śledzie w sosach - 1117 przepisów (strona:51/75)

Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie 102

Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę. Składniki 500 g buraków 2 jajka 2 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 80 g tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz Przygotowanie Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę

R'n'G Kitchen
Warsztaty – Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą 175

śledzia. Ten ostatni – ze śledzia przygotowywałam wspólnie z Renią z  Pieguskowej Kuchni , który podałyśmy na chrupiących grzankach. Poza tatarami była też wspaniała zupa grzybowa z pieczonym dorszem oraz bliny w 3 odmianach. Dodatkowo sam Karol Okrasa przygotował dla nas kaczuszkę w sosie czekoladowym oraz polędwicę wołową podwędzaną

Marta Gotuje
SAŁATKA JARZYNOWA 351

INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWY7. SAŁATKA FASOLOWAAby

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA FASOLOWA 1026

INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWYAby nic, a nic Wam nie umknęło

Wypisz Wymaluj
Sałatka z pszenicy farro z pieczonymi warzywami i fetą 220

przejęły ich koloru, upieczcie je w osobnym naczyniu.  Wymieszaj składniki sosu i polej nim ugotowaną kaszę. Dodaj upieczone warzywa i pokruszony ser feta. Delikatnie przemieszaj. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Nietypowe sztućce 123

głębsza i większa od typowej łyżki do zupy; wykorzystywana jest do drobno posiekanych sałatek, można ją podać samą, widelec do sałatek - właściwie to łyżka z dziurami, ułatwiającymi odsączanie nadmiar sosu; stanowi komplet z łyżką, widelec do sardynek - szerokie widełki z listewką ułatwiają odsączenie oleju i przenoszenie ryb; widelec ten przydaje się także do serów (np. sera mozzarella z pomidorami(...)węższe niż nóż do ryb; ostry czubek ułatwia porcjowanie ciasta, widelec do zakąsek - ma dwa zęby dłuższe niż w zwykłym widelcu; kładzie się go np. przy wędlinie czy śledziach, widelec do serwowania ryb - ma cztery szerokie, ostre zęby; podajemy nim np. dzwonka lub filety ryb oraz rybę po grecku,  nóż do serwowania ryb - ma szerokie ostrze ścięte z jednej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka Ziemniaczana 171

sosu można dodać łyżeczkę ( lub więcej ) musztardy Powstałym sosem polewamy ziemniaki z cebulką i wszystko dokładnie , delikatnie mieszamy Możemy jeść od razu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza  Opcjonalnie wyciskamy czosnek ,  możemy też dodać ogórki konserwowe lub kiszone pokrojone w kostką lub np śledzie

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Jajko zapiekane w pieczarce na dwa sposoby 250

czasie pieczenia nieco się skurczą. Nie przesadzajcie z ilością sosu, którą posmarujecie pieczarkę, aby zostało miejsce na jajko. Dobrze jest też poszukać mniejszych jajek. Choć jeśli trochę białka Wam wypłynie, to nic się nie stanie. Po zapieczeniu danie i tak będzie wyglądać bardzo apetycznie.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google

Chilli Czosnek i Oliwa
"Pizza" z bakłażana z mozzarellą i pomidorami 230

blachę z piekarnika. Każdy plaster bakłażana posmaruj łyżką sosu pomidorowego. następnie posyp startą mozzarellą i parmezanem. Na wierzchu ułóż plasterki świeżego pomidora i listki bazylii. Wstaw z powrotem do piekarnika i zapiekaj przez 5-10 minut, aż ser się roztopi. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie w delikatnej marynacie octowej z cebulą 201

slone. °Sledzie pokroic na 2-3 cm kawalki. °Sledzie na przemian z cebula ukladac w wyparzonym sloiku,zalac zimna marynata razem z przyprawami. Zakrecic.Odstawic do lodowki.Po 3-ch dniach,gdy sie przemaceruja nadaja sie do konsumpcji ,wtedy sa najsmaczniejsze. Podawac z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami w mudurkach i smacznym, sosem jogurtowym. Przepis na sosik jogurtowy: 150-200 g jogurtu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 173

papryczka - ostra.) Na końcu do ciasta wmieszać śledzie z kawałkiem chili. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju (*) i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu (osączone z nadmiaru tłuszczu) z ulubionym sosem. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Placuszki przyrządzane

Di gotuje
Śledź w buraczkowej pierzynce 209

cytryny koperek sól, pieprz Wykonanie: Śledzie kroimy  w paski, układamy na dnie salaterki, na to kładziemy sparzona cebulę. Jaja, ziemniaki i buraki ścieramy na grubej tarce. W dużym kubku mieszamy majonez ze śmietaną, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie na cebuli układamy starte jajka, polewamy je 2 łyżkami sosu śmietanowego. Na to układamy starte ziemniaki i polewamy

Kulinarne przygody Gatity
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 166

Boczniaki a la śledzie w śmietanie (+przepis na wegańską śmietanę) Składniki :  - 300 g boczniaków  - 1 mały por - 2-3 ogórki kiszone  - 1 łyżka musztardy  - duży jogurt grecki i mały zwykły jogurt naturalny, a w wersji wegańskiej śmietana ryżowa (przepis poniżej) -  pieprz, sól - przyprawy do boczniaków ( ja użyłam curry i sos sojowy) Śmietana ryżowa

zdrowa vege kuchnia
Karnawał na stole 233

kurczakiem i selerem Przekąski:Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą Kolorowe kanapkiMuffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynkąJajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykiemGalaretka drobiowaKrakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po greckuRyba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiemBarszcz czerwony do paluszków

Kuchnia domowa Ani
Gulasz z dyni i fasoli z wędzoną papryką 184

minut, aż sos lekko zgęstnieje.  Na końcu dodaj upieczoną dynię oraz świeży szpinak. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, aż szpinak zwiędnie. Spróbuj, ewentualnie dopraw do smaku. Gotowy z dyni i fasoli podałam z ryżem, ale równie dobrze będzie tu pasował świeży chleb lub gotowane ziemniaki.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka śledziowa z porem 177

łyżki śmietany sól pieprz Wykonanie: Śledzie wyjmuję z zalewy, kroję w paski. Cebulę i jabłka w półplasterki. Pora dokładnie czyszczę, najpierw na pół, a następnie w plasterki, solę i odstawiam by zmiękł i odciskam z nadmiaru soku. Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Groszek osączam na sicie i miksuję ze śmietaną za pomocą blendera. Sos doprawiam solą i pieprzem i polewam

Bea(u)ty kitchen
Kurczak w stylu Chilindron 190

niego paprykę, resztę czosnku oraz sos pomidorowy z patelni. Dopraw solą i pieprzem, dolej czerwone wino i duś pod przykryciem przez ok. 1 godz., od czasu do czasu mieszając. Gotowego kurczaka posyp natką pietruszki i podawaj z chlebem, pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Pasuje tu oczywiście czerwone wino. Smacznego:) *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku

Chilli Czosnek i Oliwa
Ameryka od Kuchni 138

ziemniaki. Fume Blanc Robert Mondavi i słodkie ziemniaki pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały łosoś z Alaski w trzech odsłonach oraz klasa(...)źródlanych potoków, dzikie łososie z Alaski rozwijają się w zgodzie z ich naturalnym cyklem życia. Są one częścią naturalnego ekosystemu. Żywią się wyłącznie naturalnym pokarmem takim jak zooplankton, krewetki, śledzie i inne żywe organizmy morskie. Dziki łosoś z Alaski cechuje się doskonała soczystością mięsa, wysoką zawartością cennych składników odżywczych oraz intensywną barwą wynikającą z żywienia się w sposób naturalny

królestwo garów