Smoothie z sokiem marchwiowym i mango 164Smoothie z sokiem marchwiowym i mango - pomysł na pobudzające, pełne witamin śniadanie Smoothie z sokiem marchwiowym i mango z dodatkiem świeżego imbiru i nasion chia to
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drip - co to jest i jak zaparzyć w nim kawę 158Drip to doskonały sposób na przygotowanie czarnej kawy w domu i poza domem. Prosta, klasyczna i niedroga przelewowa metoda parzenia kawy, która pozwala na przygotowanie smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gdzie znajdziemy najwięcej wapnia? 172Dlaczego potrzebujemy wapnia Wapń jest głównym składnikiem mineralnym ludzkiego organizmu niezbędnym do jego prawidłowego funkcjonowania. Chociaż 99% zasobów wapnia w organizmie jest przechowywane w kościach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 170Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest legumina Niemal zapomniane dziś
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa zaklepka kociewska 253Zupa zaklepka kociewska - przepis regionalny Zupa zaklepka kociewska należy do najbardziej charakterystycznych smaków tego regionu Pomorza, podawano ją na maltych (czyli obiad) jako pożywne danie jednogarnkowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z jabłkami 176Tarta z jabłkami to idealny przepis na szybki i prosty do przygotowania deser. A ponieważ niespełna dwa tygodnie temu obchodziliśmy Światowy Dzień Jabłka, więc uczciliśmy go
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny 179Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Rosół polski z pieczonego kurczaka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Suszone ogórki kiszone 168Suszone ogórki kiszone jako przyprawa Suszone ogórki kiszone, jakkolwiek absurdalnie by to nie brzmiało, stanowią doskonałą przyprawę wykorzystywaną przez najlepszych szefów kuchni. Kiedy mieszkając w Arabii
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lunchbox na każdy dzień – Malwina Bareła 184Zdrowe, smaczne i estetyczne posiłki zamknięte w pudełku, które możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę to marzenie każdego. Teraz ich przygotowanie będzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
French press - co to jest i jak zaparzyć w nim kawę 183French press - co to jest French press znany również jako cafetière, coffee press, prasa francuska lub tłokowy zaparzacz do kawy to proste w obsłudze i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Leczo wegańskie z selerem naciowym 184Leczo wegańskie z selerem naciowym jest kolejnym przykładem kuchni zero waste - jedynego z nielicznych kulinarnych trendów ostatnich lat, któremu poddaję się bez wahania. Wykorzystując resztki tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak Zagrodowy - co z ciebie za typ 173Kurczak jaki jest, każdy widzi - chciałoby się powiedzieć parafrazując słowa Benedykta Chmielowskiego. I jest to w 100% prawda - kurczaki widzimy niemal na każdym stoisku z mięsem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Deser tiramisu w pucharkach 271Deser tiramisu w pucharkach - najlepszy przepis Deser tiramisu w pucharkach należy w mojej opinii do najprostszych do przygotowania włoskich deserów. Warstwa namoczonych w kawie biszkoptów przykryta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak suszyć śliwki węgierki w piekarniku 192Jak suszyć śliwki węgierki w piekarniku Suszone śliwki węgierki, to wspaniały, aromatyczny dodatek do wielu dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ususzone samodzielnie w piekarniku lub suszarce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls 169Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls - doskonałe na każdą okazję Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls, którym nikt się nie oprze to świetna propozycja na zbliżające się chłodniejsze dni lub
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata