śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:24/41)

tatar ze śledzia na szybko 118

kroimy w kosteczkę, oprószamy grubo zmielonym pieprzem. Ogórki oraz grzybki, odsączamy, kroimy w kosteczkę (nie mieszamy). Na talerzykach przy pomocy obręczy do przystawek układamy warstwowo: śledzie, ogórki, cebulę, grzybki. Usuwamy obręcz. Posypujemy dodatkowo posiekaną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujemy natka pietruszki lub koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka śledziowa 388

ziemniaków 1 cebula kilka ogórków korniszonów papryka świeża czerwona majonez i śmietanka 18% PRZYGOTOWANIE: ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzić ,obrać i pokroić w grubą kostkę, śledzie ,korniszony i paprykę również kroimy w grubą kostkę cebulkę w drobną kotkę mieszamy śmietankę z majonezem,pół na pół i dodajemy do sałatki doprawiamy solą i pieprzem i gotowe-pychotka!! spróbujcie sami pozdrawiam

Swojskie jedzonko
Matias z rodzynkami== Matias con uvetta 156

godziny ,aby utraciły nieco soli.Wodę z octem i z liśćmi laurowymi ,oraz zielem angielskim zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.Wymoczone śledzie układamy w zalewie i pozostawiamy je na około 3 godziny .Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy .Obraną cebulkę kroimy w piórka ,sparzamy wrzątkiem ,odcedzamy,i szklimy na rozgrzanym oleju.Do zeszklonej cebulki dodajemy odsączone rodzynki i po chwili przecier pomidorowy ,najlepiej

w mojej kuchni
Postny śledzik na kęs - #ŚledzikzSEKO 153

jeden kęs. Idealny śledzik na śniadanie lub kolację. Razem z SEKO. S.A. możecie go przygotować bardzo szybko, bo gotowy słoik z przyrządzonym śledziem ułatwi Wam zadanie. Składniki : * kilka płatów śledziowych z suszonymi ziołami razem z cebulką * pół słodkiego jabłka * kilka łyżeczek kwaśniej śmietany  * koperek * jajko ugotowane na twardo Przygotowanie : Filety pokroić na mniejsze kawałki. Jabłko pokroić w cienkie słupki

Magiczne Życie Marty
Śledzie w ziołach, czosnku i suszonych pomidorach 205

Czas świąt sprzyja różnorodnym pomysłom. Śledzie przerabiałam na rożne sposoby, jednak te , które proponuję, są doskonałą odmianą tych tradycyjnych w cebulce. Złamane smakiem majeranku, czosnku i suszonych pomidorów stanowią inny niespotykany smak. Mogą oczywiście postać dłużej i tym samym nabierają swojej mocy. Polecam.SKŁADNIKI1/2 kg śledzi1 cebula3 ząbki czosnkupół słoiczka suszonych pomidorów1 łyżka majeranku1/2 łyżki tymianku1 cytryna1/2 szklanki octu winnego(...)miski. Pokroić na małe kawałki, posypać ziołami, dodać pokrojone pomidory oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Wszystko  wymieszać Śledzie ułożyć  w słoiku. Ocet połączyć z olejem. zalać śledzie. Najlepiej smakują po dwóch trzech dniach.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy
Śledzie z piekła rodem 635

każdej imprezie na przystawkę  doskonale sprawdza się śledzik, z cebulką i ognistym ketchupem zachwyci amatorów pikantnych smaków.  Doskonały również na świąteczny czas. Te śledzie cechuje doskonały aromat i smak, i mimo, że pikantne to bardzo dobre! Kto lubi łagodne smaki zachęcam do zrobienia z łagodnym ketchupem Kotlin. Skusicie się ?  Składniki: 500 g filetów śledziowych (matjas

Wanilia i Kardamon
Wigilijna sałatka śledziowa wg Aleex 206

przepis. Na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: • 3 filety śledziowe solone • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach • 1 słoiczek ogórków konserwowych • 1 cebulka • 2 pęczek szczypiorku • 4-5 łyżeczek groszku z puszki • majonez • pieprz Sposób przygotowania: 1. Śledzie namoczyć przez ½ godziny, pokroić w kostkę. Jeśli kupujemy filety zapakowane w sklepie – nie moczymy ich. 2. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać

W mojej kuchni
Śledzie na ostro - marynowane w oleju z cytryną i chili 228

papryczki chili3 ząbki czosnku1 duża cebula4 ziarenka ziela angielskiego2 listki laurowekilkanaście ziarenek pieprzu1 mała cytrynkapół litra oleju(kliknij w obrazek, żeby powiększyć)Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić na kawałeczki.Cebulę pokroić w talarki lub półtalarki.Chili (z pestkami albo bez zależy jakie ostre chcecie) pokroić w cienkie plasterki.Cytrynkę wyszorować(...)plasterki a później plasterek jeszcze na pół lub na 4 (w zależności od wielkości).Tak przygotowane składniki układamy w słoiku: cebulka na dno, czosnek, papryczka, cytrynka i na koniec kawałki śledzi i przyprawy na górę.  (Liść laurowy tylko na pierwszej warstwie.)Powtarzać warstwy aż do wypełnienia słoika.Lekko łyżką ugnieść, a następnie zalać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bliny ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią SEKO 190

warsztatach SEKO na fali smaku testuję w domowym zaciszu przepisy przekąsek śledziowych jakie przygotowywaliśmy w Akademii kulinarnej Whirlpool. Dziś na widelcu znalazły się śledzie z żurawiną i brzoskwinią. Mięso śledzia doskonale smakuje w połączeniu różnymi dodatkami na słono i słodko, mogą to być oliwki czy np.żurawina.  SEKO chwali się że ich produkty zostały nagrodzone cenionym na rynku certyfikatem(...)żółtko 1 białko 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli i cukru tłuszcz do smażenia pasta jajeczna: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 cebulka szalotka sól, pieprz do smaku 1/2 pęczka koperku dodatkowo: opakowanie śledzi z żurawina i brzoskwinią  SEKO Przygotowanie: Ciasto: Podgrzewamy 1,2 szklanki mleka, powinno być lekko ciepłe. dodajemy drożdże, 2-3 łyżki mąki, szczyptę cukru, soli

Życie zaczyna się w kuchni
Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim 150

niedźwiedzi doskonale sprawdza się w kuchni przekonałam się niejeden raz. Najwięcej walorów smakowych zawiera świeży czosnek, więc jeśli macie do niego dostęp polecam – śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim. Liście wydzielają silny aromat młodej cebulki z czosnkową nutą. Dlatego są znakomitym dodatkiem do różnych potraw, skutecznie zastępując tradycyjny czosnek i – w przeciwieństwie do niego – nie pozostawiając nieświeżego oddechu(...)miski. Oprószamy pieprzem cytrynowym – mieszamy. Dodajemy pokrojony czosnek niedźwiedzi, skrapiamy olejem – mieszamy. Przekładamy do wyparzonego słoika, dopełniamy olejem (mają być przykryte), zamykamy i odstawiamy na dobę do lodówki. Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim, to p otrawa bardzo zdrowa, prosta i przez to niezwykła. Delikatnie wyczuwalny aromat czosnku niedźwiedziego wzbogacony aromatem pieprzu cytrynowego nadaje jej niepowtarzalnego smaku. Śledzie

mojewypiekiinietylko
Śledzie w sosie chrzanowo-koperkowym 117

coś co lubimy i polecamy. Śledzik na raz, w większym gronie, niech nie będzie tylko od święta, to cudowna przekąska. Składniki: opakowanie śledzi, u mnie 460 g filetów śledziowych a la matjas w oleju opcja: 1 mała cebulka, u mnie brak 1 jabłko 3 łyżki śmietany 18% łyżeczka chrzanu, u mnie ostry opcja: płaska łyżeczka musztardy, u mnie brak świeżo

Zasmakuj Kuchni
Śledzie z podsmażoną cebulą i pomidorami 759

przypraw, dodajemy trochę oliwy. Cebulę z przyprawami studzimy. W słoiczku układamy warstwami śledzie i cebulę z przyprawami. Składniki układamy jak najściślej. Każdą warstwę śledzi dość mocno pieprzymy. Pierwszą i ostatnią warstwą powinna być cebulka. Słoiczek zakręcamy i wkładamy do lodówki na 48 godzin. Smacznego

Smak mojego domu
Śledzie w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 185

rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane na różne sposoby – z olejem, marynowane, z cebulką, jabłkami, orzechami, rodzynkami, warzywami czy korzenne. Na ostro, słono, kwaśno, słodko – dla każdego jakiś śledzik się znajdzie. Filety

To co kocham
Sałatka śledziowa 164

Korniszony (plus ogórki z rolmopsów) kroimy w kostkę (mniejszą niż jabłko). Paprykę także kroimy w kostkę (nie za małą). Dorzucamy cebulkę z płatów. Śmietanę doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy zalewę octową ze śledzi (w ilości osobiście preferowanej, można też doprawić zwykłym octem, wtedy sałatka jest bardziej kwaśna), dodajemy cukier do smaku według uznania. Gotową śmietaną zalewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania