 Kurczaczki - Kulki Serowe Na Słono 184
Kurczaczki - Kulki Serowe Na Słono 184sera żółtego startego na tarce na małych oczkach pęczek szczypiorku słodka i ostra papryka szczypta kurkumy sól, pieprz do smaku do obtoczenia: ser cheddar lub inny wyrazisty ser do dekoracji: nóżki i dziobki wycięte z plasterków marchewki ziarnka pieprzu na oczka plaster żółtego sera na skrzydełka krakersy okrągłe na podstawki 1. Sery dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy przyprawy oraz szczypiorek
Gotowanie...to proste ! Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 237
Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 237zainspirowałam się przepisem na Skrzydełka Buffalo z książki Bohater Kuchni - SuperKurczak. Zamieniłam jedynie skrzydełka na podudzia, które udało mi się dostać bez kości. Sposób na kurczaka Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi z kurczaka ok. 8 kawałków olej rzepakowy sól pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku sos: 3 łyżki masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru
Fabryka pomysłów "Paprocany" Paulina Świst 150
"Paprocany" Paulina Świst 150teraz uprzykrza nam życie. Wszystko mamy tutaj rewelacyjnie dopracowane. Świetne dialogi, ostry język, sceny erotyczne, zagadka. Ta książka ma tylko jedną wadę, jest po prostu za krótka. Uwielbiam po prostu. Czekam na kontynuację, mam nadzieję, że będzie :-) Tytuł: "Paprocany " Autor: Paulina Świst Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 320 Cena okładkowa: 39,90 zł Wydawnictwo: Muza
kruche babeczki Kurczak w brzoskwiniach 165
Kurczak w brzoskwiniach 165soli i pikanterii pieprzu cayenne daje ucztę smaków dla podniebienia. Składniki: 6 skrzydełek 4 udka Olej Gałązki curry ( nie jest konieczne ) Szklanka bulionu/ ewentualnie wody Marynata: Sok z puszki brzoskwiń 2 łyżki oleju ½ - 2 łyżeczek soli ( zależnie od gustu ) ¼ łyżeczki pieprzu cayenne ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ¼ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki słodkiej papryki Wykonanie: W przygotowanej marynacie moczymy kurczaka przez
Smaki Ewy Flaki z boczniaka 211
Flaki z boczniaka 211liść laurowy * 3 ziela angielskie * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa lub gotowa przyprawa do flaków Dziś pewnie w wielu domach był rosół na stole, więc mamy gotową bazę do flaczków :D Jeśli nie mam rosołu z niedzieli to gotuję korpus, udko albo skrzydełka razem z marchewką i pietruszką. Umyte i pokrojone w paski boczniaki wrzucam
Pieprzyć z Fantazją Azjatycki bulion z wolnowaru 228
Azjatycki bulion z wolnowaru 228duże udka z kurczaka i 1 porcja rosołowa lub 5-6 skrzydełek (można zastąpić około 1 kg wołowiny z kością lub pręgi wołowej) 2-3 duże marchewki 2 średniej wielkości cebule 1 mały por (opcjonalnie) kawałek selera (mniej więcej wielkości jajka) 1 duża pietruszka 1- 2 ostre papryczka chili 1 gałązka trawy cytrynowej kilka grzybów shitake 2 grzyby
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata Ostry sos z dyni i brzoskwiń 123
Ostry sos z dyni i brzoskwiń 123wyszło mi to tak ostre, że jedzenie tego nie sprawiało żadnej przyjemności. Był tylko ból. Dołożyłam więc trochę dyni, cebuli, przypraw, wysmażyłam, zawekowałam i jest. Dziś próba generalna z hamburgerami z soczewicy. Jestem pewna, że ten sos świetnie sprawdzi się do drobiu. Za jakiś czas spróbuję zrobić z nim skrzydełka z kurczaka. Będzie super, już to wiem. Składniki(...)dodajemy cukier, sól i zagotowujemy. Jeżeli sos jest za rzadki, gotujcie go do zredukowania. Gorący sos przelewamy do wyparzonych słoiczków, zamykamy wyparzonymi nakrętkami, odwracamy do góry dnem. Artykuł Ostry sos z dyni i brzoskwiń pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy Kurczak po węgiersku 162
Kurczak po węgiersku 162kolegi, jednakże uległ on sporej modyfikacji. Oryginalny przepis był na skrzydełka, które ja zamieniłam na podudzia, które są mniej tłuste. Co więcej, bulion zamieniam na wodę, dzięki czemu zawiera on mniej chemii. Podejrzewam, że nazwa kurczak po węgiersku pochodzi od nazwiska osoby, która je wymyśliła, ponieważ poza ostrym smakiem nie posiada ona żadnych przypraw charakterystycznych dla kuchni Węgierskiej. Składniki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy pyszny,domowy pasztet drobiowy z marchewką... 200
pyszny,domowy pasztet drobiowy z marchewką... 200usmażyć z cebulą, dobrze wystudzić w rosole ugotowane mięso kurczaka: udka, skrzydełka, skóry obrać z kości i wsypać do miski, dodać wątróbki, żółtka, startą marchewkę, bułkę moczoną wodzie bez wyciskania wody, dolać rosołu i blenderem wszystko zmiksować do masy dodać jeszcze startej marchewki, majeranek, kaszę manną, kucharka, paprykę ostrą i słodką, cząber i ponownie wszystko blenderem zmiksować, na koniec dodać
W Mojej Kuchni Lubię Pikantna zupa z soczewicą 189
Pikantna zupa z soczewicą 189soczewicą Składniki: 3 l bulionu mięsno - warzywnego: porcja rosołowa, skrzydełka z kurczaka 4 - 5 marchewek 2 pietruszki 2 cebule przyprawy: sól himalajska, pieprz, "domowa wegeta", 4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego oraz 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 3 łyżki przecieru pomidorowego przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, curry, natka pietruszki Przygotowanie zupy jest banalnie proste! Sami zobaczcie! Bulion
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie! Kurczak pieczony po meksykańsku 120
Kurczak pieczony po meksykańsku 120kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – orientalne skrzydełka z kurczaka KURCZAK PIECZONY PO MEKSYKAŃSKU PRZYGOTOWANIE: 1 h 45 minut Ilość porcji: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 kurczak o wadze 1,8 – 2 kg – sól i pieprz – 40 g rozpuszczonego masła – 1 łyżka wędzonej papryki – 1 łyżka ostrej papryczki chilli – sproszkowanej lub w płatkach – 1 łyżeczka
nietylkopasta.pl Karkówka duszona 131
Karkówka duszona 131pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej KARKÓWKA DUSZONA PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2-4 SKŁADNIKI: – 6-8 plastrów karkówki – 1 duża cebula – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól i pieprz – 1 łyżeczka papryki ostrej – 2 łyżeczki ziaren gorczycy – 500 ml bulionu z kurczaka
nietylkopasta.pl Kiełbaski faszerowane 357
Kiełbaski faszerowane 357rozciąć wzdłuż (trzeba uważać, aby ich całkiem nie przeciąć). Wąskim, ostrym nożykiem robimy krótkie nacięcia w poprzek. Faszerujemy każdą kiełbaskę przygotowaną cebulką. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Faszerowane kiełbaski układamy na ruszcie, pod który podkładamy blaszkę, aby na nią kapał tłuszcz. Lekko spryskujemy oliwą, pieczemy przez ok. 20 minut.Filety, skrzydełka, karkówki, żeberka, kiełbaski… a dodatki, jakie kto lubi
mojewypiekiinietylko KECZUP Z CUKINII 165
KECZUP Z CUKINII 165jako składnik sosów. Świetnie smakują zapieczone w nim skrzydełka Polecam, bo jest pyszny! KECZUP Z CUKINII 1,5 kg obranej i wydrążonej cukinii 0,5 kg cebuli 2 łyżki soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka papryki ostrej mielonej 400 g koncentratu pomidorowego Cukinię zetrzeć na tarce
Pieguskowa Kuchnia Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 183
Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 183wygrałyśmy przygotowując 3 dania: Indyka w raju- pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina. Zdrowe burgery- mięso mielone z indyka, jajko, papryka czerwona, natka pietruszki, cebula czerwona, podane z sosem chili Winiary, majonezem, śmietanką i posiekaną pietruszką. Podane na sałacie(...)przełożone grillowanymi plastrami bakłażana. oraz Wieżę szczęścia, czyli grillowane skrzydełka kurczaka, marynowane w sosie BBQ Winiary z dodatkiem przyprawy do skrzydełek z miodem i piwem, podane na plastrze grillowanego ananasa w białym winie z dodatkiem rozmarynu i miodu. Było jak zwykle fantastycznie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię