Truskawkowe szaleństwo trwa. Jest zbyt krótkie żeby z niego nie korzystać. Tym razem zapraszam na sernik bez pieczenia na herbatnikowo orzechowym spodzie z dodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa
Ala piecze i gotujeblenderem, przekładam do miski, dodaje kakao, roztopione masło i łączę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową, ugniatam palcami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 5 minut. Sernik: Ser miele dwa razy, przekładam do miski, dodaję jajka, cukier, budyń,jogurt, śmietanę, skórkę startą z cytryny(...)mango i resztę masy wylewam. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, wstawiam sernik i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Galaretka: Mango obieram, kilka plasterków owocu odcinam do róży, resztę miksuję blenderem. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości
wesoła kuchniaŁaciaty sernik truskawkowy bez pieczenia. Wymaga od nas trochę cierpliwości i pracy, ale efekt końcowy nam to wynagrodzi. Ciasto jest orzeźwiające, delikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć(...)wlewamy na wierzch pozostałą część masy truskawkowej i ponownie odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie wlewamy mus truskawkowy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Ozdabiamy truskawkami. łaciaty sernik truskawkowy bez pieczenia
O kuchni z uczuciemjakiś czas nachodzi mnie wielka ochota na sernik. W sumie to wszyscy jesteśmy wielkimi sernikożercami. Dzisiejszy to troszkę udoskonalony przepis na sernik, który piekę od wielu , wielu lat i który zawsze super się udaje. Tym razem wprowadziłam jeszcze troszkę zmian, m.in.jajka dodawałam w całości , nie ubijałam osobno białek bo to powoduje, że sernik mocno wyrasta i później(...)nagrzanego do 150*C piekarnika. Pieczemy 20 minut na termoobiegu a następnie przełączamy na program góra-dół i dopiekamy. Łączny czas pieczenia ok.95 minut.Ja piekłam 100 minut i w ostatnich 5-ciu pękł mi na środku , na szczęście w niczym to nie przeszkadza. Tak więc 95 minut będzie ok.Po tym czasie można zostawić sernik na 1h w uchylonym, wyłączonym
Smaczne ZdroweSernik gotowany na herbatnikach, to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Ser gotowany, przełożony jest mocno czekoladowymi ciastkami, z dodatkiem czereśni i galaretki, idealny na
Kulinarne Fantazje MarioliSernik na zimno idealny na lato i nie tylko :) szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny :) Polecam! Zapraszam was również do odwiedzania mojego
Kulinarne przygodySernik z ciepłymi lodami, to delikatny sernik na zimno, na genialnym spodzie z sucharków i nutelli (uwielbianym nie tylko przez najmłodszych) z
Smaczne ZdroweWielkanoc w mojej rodzinie piecze się zazwyczaj ciasto drożdżowe i serniki . O pieczeniu mazurków dowiedziałam się dopiero po wyprowadzeniu na Mazowsze. Nie należą one do moich ulubionych ciast, bo są zbyt słodkie od wypełniających je mas. Dlatego do mazurków przygotowuję nadzienia roślinne. W ten sposób słodki blat łączę z kwaskowatym smakiem raczej soczystych mas i mazurki zjadają wszyscy
Weekendy w domu i ogrodzieSernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa
PychotkaaaSERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI, a do tego czekoladowy... Artykuł SERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESernik na zimno, na waniliowych serkach homogenizowanych, z musem jabłkowym, spód zrobiłam z bezglutenowych płatków kukurydzianych. W smaku jest łagodny, aksamitny, na pewno przypadnie do
Kuchnia bezglutenowa LoliSerniki na zimno to idealne rozwiązanie na czas upałów. Choć te już za nami, to miło jest czasem przypomnieć sobie, jak smakuje lato... Torcik jest
Kuchnia w czekoladzieGdybym mogła, piekłabym tylko serniki. Serio! Lubię je tak bardzo, bo mogę w nieskończoność próbować nowych smaków, twaróg jest na tyle neutralny, że z dodatkami można naprawę szaleć do woli. Chałwa i śliwki? Połączenie co najmniej niecodzienne, ale zdecydowanie warte grzechu - ciasto wyszło pyszne! Spód: 250 g herbatników 1/3 kostki masła Sernik: 400 g twarogu półtłustego(...)cukru pół łyżeczki cynamonu Wyjmujemy z lodówki wszystkie składniki na sernik, żeby spokojnie doszły do temperatury pokojowej. Ciasteczka kruszymy na mniejsze kawałki, masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. Miksujemy ze sobą na gładką masę, którą przedkładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg mielimy dwukrotnie. Dodajemy śmietanę, budyń i cukier, miksujemy ze sobą
sama złodyczjajku. Nastepnie dodajemy resztę składników: ziarenka wanilii, miód, śmietanę. Miksujemy na puszystą masę. Masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C w opcji góra-dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy(...)150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy wierzch sernika: w rondelku umieszczamy masę karmelową (kajmakową gotową), dodajemy śmietankę i energicznie mieszamy, aż do rozbicia grudek. Ciepłą masą dekorujemy wierzch sernika. Gdy masa lekko zastygnie, wykładamy posiekane migdały, orzechy, żurawinę i ozdoby wg własnego uznania. Sernik najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego! Artykuł Sernik
Raj dla PodniebieniaDawno nie piekłam żadnego sernika! Dlatego na tegoroczną Wielkanoc zaszalałam i upiekłam nawet dwa! :) Dzisiaj dodaję przepis na pierwszy z nich. Coś tradycyjnego. Sernik krakowski. Gdy słyszę nazwę tego ciasta od razu widzę sernik z tradycyjną lukrowaną kratką na wierzchu, oraz słuszną ilością rodzynek w masie serowej :) Sernik smakował szczególnie dla mojej Mamy, która ma bardzo wymagające(...)wylewamy na podpieczony spód. Na wierzchu układamy paski z kruchego ciasta tworząc kratkę. Wstawiamy ciasto ponownie do piekarnika i pieczemy 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160*C i pieczemy jeszcze 60 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia. ~150g cukru pudru ~kilka łyżek soku z cytryny Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny
chili & sugar