pergaminem i ułożoną w szczelnym pojemniku. Podobno można ją przechowywać miesiącami. Moją przechowuję już przez 3 tygodnie i wszystko z nią w porządku. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwakoniec gotowania kaszy. Na koniec zetrzyj trochę parmezanu i wmieszaj go w farrotto. Rozłóż danie do misek, posyp parmezanem i listkami tymianku. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwawarzywa i pokruszony ser feta. Delikatnie przemieszaj. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwadopraw. Gdy makaron się ugotuje, odsącz go z wody i wrzuć na patelnię z sosem. Wymieszaj i rozłóż pomiędzy talerze. Udekoruj listkami bazylii. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaziemniaki, szpyrki to skwarki ze słoniny i mleko kwaśne lub jak tu mówią maślonka. Jesienną potrawą była gęsia okraska (czas bicia gęsi).Tradycyjną zupą jest też krupnik z bulwami, śledź solony z warzywami. W Codziennym menu były kiedyś plińce czyli surowe tarte bulwy, golce z samych tartych kartofli kładzione na wodę lub mleko. Wymieniać można by jeszcze długo
CzarnawisienkaGliniane naczynia zapobiegają jełczeniu. I co robić z tą oboną czyli okrasą? Jak nazwa wskazuje okrasza się nią różne potrawy. Dawniej okrasę do zup mielono razem z kośćmi. Śledzie ,które królują na Kaszubach ,okraszone oboną są wspaniałe. Okrasa ,taka z piersi gęsi , to już sama w sobie stanowi wspaniały ,aromatyczny tatar. Jest doskonała do okraszania tłuczonych ziemniaków . Odsmażane
Kulinarny karnet Christopherachwilę przestudź i podawaj. Dobrze komponują się z sosem pomidorowym lub dipem z pieczonych pomidorów. Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwadodaj pokruszoną fetę, czosnek i suszone pomidory. Zmiksuj na pastę, spróbuj i dopraw sokiem z cytryny. Wymieszaj i zajadaj! Pyszne z chlebkami pita. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwagruszki i plasterki cytryny. Wymieszaj i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Przed podaniem dodaj schłodzone piwo. wymieszaj i podawaj gościom. Udanej imprezy! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaotworach.Jajka obrać ze skorupek, oddzielnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, żółtka jaj i białka .Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić. W pucharkach układać kolejno warstwy sałatki 1- śledzie 2- cebula 3 - majonez 4- ziemniaki , oprószyć solą i pieprzem 5-majonez 6-buraki 7-majonez 8- zółtka jaj 9- majonez
Kuchnia Danusikrem, po czym ponownie podgrzej. Gotową zupę nalej do misek, na wierzchu ułóż łyżkę pomidorowo-paprykowej salsy i posyp pozostałym oregano. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaniedostępne w Polsce papryczki pimentos de padron, które otrzymałam od nich w prezencie, były warte takiego "poświęcenia" :) Ale o tym następnym razem. Miłego weekendu! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwapróbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i nakładamy na talerze. Dekorujemy świeżą bazylią. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamojej akcji "Włoskie smaki" a także do akcji "Na zakwasie i na drożdżach", którą we wrześniu prowadzi Małgosia z Akacjowego bloga. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamojego urlopu. Zostawiam je sobie na pamiątkę, bo kolejny dopiero za rok, a Wam życzę wspaniałego tygodnia! * hala targowa w Gdyni * dobra kawa w pięknych okolicznościach przyrody * najlepsze śledzie to te u mamy :) Więcej zdjęć jak zawsze znajdziecie tutaj oraz zapraszam do polubienia FB blogowego
Magiczne Życie Marty