Śmietankowe ciasto kokosowe 197sernik, jednak konsystencja wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki. Blacha o średnicy 26 cm Składniki: 2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych 5 białek szczypta soli ciasto 1 szklanka cukru 5 żółtek 1 łyżka gęstej śmietany 18% 250 g masła 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Niezły Młynek
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 232dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko to co przyszło mi do głowy, co sama robiłam i jadłam oraz to co widziałam:) Ciekawostki? Kompot z dyni pity na pusty żołądek działa jako środek na zaparcia. Gotowana lub pieczona dynia, zalecana
Pause Gotowanie!
SERNIK KOKOSOWY NA KAKAOWYM SPODZIE – kremowy – najlepszy! 321jest! :D Tym razem dogodziłam jej fantastycznym sernikiem kokosowym, jakiego tu do tej pory jeszcze nigdy nie było. Delikatne kakaowe ciasto pokryte kremową, rozpływającą się w ustach serową masą zachwyca wszystkich wielbicieli słodkości! Jest to jeden z tych serników , po którego kawałek każdy sięgnie z przyjemnością. Śmiem twierdzić, że jeden z najlepszych serników jakie robię! Ha! :D Jest idealnym pomysłem(...)CIASTO: * mąka pszenna – 1,5 szkl * jajko – 4 szt * cukier – 1 szkl * kakao – 3 łyżki * woda – 5 łyżek * masło – 250 g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier waniliowy – 1 op MASA SEROWA: * ser 3xmielony – 700 g * masło – 200 g * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy – 1 op * śmietana
Ostra na Słodko
Sernik z piernikową nutą 196przepis na sernik z piernikową nutą z orzechami i rodzynkami ;) Składniki: 500g sera chudego białego Emilka 2 jajka garść orzechów włoskich (pokrojonych) garść rodzynek 1 łyżka przyprawy do piernika stewia lub inna substancja słodząca wg. smaku (ja dałam 1,5 łyżeczki) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy przekładamy do małej prostokątnej formy (ja użyłam naczynia żaroodpornego) pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowy wieniec drożdżowy podejście drugie. 219może sernik mógłby powalczyć o pierwsze miejsce. Uwielbiam zapas drożdżowego gdy roznosi się po domu, nic tylko kubek mleka w garść i zajadać się pysznym świeżym ciastem. Pamiętam, że babcia mnie strasznie ganiała żebym nie jadała ciepłego ciasta bo będzie mnie bolał brzuch. Dziś mam 28 lat i zawsze podjadam ciepłe ciasta prosto z pieca, za bardzo mnie
ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH. 288czekać na rozpakowanie. SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH. / Źródło: mojeciacho.blox.pl / 1 kg białego sera (w kostce)4 jajka1 szklanka cukru1 cukier waniliowy1 kostka masła (200g)2 budynie śmietankowe po 60g (proszek) 1/2 szklanki mlekaherbatniki lukier:1,5 szklanki cukru pudru mleko kandyzowana skórka cytrynowa Blaszkę o wymiarach 25 x 36 wyłożyłam papierem do pieczenia, na dnie układam pierwszą
W kuchni Karmel-itki
Makowiec na kruchym spodzie 242Lubię makowce. Jak dotąd nie odważyłam się na jego samodzielne przygotowanie z góry zakładając, że to zadanie przerośnie moje ograniczone, "wypiekowe" możliwości. Jednak na ostatnich zakupach
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Wielkanoc 372Szynka peklowana z szynkowara Jajka z sałatką rybno warzywną Schab z gorczycą i kolendrą Szynka wieprzowa Babka z kisieli Babka czekoladowa z szampanem Jajka w sałatce
Ala piecze i gotuje
Sernik czekoladowy z malinami 235proszek budyniowy powinny stworzyć gładką, jednolitą masę. Wylewamy na dobrze ugnieciony spód i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (czas orientacyjny, polecam sprawdzanie patyczkiem - przestajemy piec w momencie, gdy patyczek po wyjęciu jest suchy). Kiedy skończymy wylizywać garnki i sprzątać ochlapane kafelki w kuchni, możemy zabrać się za polewę. Rozpuszczamy więc czekoladę(...)tylko trochę ostygnie, dodajemy śmietankę i masło, ubijamy mikserem do czasu jak masa zgęstnieje. Polewę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, dzięki czemu łatwiej będzie się rozsmarowywać na serniku. Do czynu zabieramy się, kiedy ciasto będzie miało co najmniej temperaturę pokojową; nakładamy polewę na całość, pamiętając o bokach. Całość wykańczamy malinami, które fantastycznie uzupełniają intensywnie czekoladowy smak. Mogą
sama złodycz
Deser ptasie mleczko z niespodzianką 234mojprzepisna.pl | Deser ptasie mleczko z niespodzianką Na przyjazd siostrzyczki postanowiłam zrobić coś pysznego i lekkiego. Deser w smaku podobny do wedlowskiego ptasiego mleczka, jest jednak z
moj przepis na
Domowe wafelki Knoppers 542Dzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis na
Domowe wafelki Kinder Bueno 249mojprzepisna.pl | Domowe wafelki Kinder Bueno Pyszne wafelki przypominające w smaku wafelki Kinder Bueno. Dla mnie smakują wyśmienicie, sam krem bardzo mi smakował, a jak jeszcze doszły
moj przepis na
Kilka załatwionych spraw i sernik czerwono-biały 213komponuje się ze słodką masą serową. C. wcina z zapałem, a on przecież wybredny w kwestii serników jest. Wygląda fantastycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie musicie spróbować!Waniliowy sernik z musem żurawinowym (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive60 g masła20 g kakaomus żurawinowy:250 g świeżej żurawiny40 g cukrusok(...)pudrusok z 1/2 limonki6 płatków żelatynydodatkowo:10 g białej czekoladyCiastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Wlać rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie połączyć.Masą wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce 20 minut.Podpiec w 180 st. C. 10-12 minut.Ostudzić.Żurawinę umieścić w garnku z cukrem, sokiem i cynamonem. Gotować, aż żurawina popęka, a płyn częściowo odparuje
Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik w polewie z chałwy 374klasycznego sernika. Był przepyszny. *foremka 24*24 cm Składniki: paczka herbatników maślanych 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na polewę: 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mleka 1 średni batonik chałwy waniliowej (100 g) Ser zmielić dwukrotnie maszynką lub blenderem. Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia