Żeliwo La Cuisine niezwykle długo magazynuje ciepło. Można w nim serwować potrawy bezpośrednio na stół bez podgrzewaczy, jednocześnie zachwycając naszych gości kolorytem i aromatem i sposobem podania potrawy. * Garnki, brytfanny i patelnie La Cuisine doskonale sprawdzą się zarówno do duszenia, pieczenia, podpiekania, smażenia, gotowania . Nie ma znaczenia rodzaj kuchni: indukcyjna, gazowa, ceramiczna, elektryczna czy piekarnik, zawsze mamy pewność(...)wybieramy domowe zacisze to po prostu odpalamy palnik na kuchence. Stawiamy kociołek (a w naszym przypadku naczynie żeliwne La Cuisine), wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę słoninę i czekamy aż tłuszcz się wytopi. W tym czasie kroimy w kostkę wołowinę, a pozostałe składniki na mniejsze kawałki. Gdy słonina się wytopi dodajemy mięso, aby się podsmażyło, a potem cebulę i sól
Marder&Marder Manufacturezawartością tłuszczu, brakiem ostrego, charakterystycznego dla ryb zapachu i brakiem drobnych ości. Sporo osób unika ryb własnie z powodu ości. W przypadku tilapii nie grozi nam mało apetyczne wydłubywanie z ust ości ;)śliczne te rybki, prawda? ;)Z tilapią spotkałam się pierwszy raz, ale już wiem, że nie ostatni. Postanowiłam przygotować makaron z maślanym sosem cytrynowo - bazyliowym z tilapią smażoną(...)Następnie dodałam posiekaną bazylię i poddusiłam około pół minuty. Wycisnęłam sok z połowy cytryny i wlałam na patelnię. Dodałam odrobinę soli, zamieszałam i odstawiłam z ognia.Ugotowany makaron odcedziłam i bez przepłukiwania przełożyłam na patelnię z przygotowanym, sosem. Wszystko lekko przemieszałam i....gotowe :) Rybkę ułożyłam na makaronie i dołożyłam gałązkę bazylii :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaWitamy w Nowym Roku :)! Mam nadzieję, że nabraliście znowu ochoty gotowanie ;)! U nas w tym roku szykuje się trochę zmian… Córka stwierdziła, że nie będzie
UgotujmyTo.plpojemnika i szczelnie go zamknęłam, wstawiłam do lodówki na kilka godzin. Często mięso marynuję wieczorem i wstawiam do lodówki na całą noc. Zamarynowane mięso usmażyłam na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu . ZIEMNIACZKI: kilka niedużych ziemniaków Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Ziemniaczki wyszorowałam dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroiłam w ósemki. Każdy kawałeczek ziemniaka posmarowałam marynatą i ułożyłam(...)ziemniaczki do nagrzanego piekarnika, wstawiłam wodę na cukinię. Na szybko przygotowałam sałatkę, jak widać to na talerzu była prosta. Po 25 minutach pieczenia ziemniaków, rozgrzałam patelnię grillową i zaczęłam smażyć mięso, cukinię włożyłam do gotującej się wody. Potem było szybko. Cukinię z wody, mięso na talerz, ziemniaki wyciągnęłam z piekarnika i przekładałam na talerz, cukinię wymieszałam z pesto i powędrowała
Blondynka GotujeNie wyobrażacie sobie nawet jak ciężko jest gotować z myślą, że w piątek już wyjeżdżam. Nie mogę zrobić porządnych zakupów, nie mogę rozplanować co będę
Be Fit Be Strongmnogość składników i receptur wzmacnia atrakcyjność całego procesu. Don’t Starve oprócz potraw totalnie odjechanych (np. Babeczki z motyla czy Potworna lazania) obfituje także w takie receptury, które bez problemu można przenieść do reala. Zaczniemy od nadziewanego bakłażana, który powstaje w garnku po połączeniu surowego bakłażana oraz wybranych warzyw (w tym grzybów). Kombinacji receptur na tę potrawę jest dość(...)niezbędne składniki i zabierajcie się za gotowanie! Zobacz, jak bakłażan wygląda w grze ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 279 kcal | 15 g białka | 8 g węglowodanów | 21 g tłuszczu nadziewany bakłażan DON’T STARVE pieczony bakłażan z farszem grzybowo-warzywnym 40 min 1 h (czekanie) 6 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ piekarnik blaszka patelnia Składniki Koszt bakłażan
Nerds Kitchenkruchego: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła szczypta soli 1 jajo 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki farszu do Quiche Lorraine: 150 g boczku bez skóry (z odkrojonym tłuszczem na górze) 2 duże pory, biała i zielona część (500 g) 1 mała biała cebula 3 ząbki czosnku 30 g + 30 g masła 3 jaja 2 żółtka(...)masła. Wrzucić pory oraz cebulę. Dodać szczyptę soli i dusić, aż stracą na objętości i staną się szkliste i miękkie ( około 10 minut ). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć kolejną minutę . Przełożyć do miski. Ostudzić. Patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym. Rozpuścić pozostałe 30 g masła, dodać pokrojony boczek i smażyć, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a na patelni pozostaną
Moja Delicjałyżki sosu sojowego 170 g miodu 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawnego sherry 125 ml wrzącej wody 1 pęczek dymki Sos śliwkowy Wykonanie: Kaczkę dokładnie umyć ,usunąć tłuszcz ,gruczoł tłuszczowy i końcówki skrzydeł. Osuszyć w środku i na wierzchu. Skórę natrzeć wódką i odstawić na 30 min. W dużym garnku zagotować wodę ,aby sparzyć skórę. Ptaka zanurzyć(...)pieczone ,gotowane mięsa ,a przede wszystkim pieczoną kaczkę. W moim przepisie wykorzystuję nasze wspaniałe ciemne ,duże śliwki lub węgierki. Składniki: 6 dużych śliwek lub 12 węgierek bez pestek 4 -5 łyżek konfitury morelowej 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryczki chilli ,roztartej Wykonanie: Śliwki podgotować ,dodać resztę składników ,gotować jeszcze
Kulinarny karnet Christopheramiski, dodajemy do nich oliwę lub olej i delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do ziemniaków lub inną ulubioną przyprawą. Delikatnie mieszamy całość, by frytki pokryły się równomiernie tłuszczem i przyprawami. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie: Temperatura - 180-200ºC (z termoobiegiem) Czas - 25-30 minut Ponieważ wypłukaliśmy z nich nadmiar skrobi frytki nie przypalają(...)całą noc, by nabrało odpowiedniego aromatu. Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene, który jest
Cooking MonsterPrzyznamy się bez bicia, ze ryby jadamy nader rzadko. Czas najwyższy to zmienić, zwłaszcza że L. kusi promocją na pstrąga łososiowego, który jest tańszy niż łosoś a prawie się od niego nie różni. Tym, którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku(...)ziemniaki jeszcze raz, aby wymyć skrobię, która poskleja nasze plasterki, a tego nie chcemy. Pokrojone ziemniaki wkładamy do brytfanki lub na blachę. Każdy ziemniak albo smarujemy albo lekko polewamy tłuszczem (może być masło lub zwykły olej), oprószamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli piekarnik się już nagrzał, wkładamy ziemniaki i pieczemy je około 30, 40 min. W tym czasie zajmiemy
Nerds Kitchenprzeświadczenie, że jestem niedowartościowanym babskiem, które samo nie wie czego chce i że powinnam zapuścić wąs i zostać feministką chciałam powiedzieć, że jestem wielką orędowniczką męskości. Najcierpliwszy nie bez kozery doświadcza mojej kuchni oraz jest doświadczany przez moją osobę. Dlatego, mając świadomość swojego charakteru pozwalam mu na dużo więcej. Taka mała nagroda za związek z kuchennym adhd. Niech chłopak(...)myślach, żeby jego zbroję diabli wzięli poszłam do kuchni odreagować. Wiecie co jest dobre na uspokojenie nerwów? Risotto. Wymaga uwagi i cierpliwości. Skupiacie się na obtoczeniu każdego ziarenka w tłuszczu, a porzucacie myśl o przecięciu kabli. Tak więc moje drogie panie! Wkurzył was mąż? Doprowadził do amoku narzeczony? Zróbcie risotto. Odreagujecie mieszając, a że wam tyłek urośnie? Dobrze
ladykitchenPamiętacie ZPT znaczy zajęcia praktyczno – techniczne? Samodzielne robienie kanapek, jajecznicy i tortów? Jakoś wtedy nikt nie przejmował się tym, że wydłubiemy koledze oko albo urwie
ladykitchen