Pielmieni (także pilimeni, pielmenie, pielmienie) – jest to rodzaj pierogów / uszek z dość luźnym farszem, najczęściej mięsnym lub grzybowym. Potrawa typowa dla kuchni rosyjskiej. Zadomowiona w kuchni
Ostra na SłodkoU mnie mówimy chrust … Pamiętam jak byłam mała i nie mogłam się doczekać kiedy pojedziemy do cioci … tam zawsze były najlepsze! Pałaszowałam aż mi
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was przepyszny , lekki deser , który na chwilę przeniesie nas do raju! Kokos … kiwi … delikatny krem … i mięciutkie biszkopty … Czyż
Ostra na SłodkoTaka rybka pod kruszonką chodziła za mną już od dłuższego czasu. Nie tylko smakuje ale i wygląda rewelacyjnie! Panade do mieszanka pokruszonego chleba,masła i ziół
Ostra na SłodkoCiasteczka są niesamowicie delikatne , a zarazem kruche . Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi
Ostra na SłodkoCi, którzy mnie znajdą doskonale wiedzą , że z pizzy to ja najbardziej lubię ciasto. Im grubsze – tym lepsze! Mięciutkie , delikatne , puszyste – takie najbardziej mi
Ostra na SłodkoZapewne wiecie , że mam w domu wielbicielkę wszystkich serników , serniczków na zimno i ptasich mleczek! W związku z czym najczęściej na zadane przeze mnie pytanie : ”
Ostra na SłodkoOponki … pączki … chrust … W Tłusty Czwartek robią największą furorę i chyba tak naprawdę nigdy nie smakują nam tak dobrze jak wtedy. Pączki robię
Ostra na SłodkoWiem Wiem … nie mogliście się doczekać tego przepisu! ;) Powiedziałam , że to najmniej kaloryczne ciasto na świecie i już wzbudziłam Waszą ciekawość! ;) Czy najmniej na świecie
Ostra na SłodkoOstatnio stałam się totalną makaroniarą! Za sprawą BDSklep oraz kilku wygranych konkursów mam całą kuchnię ( i nie tylko ) wypełnioną przeróżnymi makaronami! Dziś postawiłam na pełnoziarnisty , po
Ostra na SłodkoBędę Wam to powtarzać do znudzenia : uwielbiam kruszonkę! Z ciast … drożdżówek … muffinek czy innych przysmaków zawsze wyżeram ją w pierwszej kolejności! Dziś mam dla
Ostra na SłodkoTak jak ostatnio Wam mówiłam , moim ulubionym ciastem zaraz po Rafaello z malibu jest Blondies – jaśniejsza siostra Brownie – czyli ciasto z dodatkiem masła orzechowego
Ostra na SłodkoPokazałam … pokazałam i spokoju nie dawaliście! :D No więc są! Placuszki były eksperymentem zrobionym kilka dni temu na obiad – bardzo udanym! Już po chwili
Ostra na Słodko