śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:35/41)

Pierogi ruskie ze szpinakiem 144

gdyż kuchnia, jak to sztuka rządzi się własnymi prawami, a nazwy które wskazują na pochodzenie potrawy z konkretnego państwa często z prawdą nie mają wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone(...)cedzakową około 2-3 minuty po wypłynięciu. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle i oleju. Kiedy się przyrumieni doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem. Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką

Smakowity Blog Kulinarny
Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej 128

Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej Rybka zanurzona w ciekawej octowo- pomidorowej zalewie z cebulką i papryką, to świetna odmiana od tradycyjnej ryby w occie. Potrawa kusi wspaniałym smakiem jak i efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza.     Składniki: 600g filetów rybnych (u mnie mintaj) 1 szklanka bułki tartej(...)zalewie przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin. Najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień po przyrządzeniu *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej pochodzi

Blog z Apetytem
Jak przygotować tatara? 237

Nie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię. Najlepszy tatar

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Skomponuj swój idealny lunch! 177

powinniśmy spożywać jak najwięcej tłuszczy właśnie z tej grupy!  lniany słonecznikowy  sojowy kukurydziany z orzechów i nasion Znajdziemy je także w tłustych rybach morskich, jak : łosoś makrela śledź sardynka A ponadto w :  nasionach dyni nasionach słonecznika w orzechach  Jedna porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc warto(...)kalafiorem i papryką. Pycha! :) Oprócz tego najchętniej wybieram pożywne sałatki na bazie kaszy i warzyw. Nierzadko dodaję ser feta lub mięso, np: kasza jaglana + cukinia + papryka + cebulka + ser feta + przyprawy (tylko sól i pieprz) Pokrojone warzywa podsmażam na niewielkiej ilości oleju, zalewam odrobiną wody, dodaję wcześniej ugotowaną kaszę i duszę kilka minut pod przykryciem

Kuchnia Ellie
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 349

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Co zrobić z kurek 115

zalanie ich wrzątkiem i pozostawienie na ok. 2 minuty. Gdy kupimy mrożone kurki w sklepie i nie wiemy jak były mrożone warto je usmażyć na maśle z dodatkiem smażonej cebulki. Bardzo lubimy zbierać kurki i je jeść. Występują w gromadzie i nie trzeba się nachodzić aby napełnić nimi koszyk. Pojawiają się wcześnie, bo już w maju, a przy dobrej pogodzie(...)śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę (z kurkami) 20 Placki z kurkami i pietruszką 21 Roladki schabowe z kurkami           22 Śledzie wigilijne 23 Tartaletki z grzybami (kurki) 24 Zupa kurkowa z ziemniakami 25 zupa z kurek z sokiem marchwiowym The post Co zrobić z kurek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z ZIEMNIAKAMI 174

gościom w inne święta 😉 Takim ciepłym i treściwym posiłkiem nikt nie pogardzi, zwłaszcza w Sylwestra. Szczególnie pyszna jest pieczona w piekarniku z różnymi dodatkami - u mnie z ziemniakami i cebulką, w winnym sosie z musztardą francuską. Znakomite danie! Składniki: 6 białych kiełbas surowych 2 cebule 2-3 ziemniaki 2 liście laurowe 4-5 ziaren angielskich 1 szklanka bulionu 1/3 szklanki(...)wśród swoich składników mieć te sprawdzone, które zapewnią kulinarny sukces. Aby kolor czerwonego barszczu stał się wyrazisty, należy dodać ocet jabłkowy, a smak wigilijnej ryby podkreśli ocet słodowy. Tradycyjne śledzie ozdobi musztarda francuska, a postną kapustę z grzybami zaostrzy musztarda sarepska. Koncentrat pomidorowy to nieodzowny dodatek do ryby po grecku, a świąteczne ciasta zachwycą gości dzięki glazurze balsamicznej

Kuchnia MagdaLeny
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 248

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa z tofu i lanymi kluskami 125

kurkumy w proszku szczypta pieprzu czarnego mielonego szczypta soli 3/4 szklanki (180 ml) zimnej wody Zupa: 500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie całe z puszki) 1 cebula lub kilka cebulek dymek 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 1 mała marchewka 2 łyżki sosu tamari (lub sojowego w wersji z glutenem) 1.5 litra wody 1 szklanka (240 ml) passaty pomidorowej(...)cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Zupa pomidorowa z tofu i lanymi kluskami pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 185

Należę do tych dziwnych osób, które ze słodyczy najbardziej lubią tatara i śledzia z cebulą. Oczywiście z drugiej strony kocham miłością pierwszą domowe ciasto drożdżowe, takie, które ma dużo kruszonki i jeszcze więcej kruszonki. Umówmy się, każdy kocha – nie ma nic lepszego niż ciepła drożdżówka z masłem popijana szklanką mleka. Jednak moje parszywe serduszko domaga się konkretów. Ostro, wytrawnie(...)kroimy na plastry o szerokości około 2,5-3 cm. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w środek każdej z nich, można wbić oliwkę lub marynowaną cebulkę. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pieczemy około 20 min, aż się zarumienią. Post Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem pojawił się poraz pierwszy

ladykitchen
Pieczone warzywa i grillowany dorsz. Idealny pomysł na weekendowy obiad. 214

ósemki, które będą pięknie się prezentować potem na talerzu. Cukinię kroimy w grube plastry, bądź pół-plastry, ponieważ jest delikatna, upiecze się najszybciej, dlatego jej wielkość jest tak ważna. Cebulkę kroimy na ćwiartki.  Warzywa układamy na blaszce wyłożonej papierem, naczynia porcelanowe źle się sprawdzają, polewamy oliwą z oliwek, masło się spali, olej da bardzo nieprzyjemny posmak; polewamy lekko rozrzedzonym(...)jest możliwe, że różne kraje mają dostęp do tego samego morza, i jedne państwa słynną na cały świat z tego że można w całym kraju zjeść dobrego śledzia na milion sposobów, a u Nas się nie da? Nasze polskie dorsze trafiają na stoły Europy zachodniej, a my sprowadzamy dorsze z wątpliwie czystego Atlantyku ;-(. No cóż, na rybołówstwo wpływu nie mamy

SMYKWKUCHNI
"Buraki po burgundzku" 137

który udało mi się dostać w warzywniaku i myślę, że Wy również możecie dorzucić do gulaszu rożne warzywa korzeniowe, np. pietruszkę, czy selera. Pominęłam również kłopotliwe składniki, takiej jak cebulki perłowe i maranta trzcinowata (maranta służy jako zagęstnik, według mnie zagęszczanie gulaszu nie jest potrzebne, ale możecie zawsze zagęścić potrawę mąką). W poniższym przepisie znajdziecie też nietypowy dla kuchni śródziemnomorskiej(...)marchewka i topinambur) przejmuje ich różowy kolor. Jeżeli chcielibyście zachować kolor poszczególnych składników, musielibyście ugotować buraki osobno i dopiero pod koniec dodać do gulaszu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 159

wiedzą gdzie i czy na tę imprezę zostali zaproszeni. Wszyscy jedzą bio, eko i wege? Oni też. Wszyscy słuchają gościa, który gra na banjo i spożywa kiszone śledzie? Hipstery kupują jedno i drugie i latają z tym po mieście, żeby wszyscy widzieli, że nie obce są im trendy światowej muzyki i kulinariów. W międzyczasie wrzucają zdjęcia na FB, żeby przypadkiem(...)wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka gałązek selera naciowego – nie każdy lubi więc można pominąć paprykę dowolnego koloru cebulka dumka – jej zielona część olej rydzowy – jeśli ktoś nie ma to olej z musztardą francuską z ziarnami gorczycy pół łyżki ostrej musztardy sól pieprz paseczki kwaskowatego jabłka do dekoracji Ziemniaki

ladykitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 452

Pierogi z kapustą i grzybami to w mojej rodzinie najbardziej pożądane danie wigilijne. O ile Wigilia pewnie mogłaby się obyć bez karpia, czy śledzia, bez makowca, czy sernika, o tyle bez pierogów - nie. Kiedyś nawet padł postulat, żeby na Wigilię mama zrobiła same pierogi ;) Oczywiście - ile domów i rodzin, tyle przepisów na pierogi. Gdyby ktoś Was zapytał - kto robi najlepsze(...)minuty w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju roślinnego, żeby się nie sklejały. Z tej porcji wyjdzie ok. 60-70 pierogów.  Podajemy je z podsmażoną cebulką lub odsmażone

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania