smażony ser - 3789 przepisów (strona:74/253)

Ruskie krokiety 205

minut, po czym dodajemy do niego wodę w takiej ilości, aby ciasto miało konsystencję rzadkiej śmietany. Smażymy naleśniki i przykrywamy, aby nie wyschły. Słoninę kroimy w drobną kosteczkę i topimy na patelni na b. małym ogniu. W międzyczasie mielimy biały ser, obranie ziemniaki i surową cebulę. Dokładnie mieszamy, solimy, pieprzymy i dodajemy 2-3 łyżki tłuszczu wytopionego ze słoniny. Łyżkę

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka z cukinii 198

11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia) 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 2-4 plastry sera żółtego (zależy od wielkości) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Przyprawa do kuchni włoskiej Kamis ½ szklanki przecieru pomidorowego Bazylia Oregano Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię umyć, obrać, pokroić na podłużne plastry. Posypać przyprawą włoską. Patelnię (ja użyłam tej do naleśników) posmarować(...)dnie kokilek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na patelni na odrobinie oleju. Dodać mięso i smażyć do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Całość doprawić bazylią i oregano. Mięso wyłożyć do kokilek. Przykryć drugą połową cukinii. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plastry. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tebirkes duńskie bułeczki 183

długiej wakacyjnej przerwie wraca akcja wspólnego wypiekania  "Wypiekanie na śniadanie".   Tym razem mieliśmy do wyboru pieczone Tebirkes lub smażone Małdrzyki krakowskie. Ja jednak postawiłam na piekarnik, delikatne pszenne ciasto z sezamem i serem gościło u mnie dzisiaj przy śniadaniu. Przepis zaczerpnięty z bloga mirabelkowy.pl . Składniki: rozczyn:  20g drożdży 400g letniego mleka 300g mąki pszennej  ciasto(...)nakładamy warstwę masła tak około 70 gram. Nieposmarowaną część zawijamy  do środka, następnie zawijamy drugą połowę posmarowanej masłem części na wierzch.  Górę smarujemy resztą masła i posypujemy serem, sezamem lub makiem.  Następnie za pomocą ostrego noża wycinamy 12-15 prawie trójkątnych bułeczek.  Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy do wyrośnięcia,  aż podwoją

Życie zaczyna się w kuchni
Burrito w tortilli kukurydzianej 305

mielonego wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (ok.100g) 150g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, chili w proszku, kmin rzymski olej do smażenia PRZYGOTOWANIE  Najpierw przygotowujemy ciasto na tortille.   Mąki mieszamy ze sobą w misce, dodajemy sól. Wlewamy gorącą wodę i mieszamy, aż mąka(...)stolnicy posypanej mąką placki o średnicy około 20 cm.   Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni z każdej strony, aż    się zarumienią (powstaną brązowe pęcherze)  Ser żółty ucieramy. Na każdym placku kładziemy trochę farszu i posypujemy serem. Dół tortilli zawijamy 4 cm do góry i zakładamy na siebie boki. Żeby burrito się nie rozwinęło możemy zawinąć dół

Moje Kuchenne Rewelacje
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 197

Hamburger, król fast foodów, przygotowany zazwyczaj z mięsa wołowego z dodatkami serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega

wysmienity
Naleśniki zapiekane z farszem. 26207

smażymy warzywa, najpierw marchewkę i pietruszkę, dodajemy lubczyk, cebulkę, zioła włoskie, ocet winny, sól, pieprz, po 10 min. dodajemy cukinię, por i primerbę, smażymy kolejne 20 min, następnie rozkładamy na środku każdego naleśnika farsz, posypujemy serem i ciasno zwijamy,  naleśniki układamy w wysmarowanym masłem i sosem naczyniu żaroodpornym, następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem, wkładamy do piekarnika

Kuchnia Beaty
Rolada kurczakowa z puree z brokułów 153

jogurt naturalny gęsty (lub śmietana 12 %)  Oczyścić pierś z kurczaka, przekroić wzdłuż, oprószyć solą  i pieprzem. Na środku mięsa umieścić plasterki sera pokrojone suszone pomidorki i pół papryczki chilli. Skręcić roladki, przebić wykałaczką. Smażyć na małej ilości oleju do zarumienienia  Umyć brokuła, pokroić w kawałki. Ugotować na parze do miękkości.  Przenieść brokuły do garnka, wcisnąć

MarciochaKucharzy
Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą 159

ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku  ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki. Pozostawić na patelni by smaki się przeżarły. Ziemniaki podgotować w mundurkach. Nie obierać(...)dwóch ziemniaków wbić jajko.  Piec w nagrzanym na 180 stopni  piekarniku ok 20 minut. Na ostatnie 5 minut otworzyć piekarnik i ziemniaki beż jajka posypać tartym serem. Można włączyć funkcję "grill".   Ziemniaczki posypać szczypiorkiem. Podać z sosem jogurtowym. Smacznego

MarciochaKucharzy
CZEKOLADOWA LAZANIA NALEŚNIKOWA Z SEREM 323

naleśniki dokładnie ze sobą miksujemy na gładkie ciasto ( w razie potrzeby dolewamy mleka ). Smażymy duże, średniej grubości naleśniki ( ja smażyłam na kwadratowej, grillowej patelni Ballarini. Jeśli nie macie kwadratowej usmażcie na okrągłej i zróbcie lazanię w formie tortu ). NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkami i cukrem na gładką masę. CAŁOŚĆ: W naczyniu układamy naleśnik, pokrywamy dokładnie warstwą sera, przykrywamy kolejny

Ostra na Słodko
Mini pączki z ricottą 156

Składniki: - 1 jajko - 1 łyżka cukru - 1-1,5 szklanki mąki pszennej - 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie sera ricotta (250g) - 1 łyżeczka skórki z cyrtyny - 1 litr oleju do smażenia - cynamon, cukier puder do obtoczenia W misce wymieszaj ze sobą jajko, cukier, mąkę, mleko, ricottę i skórkę z cytryny. Olej podgrzej do 170C

CookYourself
Burrito w pełnoziarnistej tortilli 145

zrobione z tego przepisu *) - starty ser żółty Paprykę dokładnie przypalić palnikiem lub podsmażyć na patelni (ma być czarna). Jeszcze gorącą wrzucamy do torebek i szczelnie zamykamy. Wystudzić. Po wystudzeniu obrać ze skóry i usunąć gniazdo nasienne. Mięso wrzucamy na niewielką ilość oleju i szybko podsmażamy. Dodajemy posiekaną cebulę i papryczkę chilli i przyprawiamy. Smażymy, aż mięso nabierze złotego koloru(...)ząbki czosnku i papryka -wg smaku). Pomidorowym sosem zalewamy usmażone mięso. Dodajemy pokrojoną paprykę, fasolkę z puszki i szczyptę kminku mielonego. Smażymy do miękkości. Tortille delikatnie podgrzać na patelni (żeby była elastyczna). Na środku tortilli położyć trochę sera i 2-3 łyżki farszu. Zawijać jak krokiety. Podsmażyć na patelni.  Podawać z ulubionym sosem. Smacznego! * zamiast mąki pszennej dodać pełnoziarnistą

CookYourself
Sałatka ryżowa z kurczakiem 381

łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni. Ryż gotujemy do miękkości  w delikatnie osolonej wodzie. Ja użyłam tego w torebkach. Kukurydzę odsączamy. Paprykę oraz ser kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy

VioletoweKucharzenie
PĄCZKI Z DZIuRKĄ 213

składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg sera białego - najlepiej półtłustego 3 jajka 4 łyżki śmietany 10 dkg margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczanej ok. 1 litr oleju lub kostka smalcu do smażenia przygotowanie: Składniki należy wymieszać, tak aby powstałe ciasto nie przyklejało nam się do rąk, po czym rozdzielamy je na wygodne dla nas kulki i wałkujemy na grubość

Luźna Kuchnia
Placki ziemniaczane 188

szklanki maki sól i pieprz Ziemniaki można zetrzeć na tarce z małymi oczkami lub jak ja zblenderować na papkę razem z cebulą i serem żółtym. Następnie dodajemy mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem, formując kółeczka :) Smacznego! Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u -   klik

Kolejny blog o gotowaniu
Sałatka z wołowiną i granatem 228

Redukcja balsamiczna Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: W pierwszej kolejności na talerz nakładamy mix sałat. Następnie dodajemy nasze składniki: pomidorki koktajlowe oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni z odrobiną oliwy smażymy nasz stek wołowy dosłownie po 45s z każdej strony. Zależy jaki stopień wysmażenia wolicie. Kroimy go na paseczki i układamy na naszej sałacie. Wszystko

kulinarnyJa

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję