniadanie, jest smaczny i sycący, dodaje nam dużo energii w pracy. Składniki: 1 średniej wielkości dynia Hokkaido 4 kwaskowe jabłka Sposób przygotowania: Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki w zależności jaki mamy otwór w sokowirówce. Jabłka myjemy, nie obierając, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Dynię i jabłka umieszczamy
Bajeczna Kuchniamiłośników suszonych pomidorów - pyszny pomysł na śniadanie - omlet z pomidorami i bazylią :) Spróbujcie - pycha :) SKŁADNIKI 2 jajka 2 łyżki mleka 4 plastry suszonych pomidorów z zalewy 2 łyżki posiekanych listków bazylii sól pieprz 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE Jajka mieszamy w kubku z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Na małej patelni
Moje Kuchenne Rewelacjesmak wybierzecie? WITAM: to chrupkie ciasteczka z mąki pełnoziarnistej,bogate w składniki odżywcze oraz suszone owoce.Idealne dla osób dbających o linie a chcące czasami przegryźć coś słodkiego...idealne na śniadanie,na przekąskę,na każdą chwilę dnia. Dr Gerard to jedna z największych firm cukierniczych w Polsce,od 1993 r nieustannie się rozwijająca.Posiada 3 zakłady produkcyjne,ponad 200 ciasteczek
Niespełnione zdolności kulinarnelekko rozdrobnionej rukoli masło klarowane do smażenia, sól Przygotowanie : Na gorącym maśle usmażyć jajka, lekko posolić Po usmażeniu posypać świeżą, umytą rukolą. To moja propozycja na proste i smaczne śniadanie lub kolację
Proste Potrawydodatek w adnotacjach. Skwapliwie skorzystałam z tego pomysłu; w końcu im więcej rozgrzewających przypraw, tym lepiej. Całość rozpływa się na języku: aromatyczne, delikatne nadzienie, owinięte sprężystym, miękkim ciastem. Na śniadanie, podwieczorek i kolację - sprawdzą się doskonale w każdej sytuacji. Listopadowe must have , nie tylko dla fanów ciast drożdżowych. Kardamonowo-migdałowe supełki Składniki: (na 16 sztuk) ciasto: 325 ml mleka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeomlet z mąki kokosowej na ubitej wodzie z ciecierzycy...Wyszło jednak coś trochę innego. Chyba jednak ubita aqua faba nie nadaje się na podrobienie omleta biszkoptowego. Miałam więc na śniadanie może nie piękne, ale za to bardzo smaczne scramble o smaku kokosowym :) Dzisiaj odreagowuje po ciężkim (lecz przyjemnym) weekendzie i odpuściłam sobie praktyki, bo mam w zapasie prawie
breakfast of dreamskomosy i warzyw, a nie lubicie jeść 2 razy tego samego, zblendujcie sobie wszystko razem, dodajcie zagęszczacza w postaci np. poppingu z amarantusa i macie smarowidło do pieczywa na śniadanie ALBO zblendujcie wszystko razem dolewając trochę wody, podgrzejcie, posypcie poppingiem z amarantusa i macie pożywną zupę-krem na kolację :) Obiecuję więcej wpisów z komosą w roli głównej, na pewno
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENaleśniki idealne na niedzielne śniadanie, kiedy za oknem szaro i ponuro :) Do ich zrobienia możecie wykorzystać dowolną mąkę - u mnie orkiszowa. Podane na ciepło z musem jabłkowo-cynamonowym z korzenną nutką :) Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki orkiszowej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą
Chocolate Muffin BlogZdecydowanie mój ukochany przepis! O poranku, każdy z nas potrzebuje śniadania, które doda energii, ale będzie zarazem lekkie i przede wszystkim pyszne! Od kiedy pamiętam, kocham słodkie początki dnia, a możliwości, aby tak zacząć dzień jest wiele! Przygotowanie dzisiejszej pyszności nie zajmie Wam dużo czasu, podobnie jak jej spałaszowanie ;) Pancakes są delikatne, kremowe, puszyste i mocno bananowe
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!