sół himalajska do smaku w/w składniki ucieramy w moździerzu SKŁADNIKI SAŁATKA Z OGÓRKÓW - 1 długi ogórek zielony, pokrojony za pomocą noża do sera na długie cienkie plastry - 10 pomidorków żółtych - kwiaty jadalne (wybierz te, które lubisz) - 2 łyżki kiełków jarmużu - cały dressing Całość wymieszaj i gotowe! SMACZNEGO! Takie proste a takie dobre
SMYKWKUCHNIduża marchewka kilka łyżek kukurydzy odsączonej z zalewy przyprawa do sałatek siekany koperek siekana pietruszka 2 łyżki majonezu 1 kopiasta łyżka gęstego jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować wedle uznania. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić wedle uznania. Smacznego
Kuchnia domowa AniDetox poświąteczny? Czemu nie! Coś zdrowego, zielonego i lekkiego na talerzu czyli brukselka z nerkowcami, płatkami migdałowymi i parmezanem. Szybka i
To co kochamPrzepis na Pieczone Piersi z Ziemniakami - Pomysł na Fit Obiad . Zapraszam do wypróbowania tej pysznego pomysłu na Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM - ✔ 500 g PIERSI Z KURCZAKA ✔ PRZYPRAWA GYROS ✔ 1000 g ZIEMNIAKÓW ✔ 8 ZĄBKÓW CZOSNKU ✔ SÓL ✔ PIEPRZ - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1365 Węglowodany(...)Białko 126 g Tłuszcze 7,5 g ZDJĘCIA Z PLANU SMACZNEGO
Sylwetka Od Kuchnifeta i bobem (niewielką ilość tych dodatków zostawić do przybrania sałatki). Sałatkę zalać dressingiem przygotowanym z 4-5 łyżek oliwy, 2-3 łyżek soku z cytryny, czosnku wyciśniętego przez praskę, kilku listków rozmarynu, soli i pieprzu. Sałatę ułożyć na półmisku przybrać buraczkiem, fetą i bobem i podawać. Smacznego
Codzienne Gotowaniemozzarelli Jajka zapiekane Carpaccio z buraków Pesto z naci marchwi Sałatka ze szparagów białych i zielonych Ryba w zielonej herbacie Pieczona owsianka Makaron z warzywami w pomidorowym sosie Ryż z kurczakiem na zielono Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom akcji za smaczne propozycje :) wszystkich chętnych zapraszam do wspólnego gotowania - nie musisz być blogerem kulinarnym
Codzienna kuchnia niecodziennaOd czasu do czasu mam ochotę na smażoną kiełbasę z cebulką i ziemniakami. Jednak, aby nieco urozmaicić to popularne i klasyczne danie postanowiłam kiełbasę podać w
Moja smaczna kuchniaKolejny sposób na wykorzystanie kaszy w naszej codziennej diecie. Chrupiące placuszki z mielonego mięsa drobiowego najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej sałatki lub kleksa śmietany. Składniki
Kuchnia w czekoladziezawsze są miękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź kolację, a w towarzystwie innych dodatków także orzeźwiającym obiadem :) Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaObudziłam się z ochotą na jagodzianki, ale jest za gorąco, aby odpalić piekarnik. Przygotowałam szybkie śniadanie, które miało w sobie słodycz pomidora malinowego, wyrazisty smak sera
Moja smaczna kuchniagarść makaronu żytniego lub durum z otrębami (kiedy jadłam tą sałatkę w Salad Story można było wybrać makaron, albo grzanki) Sposób przygotowania: Do miski wykładamy sałatę, na to układamy pokrojonego w plastry kurczaka wrzucamy ananasa, pomidora pokrojonego w ćwiartki dodajemy ugotowany makaron i wszystko polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzostała zepchnięta na drugi plan. Bardzo niesłusznie, ponieważ gęsina jest bardzo smaczna i dlatego też dzisiaj serwuję ją Wam na blogu. Tak przygotowaną gęś można podać na uroczystym obiedzie świątecznym lub też zjeść po prostu, bez okazji. Nadmiar mięsa można również spożytkować jako dodatek do kanapek lub sałatki, po wcześniejszym porwaniu mięsa wzdłuż włókien, jak na pulled pork. Inspirowane przepisem
Pora coś zjeśćjeśli chcecie lżejszą wersję, możecie tak ugotowane jajko podać na sałatce. Jeśli natomiast wolicie wersję panierowaną, to delikatnie wyjmujemy jajko z woreczka, panierujemy w jajku i bułce tartej(najlepiej 2 a razy) i smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez 30-40 sekund z każdej strony. ŻYCZĘ SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkawlać również sos powstały przy pieczeniu mięsa. Zalać tym składniki sałatki. Ja najpierw mieszam sos z ryżem, a potem dodaję resztę składników. Po wymieszaniu odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Można również przygotować to danie na ciepło lekko je podgrzewając. Wypróbujcie oba sposoby, będziecie pozytywnie zaskoczeni :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaTuńczyka wszyscy lubią w moim domu,dlatego często pojawia się w postaci rożnych past. Dzisiaj proponuję tuńczyka z twarogiem , ogórkiem i jakiem. Smaczna pasta, a jeśli
W kuchennym oknie Ewy