śledź po - 1000 przepisów (strona:52/67)

W krainie desek do krojenia i rzeźnickich bloków 238

krojenia pieczonych mięs. Z jasnymi fugami, złożonej na podobieństwo ceglanej ściany. Budziła respekt, ale w dotyku była jak welwet. Znalazłam BBB na Facebook i odkryłam inne wyroby. Zacząłem śledzić ich poczynania. Wiosną na targach rzemiosła kulinarnego w Los Angeles – Artisanal LA, odkryłam stoisko BBB. Zacząłem rozmawiać z chłopakiem, który okazał się właścicielem i twórcą tych pięknych produktów. Tak poznałem

Jem więc Jestem
Śledzik z konfiturą i sałatką warzywną. 147

mojej kuchni. Tym razem pomyślałam, że skoro mięso z dodatkiem owoców jest takie smaczne. to dlaczego nie śledziki. Przygotowałam, więc tradycyjną sałatkę warzywną(najlepsze warzywa z rosołku-pamiętajcie) i śledzie na konfiturze z gruszki i suszonej żurawiny. Myślę, że taka sałatka może znaleźć miejsce również na wigilijnym stole, nie tylko jako przekąska.. SKŁADNIKI: 4-6 filety śledziowe  KONFITURA

Kuchnia Beaty
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 133

uczestniczą w niszczeniu komórek nowotworowych- beta glukan i pleuran , dodatkowo boczniaki zawierają bardzo ważny przeciwutleniacz ergotioneinę, który nie ginie nawet podczas obróbki termicznej boczniaków.  1. Boczniaki a la śledzie w śmietanie (+przepis na wegańską śmietanę) Składniki :  - 300 g boczniaków  - 1 mały por - 2-3 ogórki kiszone  - 1 łyżka musztardy  - duży jogurt grecki i mały zwykły

zdrowa vege kuchnia
Wątróbka duszona z cebulą, czosnkiem, chilli i z sokiem cytrynowym 149

wątróbkę tak samo jak na śledzie, frytki czy Michałki muszę mieć po prostu mocne parcie , taki dzień nadszedł dziś, nie wylazłabym bez niej ze sklepu! Chciałam więc się z Wami podzielić moją przebojową duszoną wątróbką, która rozpływa się w ustach. Co trzeba: - 0,9kg wątróbki drobiowej - dwie czerwone cebule - dwa ząbki polskiego czosnku - łyżka soku wyciągniętego z cytryny - chili pieprz

upichcona
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU 127

ubicie pikniki? Ja bardzo! Szczególnie gdy organizowane są w tak zacnym gronie! Jeśli śledzicie mój fanpejdż, to na pewno wiecie, że w ubiegłą niedzielę wybrałem się do Warszawy, gdzie wraz z grupą szalonych blogerów z Codzisw.menu urządziliśmy najpyszniejsze wydarzenie końca lata. Nie wierzycie? Zobaczcie sami! ;) Przez cały weekend wisiała nad nami groza deszczu i braku słońca. Jednak okazało się

Food Square
Miękki ser w typie Topfkase 146

cytryny , smak sera będzie bardziej kwaśny . 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach -kawałkach solanka: 0,5 kg soli 2 l wody dodatki: forma – może być pojemnik po śledziach z wypalonymi drutem dziurkami chusta serowarska lub tetra -pielucha łyżka cedzakowa Kefir wlewamy do szklanki i odstawiamy na 2 godziny w pomieszczeniu o temperaturze 21-26 C . Mleko przelewamy do garnka

Ogrodnik w podróży
Chleb na owsiance .... z cyklu Wypiekanie na Śniadanie. 120

Małgorzaty Ziółkowskiej z bloga Smaki Alzacji . Jest mi niezmiernie miło i serdecznie dziękuję. Tym bardziej, iż jest to mój debiut w akcji z cyklu Wypiekanie na Śniadanie . Dotychczas śledziłam z wypiekami na twarzy wcześniejsze akcje, skrupulatnie zapisywałam przepisy i piekłam, piekłam i piekłam. Pieczemy Chleb na Owsiance z przepisu Agnieszki z bloga Kuchnia nad Atlantykiem.       Zadanie: wypiek

Naturalna Kuchnia
Ciasteczka szafranowo-cynamonowe 139

lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane) do zezłocenia. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Liedster Blog 129

Ogród ,szydełkowanie    2.  Twoje popisowe danie to..            Śledzie w galarecie   3. Ulubiony gadżet w kuchni?             Robot wielofunkcyjny    4. Warzywa czy owoce?            Warzywa

Eli Gotowanie
Pizza 169

niegdyś Wielkopostne zwyczaje żywieniowe. Otóż, w czasie Wielkiego Postu na stołach gościł przede wszystkim chleb, jako podstawa diety, można go było posmarować powidłami bądź umoczyć w oliwie. Podawano także śledzie, ale bez śmietany oraz czarną kawę z palonych żołędzi bez żadnych dodatków, nawet cukru, co z resztą w ostatnim czasie i tak okazuje się być strasznym burżujstwem. Poza kawą serwowano

Przepysznik - BLW i nie tylko
Lebkuchen 171

roku postanowiłam zamiast tradycyjnego sernika z brzoskwiniami, upiec sernik kawowy i jak się okazało był to wielki błąd, bo Cynamon uwielbia kawę. Choć zatem miał do wyboru śledzie, pasztet i galaretkę, wybrał sernik :] Tym samym, choć pozbawił mnie kilku kawałków serowej rozkoszy, zaskarbił sobie absolutnie caluteńkie moje serducho i dołączył do mojej osobistej Ligi Sernikowych Skrytożerców! Po takim krótkich wstępie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Szarlotka owsiana z konfiturą figową. 3 urodziny bloga... 160

moich drogich czytelników. Za to, że jesteście ze mną. Że zaglądacie tutaj, komentujecie, dajecie znać o sobie. Nieważne, czy dopiero trafiliście na moją stronę, czy już od dłuższego czasu śledzicie moje poczynania w kuchni. Ważne, że jesteście!!! :) Drugie podziękowania kieruję w stronę dwóch ważnych dla mnie osób - mojego M, który dzielnie znosi moje eksperymenty kulinarne i wiecznie panoszący się bałagan

My simple kitchen
Sałatka śledziowa w konserwowym towarzystwie 160

duży słoik pieczarek konserwowych 1 duży słoik marynowanej papryki 3 ogórki konserwowe 2 cebule pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju do sałatek, może być oliwa Sposób wykonania: Śledzie moczymy w wodzie ok pół godziny, by wypłukać nadmiar soli. Następnie wszystkie składniki, czyli ryby, pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy olej

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 112

Cieszę się, że w sklepach mamy wreszcie duży wybór ryb. Od śledzia do lucjana. Mimo tego, że jesteśmy krajem nadbałtyckim, mimo wielu nadal czystych rzek, rozległych jezior i stawów hodowlanych, ciągle jemy za mało ryb. Pstrąga znajdziecie w prawie każdym sklepie, spróbujcie tego. Pstrągi myjemy w chłodnej wodzie, osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem wewnątrz i na zewnątrz. Skórkę nacinamy ostrym nożem

Karo in the Kitchen