śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:2/50)

Śledzie w zalewie pomidorowej 117

czas w dzień Wigilii. To moja ostatnia propozycja w tym roku na wigilijny stół. A teraz lecę zajrzeć jeszcze do makowca, który siedzi w piekarniku Śledzie w zalewie pomidorowej 1 kg świeżych śledzi 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (150 g) 1 szkl wody 0.5 szkl octu 0,5 szkl oleju 4 łyżki cukru 1 liść laurowy 4 cebule(...)wyjątkiem śledzi i koncentratu zagotować. Do gorącej zalewy dodać włożyć pokrojone na dzwonki śledzie (moje były małe więc włożyłam w całości), na wierzch wyłożyć koncentrat pomidorowy, nie mieszać, gotować na małym ogniu 10-15 minut. Po wystudzeniu wstrząsnąć lub delikatnie wymieszać. *źródło www.smakowite.info?utm_source=rss&utm_medium=rss Artykuł Śledzie w zalewie pomidorowej pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Śledzie po kaszubsku. 170

dodać resztę składników. Cały czas mieszać. Podgrzewać około 10 minut. Następnie odstawić do wystudzenia. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Ja kroiłam filet na 4 części. Układać warstwowo, zalewa, śledzie, zalewa i.t.d. Najlepiej w dużym słoiku. Wstawić do lodówki i czekać

Agusiowe smakołyki
Śledzie pieczone w sosie pomidorowym 146

minut. W międzyczasie przygotować naczynie żaroodporne. Gorącą zalewę rozprowadzić na dnie naczynia. Na to położyć pierwszą warstwę śledzi, polać częścią zalewy, znów śledzie i tak do końca, aż wykorzystamy wszystkie śledzie i zalewę. Pamiętajmy, aby zaczynać i kończyć na zalewie. Mnie wyszły trzy warstwy śledzi, pięć warstw zalewy. Gotową potrawę od razu włożyć(...)gorącego piekarnika i piec 25 min. bez przykrycia. Wyjąć z piekarnika, przykryć pokrywką i zostawić do ostygnięcia, a najlepiej do następnego dnia. Takie śledzie można spokojnie przez tydzień trzymać w lodówce. Można również gorące zawekować w słoikach

Posadzone i zjedzone
Śledzie marynowane domowe 1148

przechowywać w zakręconym słoiku w lodówce. Jeżeli lubicie śledzie to polecam Wam również inne wypróbowane przepisy na śledzie . Zachęcam do wypróbowania przepisów, a za ten dziękuję mojej teściowej. Śledzie marynowane domowe 1 kg świeżych, wypatroszonych małych śledzi bez głowy 2 cebule liść laurowy ziele angielskie olej sól i pieprz Zalewa octowa 6 szklanek wody 1,5 szklanki octu(...)kulek ziela angielskiego Wszystkie składniki zalewy octowej zagotować i ostudzić. Do garnka z zimną zalewą włożyć śledzie i odstawić do zamarynowania na jedną dobę. Przygotowane śledzie wyjąć z zalewy i od strony głowy złapać za kręgosłup lekko pociągając żeby wyjąć kręgosłup. Nie jest to trudna czynność gdyż od zamarynowanych śledzi kręgosłup odchodzi bez problemu. Przekroić filety wzdłuż

Pieguskowa Kuchnia
Śledzie z rodzynkami. 118

przesmażyć na oleju. Dołożyć rodzynki i ogórek pokrojony w drobną kostkę.  Dodać ketchup, olej i przecier. Całość wymieszać i przestudzić. Układać warstwowo w słoiku zalewa, śledź, zalewa. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Najlepiej smakuje na następny dzień

Pani domowa
Śledzik w zalewie kwiatowo-gruszkowej 171

się kupić takich wiosennych śledzi, to weżcie podobną ilość zwykłych matjasów i dodajcie płatki jadalnych kwiatów razem z zalewą gruszkową. Jakie kwiaty można jeść? Zobaczcie kilka p omysłów tutaj (klik) .   Składniki: 2 opakowania śledzika na okrągło wiosennego Seko z płatkami kwiatów (2 razy 200 g lub 400 g innego śledzia w oleju pokrojonego na kilkucentymetrowe kawałki) pół słoika(...)mogą być mrożone) Jak przygotować śledzie w zalewie gruszkowej? Śledzie (bez cebuli) odsączyć z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać cebulę i zalać zalewą ze słoika z gruszkami. Zostawić na noc. Następnego dnia udekorować gruszkami pokrojonymi na duże kawałki i wiśniami. Artykuł Śledzik w zalewie kwiatowo-gruszkowej pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Śledź po "fińsku" 152

gdyż słodki smak jest doskonale równoważony ostrością musztardy. Śledzia najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.Ale jeszcze wcześniej  wkładam śledzia do octowej zalewy. Śledź z takiej marynaty może być podawany na wiele sposobów, a jedną z opcji jest właśnie "fiński" dodatek. To moje comfort food. 8 płatów śledziowych pół paczki groszku(...)smaku   Zalewa octowa 1 litr wody szklanka octu 10% 2 liście laurowe 1 łyżka ziaren białej gorczycy 1 łyżka cukru 1 -2 cebule   Śledzie moczymy kilka godziń w wodzie. W międzyczasie zagotowujemy wodę z octem, cukrem, liściem laurowym i ziarnami gorczycy. Studzimy. Cebulę kroimy w krążki i sparzamy wrzątkiem. Całe filety wymoczonego śledzia układamy w słoiku

Simple Dish
Śledzie marynowane w zalewie imbirowej i kwasie buraczanym z korzenną przyprawą 150

Świętach :), np. marynowane w kwasie buraczanym i zalewie imbirowej, do podania z ulubionymi dodatkami. Porcje: 5 Czas przygotowania: min. 6 godzin Składniki: 150 g śledzi z zalewy solankowej  a’la matjas, 150 ml kwasu buraczanego , 150 ml zalewy z marynowanego imbiru, 1 cebula czerwona, 1/2 łyżeczki cukru, 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika, pieprz czarny(...)ręcznikiem, pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do słoja.  Cebulę obierz, pokrój w pióra, wyłóż na śledzie. Zalewę imbirową wymieszaj z kwasem buraczanym, przyprawą do piernika, cukrem i pieprzem, zalej śledzie i odstaw na min. 6 godzin. Przed podaniem odsącz z zalewy, podaj z dodatkami

SzczyptaSmaQ
Śledzie białe Jasia 218

teściowej.  Tak przyrządzone śledziki goszczą na naszym stole raczej zimą. Zdecydowanie kojarzą mi się z Wigilią kiedy to ” ryba ma swoje 5 minut”. Śledzie mają intensywny smak dzięki zalewie, w której są moczone całą noc.   Białe śledzie Jasia 2017-12-06 23:00:24 Write a review Save Recipe Print Ingredients 5-6 płatków(...)CZOSNKOWY mały jogurt naturalny 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 100 g rodzynek 2-3 ząbki czosnku koperek Instructions Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Schładzamy zalewę. Śledzie moczymy w zimnej zalewie przez całą noc. Następnego dnia odcedzamy śledzie, wykładamy na durszlak do odcieknięcia. Cebulę obieramy i kroimy w połksiężyce. Posypujemy cukrem

Rusty Fork
Śledzie po skandynawsku z koperkiem, marchewką i jałowcem 212

świeży koperek, jałowiec i nutka słodyczy. Pyszności :) Śledzie muszą leżakować w zalewie min 5 dni, więc najwyższa pora aby je przygotować na tegoroczne święta. Nie wymagają żadnych specjalnych składników, czy milionów godzin spędzonych w kuchni. 'śledzie po skandynawsku' Składniki:  - 12  filetów matiasów z zalewy solnej, wymoczone min 6h - 1 marchewka pokrojona w cienkie plastry(...)Przygotowanie: W rondelku gotujemy wodę, ocet, alkohol i cukier. Kiedy cukier się rozpuści, ściągamy z ognia. Śledzie odsączamy, kroimy w kawałki, około 2 cm Słoik sterylizujemy w piekarniku lub wyparzamy wrzątkiem. Układamy na przemian warstwy śledzia, koperku, cebuli i przypraw. Na koniec zalewamy zalewą, tak aby przykryć śledzie. Przechowujemy w lodówce. Śledzie powinny być gotowe już po pięciu dniach. Jeśli

CookYourself
Potrawy wigilijne 221

łososiem PRZEPIS TUTAJ   8. Ryba po grecku. PRZEPIS TUTAJ   9. Ryba w zalewie octowej. Przepis: Ryba z warzywami w zalewie   10. Śledzie *** Śledzie w zalewie octowej PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w śmietanie PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w zalewie pomidorowej PRZEPIS TUTAJ   11. Łosoś *** łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem

Blog z Apetytem
Śledzie w oleju z pomidorami i miodem 299

Patyk, który wiernie korzysta z moich przepisów oraz podsuwa wiele inspiracji. Kiedy zobaczyłam recepturę, od razu nabrałam chęci do jej sprawdzenia, ponieważ lubię śledzie w towarzystwie lekko słodkich zalew. Śledzie w oleju z pomidorami i miodem będą najlepsze na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki się przegryzą. Przepis idealny na święta, jak i na co dzień. Już wiem, że zrobię(...)minut pod przykryciem. 4 Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy z cebulą i olejem. Dusimy jeszcze około 5 minut, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowaną zalewą polewamy śledzie, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin. Miseczki widoczne na zdjęciach kupicie u Dekory Nati .   Artykuł Śledzie w oleju z pomidorami i miodem pochodzi

Kuchnia Bazylii
Śledź smażony w zalewie 165

wykorzystuję na obiad, a resztę marynuję w zalewie octowej. Przepis na śledź smażony Składniki: 500 g filetów ze świeżego śledzia 5 łyżek tartej bułki 1 jajko, rozmącone 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i czarny pieprz do smaku olej do smażenia Zalewa octowa ¾ l wody 100 ml octu 1½ łyżeczki soli 2 liście laurowe 3 ziarna(...)stronach na złoty kolor. Przygotuj zalewę gotując wszystkie składniki w rondelku. Zestaw do ostudzenia. Ułóż śledzie w słoiku i zalej zalewą. Przechowuj w lodówce do 2 tygodni. The post Śledź smażony w zalewie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sałatka śledziowa fitness 350

kostce 8-10 śledzi matiasów 1 mała cebula 1 szklanka octu 1 szklanka wody 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka gorczycy białej 1 łyżka oliwy do smaku: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki musztardy, pieprz WYKONANIE Zalewa octowa: Solone śledzie zalać wodą na czas przygotowywania zalewy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę(...)wysokiego naczynia i zalać zimną zalewą octową. Górę naczynia owinąć przejrzystą folią spożywczą i zostawić w lodówce dwa dni. Sałatka: Gotowe śledzie pokroić w kostkę  i przełożyć do dużej miski. Pozostałą zawartość zalewy odsączyć przez sitko, wybrać do wyrzucenia liście laurowe, ziele angielskie i nadmiar gorczycy, a cebulkę dodać do śledzi. Ananas i kukurydzę również odsączyć

Passions hobbies life