Babeczki z tuńczykiem i kiełkami... Kruche, złociste babeczki. Wypełnione nadzieniem z tuńczyka. Udekorowane kiełkami brokułu. Pyszna ozdoba stołu! Polecam! Składniki: Ciasto: 130 g mąki; 60 g
Gospodyni MiejskaPieczona ciecierzyca to pyszna, bardzo zdrowa przekąska, którą możecie szybko przygotować dla siebie lub niezapowiedzianych gości 😋 Taka cieciorka w aromatycznych przyprawach, doskonale nadaje się jako przekąska
Słodko-Słony Świat Ilonyciekawych kompozycji matiasowych. Szybka, bardzo wyraźna w smaku. My nie mogliśmy przestać jej jeść :) Lekko słona, chrupiąca od ogórka i jabłka, kremowa od majonezu. A że majonezu w niej niewiele, to także dość lekka. Świetna pozycja nie tylko na święta, ale też na szybką przekąskę na małe przyjęcie. Składniki: ok. 400 g płatów śledziowych a’la matias (2 opakowania
Pociąg Do KuchniSłone śledzie w połączeniu ze słodką żurawiną, białą cebulą i pikantnym pieprzem. Niepracochłonna i szybka przekąska na co dzień i od święta :) Składniki na mały słoik: 4 filety śledziowe matjas duża cebula duża garść suszonej żurawiny liść laurowy 2 ziela angielskie 3/4 szklanki oleju pieprz świeżo mielony Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2 godziny
wyzwania kuchenneSkładniki: 500 g filetów śledziowych ze słonej zalewy 1,5 szklanki oleju 8 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 3
Smakowity Blog KulinarnyZłociste, chrupiące cebulowe krążki w pikantnej panierce to szybka i prosta propozycja na pyszną przekąskę:) Krążki idealnie smakują podane z ulubionym dipem, naprzykład czosnkowym, ziołowym czy
Słodko-Słony Świat IlonyŚledzie marynowane w oleju lnianym, to pyszna przekąska pod warunkiem, że jest przygotowana ze składników wysokiej jakości. Należy użyć śledzi lekko solonych, zbyt słone ,,zagłuszą" smak oleju lnianego. Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej kupić śledzie Lisnera w wiaderku, są takie jak trzeba. Ostatnio kupiłam kilka razy śledzie z beczki i były tak słone, że kilkugodzinne mocznie w wodzie
Codziennik Kuchennywpisałyby się w temat, i oczywiście współgrały z hasłem "małe co nieco". Tak właśnie powstały słodkie desery, które wyglądają jak wytrawne przekąski. Mam nadzieję, że przeglądając te zdjęcia uśmiechniecie się i przekonacie, że "łosoś" nie musi być słony, a "kawior" może pachnieć malinami ;) 1. Słodkie jaglane ciasteczka z kremem twarożkowym, morelą i jeżynami występują: ciasteczka jaglane w roli krakersów krem
FitKotsłonego smaku. Długo nie mogłam się do niego przekonać ale od jakiegoś czasu jestem zwolenniczką tej kulinarnej wariacji :) Przed Państwem przecudnej urody i smaku mięsne rollsy, tudzież paszteciki z indykiem i morelami! Są soczyste i pełne smaku, a francuskim akcentem jest tutaj francuskie ciasto, które dostaniemy w zdecydowanej większości sklepów. Pyszna, szybka i co najważniejsze łatwa przekąska! :D Serio, jestem
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZimowa sałatka w żywych kolorach. Bardzo udane połączenie słodkich buraczków, słonego sera, pikantnych gruszek i aksamitnej oliwy. Czas przygotowania: 60 minut
SzczyptaSmaQPałki z mąki kukurydzianej z dodatkiem kukurydzy, mają charakterystyczny słodkawo - słony smak. Po upieczeniu są miękkie z delikatnie chrupiącą skórką. Pieczywo z mąki kukurydzianej szybko twardnieje
Moniki Smakołykijako że póki co to mamy wyjątkowo zimny maj, pogoda zniechęca do grillowania chciałam zaproponować Wam pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, koperty z ciasta francuskiego z serem korycińskim i dżemem z jarzębiny. To bardzo ciekawe połączenie smaków słonego sera, wytrawnej i jarzębiny otulonej delikatnym ciastem francuskim na pewno zaskoczy Waszych domowników, dlatego spróbujcie koniecznie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego
Cynamonowe szczęścieciasta francuskiego albo kruchego. Najważniejsze jednak jest obłożenie czyli cebula, która podczas długiego, powolnego duszenia mięknie, karmelizuje się i robi słodka. Słone sardele i oliwki przełamią tę słodycz a całość można zjeść na lunch albo obiad czy nawet przekąskę. Pissaladière świetnie smakuje na gorąco, ale ostudzona też jest wyśmienitym daniem. Spróbujcie sami. Zobacz też przepis na nasze polskie Cebularze ROZWIŃ
Smaczna PyzaDziś kolejna propozycja z wykorzystaniem placków tortilli. Tym razem ze słonym oscypkiem, podpieczonym boczkiem oraz kwaśnym ogórkiem, a dla słodyczy odrobina suszonej żurawiny. Całość komponuje się
Smaki Na Talerzulampką czerwonego wina ;) Jeżeli przygotowujemy kolację dla 2 osób, to warkocz kroimy na pół, jeżeli danie w formie przekąsek to po upieczeniu kroimy na kilka mniejszych części. Uwaga: nie dodawaj soli, ponieważ farsz jest już wystarczająco słony
Alutka-Gotuje