tego sosu bo zazwyczaj dodaję do kurczaka ale na prawdę z połączeniu z wołowiną jest pyszny. Zapraszam:) SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 300 g dowolnego makaronu 1 słoik ok 500ml sosu Tikka Masala ( ja kupiłam w Lidlu) 1/2 czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej cebuli pieprz 10 dag sera żółtego olej lub oliwa
Gotowanie Patkiskórkę z papryki. 2. Do blendera wkładamy obrany miąższ, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do rondla, podgrzewamy i dodajemy resztę wszystkich przypraw, doprowadzamy do wrzenia. Gorącą pastę przekładamy do słoików, zakręcamy. Gdy wystygnie przechowujemy ją w lodówce. Dla miłośników ostrych smaków można dodać papryczki chili dla zaostrzenia smaku
Apetyczna babeczkaproponuję chrzanowe ziemniaczki, odmianę tradycyjnego dodatku. Bardzo wyraziste w smaku. W zależności od tego ile dodamy chrzanu - tak intensywna będzie potrawa. Składniki: Ziemniaki Śmietana słodka gęsta Chrzan tarty ze słoika Masło Natka pietruszki Sól Wykonanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wodę zlewamy a ziemniaki odparowujemy. Natkę pietruszki siekamy. Do ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz chrzan. Wyrabiamy tłuczkiem
Smaki Ewycukru 120 g miodu 120 g masła 50 ml mleka 80 g białej czekolady 4 jajka przyprawa do pierników otarta skórka z jednej pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego pół słoika powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 100 g czekolady deserowej 3-4 łyżki mleka wiórki kokosowe WYKONANIE Z łyżki cukru i 2 łyżek
W kuchennym oknie Ewyszklanki cukru pudru 6 żółtek 200 gram masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych 100 gram płatków migdałowych 100 gram posiekanych orzechów włoskich Krem: 0,5 litra mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 opakowanie
Bajeczna Kuchniaprzepisy czytane były kilkadziesiąt tysięcy razy. Pozostałe mają już zdecydowanie mniejszą ilość odsłon, a są to: - Placek do barszczu - Młode ziemniaczki z piekarnika - Leczo na zimę w słoiku - Bananowa delicja bez pieczenia - Miruna z piekarnika - Bananowiec - Kolorowa sałatka z tortellini oraz Proziaki . To właśnie Wasza "10" ubiegłego roku. Zyskałam także nowych Lubisiów na facebookowym fp bloga (już ponad 5000) oraz
Kuchnia w czekoladziemieszanki z orzechów i płatków owsianych. A czekolada? No cóż, nic lepiej nie stawia na nogi od rana. Jak każdą moją granolę - proponuję upiec dużą porcję i zamknąć w słoiku. Będziecie za to sobie wdzięczni w dni, kiedy nie macie czasu przygotować śniadania przed wyjściem do pracy
Milion Smakówdużych wędliny - zależy jaka wędlina - ja zapłaciłam 11 - 12 zł za 40 plastrów 5 jajek - 1,65 zł Szczypiorek - 1 zł Pieczarki marynowane - 4,99 zł - cena za cały słoik a potrzeba kilkanaście sztuk Żelatyna ( na 2,5 litra wody) - 3,79 zł 1 kostka rosołowa drobiowa - 0,26 zł Majonez Śmietana Sól, pieprz do smaku Całkowity koszt
Tanio smacznie i prostołyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego. Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: wiśnie z nalewki mały słoik konfitury lub dżemu z wiśni WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami żółtka i cukier, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy kawę połączoną
W kuchennym oknie Ewykaszka gryczana na mleku owsianym z borówkami w słoiku po maśle orzechowym~ Wczoraj, tak jak pisałam, mnie tutaj nie było, ale wstałam o 14.00 i byłam niedożycia :D Jednak to świadczy o tym, że zabawa była świetna, wytańczyłam się za wszystkie czasy (zwłaszcza, że od dwóch tygodni nie byłam na salsation :p) i wstałam z zakwasami, serio :D Nie wierzę
breakfast of dreamsstudzimy. Smacznego ☺ Uprzedzając pytania, skąd wziąć cukier różany- nie wiem, ja robię go sama. Płatki dzikiej róży ucieram z cukrem i suszę je na słońcu. Później przesypuję mieszankę do słoika i gotowe
Wrzosowa Polanawody Chrzan zalewamy zimną wodą na ok 30 minut. Po tym czasie drobno go trzemy. Ja zrobiłam to w malakserze. Do tak przygotowanego chrzanu dodajemy resztę składników. Przekładamy do słoików. Można je pasteryzować lub przechowywać w lodówce
Wrzosowa Polanaodstawiamy na parę godzin. Po tym czasie gotujemy na małym ogniu aż skórki staną się miękkie (ponad godzinę). Dodajemy resztę cukru i sok z cytryny. Gorącym dżemem napełniamy wyparzone słoiki. Ze względu za dużą zawartość cukru pasteryzacja nie jest konieczna
Wrzosowa Polanaognia, dodajemy miętę i odstawiamy pod przykryciem do następnego dnia. Na drugi dzień dodajemy sok z cytryny, przelewamy syrop przez sitko. Doprowadzamy do wrzenia i rozlewamy do butelek lub słoików. W razie potrzeby nasz syrop można zapasteryzować
Wrzosowa Polanaprzykryciem na wolnym ogniu. Kiedy owoce się zagotują, przelewamy sok przez sitko do innego naczynia. Można delikatnie odcisnąć owoce. Do galaretki dodajemy resztę cukru. Gorącą przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Można pasteryzować
Wrzosowa Polana