wiadomo- jemy. Sycący, słodki ale dzięki truskawkom delikatny w smaku sernik. Bardzo dobry. Na koniec nie byłabym sobą, gdybym nie zamieściła kilku migawek z gorącego ogrodu. Ze słoneczników i kukurydzy jestem wyjątkowo dumna bo to nasze trzecie podejście i w końcu wyglądają tak jak powinny. Nie do końca to widać, ale żurawiny są obsypane kwiatami. Niech jeszcze zawiążą:-) Zaczyna się
les mirabellespieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną natką pietruszki. Można również podać z prażonym słonecznikiem lub grzankami Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKowalskiego, którego wspólnikami zostali bracia - Wojciech i Marek Kowalscy. Dziś wspólnikiem jest również pierwszy pracownik firmy Witold Szpak. Firma początkowo zajmowała się sprzedażą parafarmaceutyków, ziół, produktów zbożowych oraz ziaren słonecznika, soczewicy i soi. Pierwszym produktem było musli "Surówka Piękności Kleopatra". W kolejnych latach oferta firmy była sukcesywnie rozwijana o produkty zaliczane do grupy zdrowej żywności - otręby pszenne, otręby owsiane, zarodki
Kulinarne przygody Gatityprawda jest taka, że do tego domowego można wykorzystać dowolne, bogate w wiele zdrowych rzeczy zielone liście. Wybór orzechów także jest duży; nie muszą to być koniecznie orzeszki pinii, słonecznik czy migdały też będą super. Wszystko zależy od Twojej kreatywności. W oryginalnym przepisie w skład wchodzi także parmezan, który w roślinnych wersjach zastępuje się nieaktywnymi płatkami drożdżowymi, nadającymi potrawom serowy
Roślinna - blog wegańskizapraszam do poczytania tutaj . Składniki : - 1/2 szklanki masła orzechowego bez cukru ja użyłam primaviki - 2 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/4 szklanki nasion słonecznika - 3-4 czubate łyżki miodu ja użyłam spadziowego miody polskie - 3-4 czubate łyżki oleju kokosowego ja użyłam oleju zielony nurt do kupienia tutaj Przygotowanie : Wymieszać wszystkie składniki , jeśli
zdrowa vege kuchnialekka. Idealna gdy na dworze upał. Składniki: 50 g rukoli 50 g roszponki pęczek rzodkiewek 250 g pomidorków koktajlowych pół pęczka szczypiorku pół czerwonej papryki 2 łyżki pestek słonecznika i dyni łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki lubczyku suszonego 2 łyżki przyprawy ziołowej (u mnie "18 ziół ojca Mateusza") 3 łyżki nierafinowanego oleju rzepakowego 2 łyżki oleju makadamia 1 łyzka
pyszne zdrowościrazowego penne (pióra) 3 średnie marchewki 2 garście liści rukoli 1/2 cebuli 3 łyżki oleju/oliwy z oliwek 2 strąki suszonej papryki (można zastąpić sproszkowaną) 1 łyżka łuskanych, niesolonych ziaren słonecznika sól, pieprz 1. Makaron ugotuj al dente 2. Marchew umyj, następnie zetrzyj obieraczką na cienkie paski 4. Cebulę pokrój w drobną kostkę 5. Suszone strąki papryki zmiażdż, żeby wydobyć
Powiedz dietom niekilka wskazówek: Miej coś na "czarną godzinę" Zawsze mam ze sobą w torebce mały pojemnik z przegryzaczami na czarną godzinę - mogą to być orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika - zależy co lubimy i na co mamy ochotę ;) Praktykuję to nie tylko w czasie wyjazdów, ale również na co dzień. Żeby nie kupować bezsensownie jakiegoś zapychacza, wolę przynajmniej na trochę zaspokoić
Bananowe PoleWszystko miksujemy na jednolity krem i doprawiamy przyprawami. Jeśli krem jest dla Was za gęsty dodajmy stopniowo wodę i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zupę podajemy z prażonym słonecznikiem, sezamem i migdałami. Jeśli chcemy zneutrulizować moc chilli i imbiru, możemy dodać zwykłą lub wegańską śmietankę. Teraz pozostaje nam tylko szybkie zjedzenie zupki, aby poczuć jej ostrą
Bananowe Poleuśmiechem na ustach, zresztą zupkę też wciągnął pierwszorzędnie :) Spróbowaliśmy również kuskusa z warzywami (oliwkami, które Maugo nie lubi i Paszko musiał kończyć już sam), a także z surówką posypaną słonecznikiem i hummusem z dodatkiem pestek dyni. Na deser był tofurnik, bardzo pyszny, bardzo słodki i "dopchał" nas, w pozytywnym sensie, na dobre. Na popitkę wzięliśmy zieloną herbatę z żeńszeniem
Bananowe Polemieć przekąskę na cały tydzień. Ja przetestowałam je na mojej mamie, ciągle żyje więc jest dobrze! ;) Składniki (około 20 batoników): 100g płatków owsianych firmy Kupiec 100g płatków żytnich 50g słonecznika 20g sezamu 2 banany (mega dojrzałe, najlepiej z brązową skórką) garść owoców goji dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki łyżka syropu z agawy około 1 łyżeczka cynamonu (ja uwielbiam cynamon, możecie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbatoników) : 2 czubate łyżki waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional szklanka domowych musli (ja miałam mieszankę: płatków owsianych, płatków pszennych, rodzynek, płatków kukurydzianych, lnu, pestek słonecznika, orzechów laskowych, kawałków daktyli, moreli, fig, śliwek, brzoskwiń) 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą rozsmarowujemy równomiernie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwłasną wersję :) Składniki (na około 10 batoników)/jeden ma około 120 kcal/: 50g dojrzałego banana 150 słodkiego jabłka łyżeczka cynamonu 100g płatków żytnich 70g kaszy jaglanej firmy Kupiec 30g słonecznika 25g pestek dyni BIO FRESANO 30g mąki migdałowej odtłuszczonej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 15g czarnego sezamu BIO FRESANO Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i pokrojone wrzucamy wraz z bananem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćczasu gdy od firmy SCANDIC FOOD otrzymałam do przetestowania jeden z ich dżemów i mieszankę do wypieku chleba. W mieszance tej znalazły się: *nasiona sezamu *pestki słonecznika *siemię lniane *pestki dyni Aby przygotować chleb do 1/2 kg mieszanki ziaren wystarczyło dodać 4 jajka, 50 ml oliwy i płaską łyżeczkę soli. Wszystko razem mieszamy, przekładamy do formy, pieczemy
Z Majeczką w kuchnikaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno z sos tysiąca wysp humus z tortillą i suszonymi pomidorami naleśniki z gorgonzolą Oprócz w/w potraw będą
pieprzny smaczek