skrzydełka kurczaka - 970 przepisów (strona:46/65)

Kurczak wędzony 283

przewiewnym miejscu na kilka godzin aby ociekł. Wieszamy w sposób gdzie sznurek przechodzi pod skrzydłami i skrzydełka są wtedy delikatnie rozłożone. WĘDZENIE Wędzimy w temperaturze 50-55 st. C. Wędzimy do koloru jaki nas zadowala. U mnie wędzenie trwało 5 godzin. Tak zrobiony kurczak jest dobry na zimno i gorąco. SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Skrzydełka chili w miodzie i sezamie 369

Wyśmienita przekąska bądź doskonały obiad. Połączenie słodkiego, ostrego i kwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu

Niezły Młynek
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8795

ryżem i warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak pieczony z warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Makaronowe gniazdka z klopsikami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kebabowa zapiekanka z kurczakiem i makaronem ( Przepis TUTAJ ) oraz inne ciekawe zapiekanki na które przepisy znajdziesz TUTAJ *** *** Pizza korona ( Przepis TUTAJ ) *** *** Skrzydełka a’la KFC (przepis: TUTAJ ) *** Domowe Stripsy ( Przepis: TUTAJ ) *** Krokiety ( Przepisy TUTAJ ) ***   — RYBY— Często na przyjęciach podawane(...)przyjęciu, i to zarówno smakowe jak i wizualne. *** Sałatka Leśna polana ( Przepis TUTAJ ) *** *** Sałatka krabowa ( Przepis TUTAJ ) *** *** Sałatka meksykańska ( Przepis TUTAJ ) *** *** Sałatka brokułowa ( Przepis TUTAJ ) *** *** Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem ( Przepis TUTAJ ) ***   *** NA KONIEC POZOSTAJE MI ŻYCZYĆ WAM UDANEJ IMPREZY, SAMYCH SMACZNYCH I EFEKTOWNYCH DAŃ ORAZ PRAWDZIWEGO ZACHWYTU W OCZACH GOŚCI :)) POWODZENIA! *** Jeśli skorzystasz z któregoś z moich

Blog z Apetytem
Chrupiące pałki 152

Pyszne małe pałki z kurczaka panierowane w jajku i gotowej panierce ze Skworcu , a potem smażone w głębokim oleju..  skrzydełka sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka panier do m ięsa Skworcu Skrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować

Moje domowe kucharzenie
Kurczak pieczony na piwie z warzywami 200

cebul. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Piekłem przez 2 godziny. Po tym czasie zdjąłem z kurczaka z puszki z piwem, powycinałem przy użyciu nożyc elementy kulinarne, to jest piersi, nogi i skrzydełka i nałożyłem na talerze wraz z upieczonymi warzywami. Podałem ze szklanką ciemnego piwa

Wyprawy kulinarne
Kurczak z piekarnika jak z rożna z warzywami! 239

cynamonu - anyż - przyprawa ziołowa włoska - oliwa z oliwek - 150 ml wody  -150-200 ml białego wina PRZYGOTOWANIE: Kurczaka nacieramy mieszanką przypraw i ustawiamy na konstrukcji metalowej- rożen, do kupienia w każdym markecie, jak nie masz użyj butelki po piwie. Skrzydełka, sznurkiem przymocuj do reszty mięsa. Blaszkę wyłóż folią aluminiową, ułóż obrane warzywa, pokrojone w średnie talarki. Całość skrop oliwą(...)dół i góra grzanie temp 220 stopni C, tak aby całe mięso miało tą samą temperaturę. Kolejne 20 minut dół + termoobieg (temp. 200 stopni C) tak aby skórka na kurczaku mocno się zrumieniła, tu podlewam warzywa winem, dodatkowo, tak aby na pewno się upiekły i dodatkowo uparowały. Alkohol wyparuje a nam powstanie przepyszny sos. Resztę czasu u mnie około kolejne

SMYKWKUCHNI
Ryba w chrupiącej panierce 214

Robiąc kurczaka postanowiłam zrobić także i rybę w taki sam sposób...rybka była pyszna..nie moczyłam tylko ryby w marynacie tak jak skrzydełka, ale natarłam ją przyprawą do ryby , a tylko maczanie w kleiwie i panierce.. ryba  przyprawa do ryby kleiwo panierka american crispy chicken Rybę pokroic na kawałki i natrzeć przyprawą do ryby.Kleiwo:Na 1 l roztworu(...)dobrze wymieszać mikserem przez 2 minuty.Odczekać 5 minut i ponownie powtórzyć mieszanie.Kleiwo po rozmąceniu w wodzie powinno mieć gęstą konsystencję podobna do rozmąconego jajka.Kleiwo służy do namaczania kawałków kurczaka przed panierowaniem, którego zadaniem jest zapobieganie opadaniu panierki i zwiększenie chrupkości.Panierowanie:Kawałki ryby wrzucić do panierki , aby je wstępnie opanierować, a potem  przełożyć do miski i zalać kleiwem

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w sosie BBQ – „Wspomnienie lata” 385

radzić… pogody niestety nie zamówię ale przynajmniej mogę zaproponować coś pysznego z piekarnika. Podawałam już przepis na skrzydełka w miodzie i musztardzie, które smakują i z grila i z piekarnika a dzisiaj proponuję przepis na pysznego kurczaka w sosie barbecue. Sos jest super prosty do przygotowania a kurczak smakuje niebiańsko. Można teraz poćwiczyć i przygotować go z piekarnika

UgotujmyTo.pl
Kurczę pieczone na piwie 345

upieczenia kurczaka, w całości, w dodatku na piwie dotychczas nigdy nie miałam ochoty. Zawsze wolałam obrabiać pojedyncze części drobiu takie jak filet, skrzydełka, itd. i nadal tak jest. Niemniej postanowiłam spróbować swoich sił z całym ptakiem, a skłonił mnie do tego kanał "Food Emperor" na Youtube, gdzie swoje filmiki dokumentujące przyrządzane potrawy zamieszcza anonimowy mieszkaniec Szwecji i w bardzo zabawny(...)klasycznego "odmóżdżacza" i "rozweselacza", przy okazji inspirując się do kuchennej aktywności :)Składniki:1 cały kurczakdoniczka świeżego tymiankukostka masłapuszka piwacytryna2 ząbki czosnkupomidory suszonepieprz, sólśmietanaczerwone winoWykonanie:Dzień przed podaniem kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Do małej miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy skórkę otarta z cytryny, rozdrobnione (lub przeciśnięte przez praskę) 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. Opcjonalnie proponuję dodanie również soku

Taste Of My Day
Rosół z domowym makaronem 138

robię też taki susz, ale w tym roku jakaś chyba byłam naprawdę leniwa, bo to co ususzyłam to już zużyłam. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe susz warzywny Skworcu 1 cebula cebulka  ziele angielskie listek laurowy sól koperek Kurczaka umyć, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki .Cebulę opalić i przełożyć do misy multicookera, zalać wodą , dodać przyprawy , susz warzywny i ustawić

Moje domowe kucharzenie
Krem z buraczków z fasolą i pierożkami 199

Robiłam już krem z czerwonych buraczków z fasolą ziarnistą. Tym razem postanowiłam ugotować go na  kurczaku . A, że nie lubię wkładania ugotowanego mięsa do zupy przy podawaniu , a już szczególnie takiego jak skrzydełka ( skórki, chrząstki itp.)- postanowiłam zrobić z nich mini pierożki i podać je w zupie. Proporcje na 3 małe porcje zupy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
rosół 186

selera, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, lubczyk, pieprz ziołowy.Całość zalewamy zimną wodą, tak aby skrzydełka i warzywa były całkowicie przykryte. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy temperaturę, tak aby wywar tylko "mrugał" i gotujemy ok 70-80 minut ( jeżeli używamy części z kurczaka skracamy gotowanie do 30 minut)  Po tym czasie przelewamy wywar do drugiego garnka, (najlepiej użyć

Miód i pieprz
Pikantne udka kurczakowe na piwie po chińsku 155

udka. "Po chińsku" ponieważ to kolejny przepis inspirowany rozmowami z Cai, moją chińską kumpelą. Co prawda w pierwotnym planie były skrzydełka, ale one akurat wyszły. Czy też może odleciały :) Zostały udka. A do tych udek fantastyczne "nacinane" ziemniaki. Kurczak: Udka kurczakowe (ilość wedle woli) 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku 0,5 litra jasnego piwa szczypta soli 4 łyżeczki czerwonego

Marder&Marder Manufacture
Kurczak po papiesku 458

Jakiś czas temu koleżanka wspomniała o kurczaku po papiesku..mówiła , że jest pyszny...zachwalała..no i cóż mi pozostało..tylko zrobić..kupiłam co prawda skrzydełka..ale to żaden problem..a ten sosik ..pycha...lekko słodkawy..a jaki zapach..mniam..polecam..Ja co prawda ciut pozmieniałam i zrobiłam ciut inaczej niż wyczytałam w przepisie z netu..skrzydełka najpierw troszkę podgotowałam

Moje domowe kucharzenie
Złocisty kurczak 175

pamiętamy o częstym polewaniu wytworzonym sosem. Jeżeli sos zbytnio odparuje uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz ze skrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz

Kulinarne przemyslenia