sernik z śmietaną kremówka - 889 przepisów (strona:17/60)

Sernik Wenus 262

Sernik Wenus jest to delikatna serowa pianka pomiędzy puszystym biszkoptem, posypany prażonym kokosem. Czas wykonania: 1h 30 min (+3h oczekiwania) Ilość porcji

KuchniaWeDwoje.pl
z herbatnikami,truskawkami,galaretką sernik na zimno... 185

gram, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, truskawki 50 dag, serek mascarpone 250 ml, serek homogenizowany 250 ml, śmietana kremówka 200 ml, żelatyna 3 łyżeczki, aromat waniliowy 2 krople mascarpone, serek homogenizowany waniliowy, ubić z zimną śmietaną 30 %, aromat waniliowy, żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzoną pomału wlewać do serków w trakcie ubijania zrobiłam(...)mąż zabrał do pracy, można w jednej tortownicy 28 cm - szklana keksówka 25 cm i szklana miska 14 cm wyłożone folią spożywczą, na bokach i spodzie ułożyć herbatniki, porozdzielać sernik do 3/4 wysokości form, schować do lodówki powciskać w sernik delikatnie plastry truskawek i poukładać na wierzchu, wlać galaretkę brzoskwiniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i prawie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik krówkowy z czekoladą 439

puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch: 50-80g masy krówkowej – kajmakowej 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem śmietana lepiej trzyma kształt) poszatkowane orzeszki     1. Piekarnik nastawić na 180oC na funkcji góra-dół. 2. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce (jeśli(...)poziomie piekarnika). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec dalej przez 30 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku na około 40 minut. Po tym czasie wyciągnąć go do całkowitego ostygnięcia. Wierzch: 6. Sernik wyjąć z blaszki. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixem. Przełożyć do foliowego woreczka z metalową końcówką Wilton 6B i udekorować

Mała Cukierenka
Sernik śmietankowo-maślany 249

serniku co potęguje doskonały jego smak. Spód ciasteczkowy 300g herbatników 110 g masła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek  1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2  szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód(...)pieczenia (36x26). Odstawić w chłodne miejsce.   Masa serowa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Białka z 10 jajek ubić na sztywno, a  12 Żółtek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wan. do momentu kiedy powstanie gęsta masa, następnie dodawać w trakcie ucierania ser i budynie oraz bitą śmietanę i tutaj już mieszać delikatnie na sam koniec dodać pianę

Kubki smaku
łaciaty sernik z pianką i rosą 532

łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki(...)cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Na ciasto wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wykwintny sernik wg Aleex 444

tłustego trzykrotnie zmielonego • 450 g drobnego cukru do wypieków • 10 dużych jajek, białka i żółtka osobno • 250 g masła • 6 łyżek kaszy manny • 1 opakowanie budyniu waniliowego • 1 szklanka śmietany kremówki (30%) • ziarenka z 2 lasek wanilii • 1 opakowanie cukru wanilinowego - 16 g • ulubione bakalie – ja użyłam kandyzowanej skórki pomarańczowej UWAGA! Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową . Sposób przygotowania(...)resztę składników: kaszę mannę, budyń, ziarenka wanilii, cukier wanilinowy. Połączyć mikserem. 9. Śmietanę kremówkę ubić. Oddzielnie ubić białka na sztywną pianę. 10. Masę serową delikatnie połączyć z ubitą kremówką, pianą z białek i bakaliami. 11. Przełożyć do formy na podpieczony spód masę serową, wyrównać powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku

W mojej kuchni
SERNIKOWY TORT KOKOSOWO-MALINOWY 1319

Dziś mam dla Was elegancki tort kokosowo-malinowy, który jest połączeniem najdelikatniejszego sernika na zimno z klasycznym biszkoptem i galaretką. Najciekawszym jego elementem jest niewątpliwie środek, czyli właśnie malinowa galaretka ukryta w jego wnętrzu. Tort jest prosty w przygotowaniu, wymaga jedynie czasu, ponieważ galaretka musi dobrze stężeć (ale to możecie zrobić dzień wcześniej:) Przepis znalazłam na blogu(...)smaku malinowymSKŁADNIKI NA KOKOSOWĄ MASĘ SERNIKOWĄ:500 g mascarpone1 puszka mleczka kokosowego (koniecznie trzymanego  wcześniej przez 24 h w lodówce)200 g kremowego serka (użyłam "Delfico")300 g śmietany kremówki 36%150 g cukru pudru6 łyżeczek żelatyny1/4 szklanki wody75 g wiórków kokosowychWYKONANIE:MALINOWA GALARETKA:Ten element tortu możesz wykonać dzień wcześniej albo 2-3 h przed przystąpieniem do robienia

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 179

formie! Bo co to te osiemnaście centymetrów dla całej bandy łakomczuchów...? Sernik z tonką, żurawiną i pierniczkową kruszonką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 130 g pierniczków czekoladowych 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 85 g mleka skondensowanego słodzonego 125 ml śmietany kremówki (38%) 3 jajka 100 g miodu 1 ziarno tonki kruszonka(...)zagnieść kruszonkę. Serek, mleko, kremówkę, jajko, miód i drobno startą lub zmieloną tonkę zmiksować na gładką masę. Wylać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć żurawiny, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 252

/przepis inspirowany sernikiem nowojorskim pochodzącym z tej strony - klik / 1 kg dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości" 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1 mały słoik - ok. 200 ml domowego dulce de leche lub w wersji(...)lekko się podpiekła.  W tym czasie do misy miksera włożyć twaróg, jajka, masło orzechowe, obraz rodzaje śmietany i cukier. Zmiksować całość na gładką masę - nie za długo, jedynie do momentu aż całość się dobrze połączy. Masę wylać na podpieczony spód. Sernik upiec w kąpieli wodnej. Tortownicę włożyć do drugiego, większego naczynia i napełnić wrzątkiem przynajmniej do połowy wysokości

KUCHARNIA
Sernik z musem truskawkowym i arbuzem 313

Sernik na zimno z musem truskawkowym w formie galaretki i kawałkami soczystego arbuza. Schłodzony idealnie sprawdza się w upalne dni. Ze względu na arbuza sernik ma krótki termin spożycia. MASA SERNIKOWA: 500g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 galaretki kiwi lub agrestowe 1 szklanka wody MUS TRUSKAWKOWY: 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody DODATKOWO: 400g(...)ogniu. Po wyjęciu z formy ozdobić rozetkami z bitej śmietany. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) RADY: Składniki musu truskawkowego można podzielić na pół i przygotować oddzielnie dwie równe warstwy. Zamiast świeżych truskawek można wykorzystać mrożone zmiksowane. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: arbuz , galaretka , kremówka , truskawki , twaróg

https:KKuchniaMniam
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 180

śliwkowych w czekoladzie (np. Katarzynki) Masa serowa: ~1 kg sera na serniki, 3-krotnie mielonego ~3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru ~2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub torebka cukru waniliowego) ~2 łyżki cynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam ok. 50 tabl. stewii) ~5 dużych jajek ~1/3 szklanki śmietany kremówki (użyłam jogurtu greckiego) Mus śliwkowy: ~15-20 łyżeczek powideł śliwkowych (najlepsze(...)maja kawałki owoców. Wykładać je łyżeczką na wierzch sernika, starając się ich nie zanurzać w masie, a kłaść na  wierzchu. Na koniec wykałaczką do szaszłyków zrobić kilka ósemek na powierzchni sernika rozprowadzając mus w fantazyjne wzroki (jeśli zauważymy, że mus zapada się podczas mieszania nie róbmy tego dalej). Włożyć sernik do piekarnika nagrzanego do 180* i piec

chili & sugar
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 203

migdałowy z jeżynami (na białkach)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:60 g ciastek digestive60 g ciasteczek amaretti45 g masłamasa serowa:600 g twarogu 3krotnie mielonego250 ml śmietany kremówki (38%)4 białka150 g cukru2 łyżki budyniu waniliowego1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałówdodatkowo:250 g jeżyn1 łyżka likieru z czarnej porzeczki20 g płatków migdałowychJeżyny polać likierem, delikatnie przemieszać, odstawić(...)łyżką.Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut.Przestudzić.Twaróg, kremówkę, białka, cukier, budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód, posypać jeżynami i płatkami migdałów.Piec w 150 st. C. przez 60-90 minut, aż wierzch sernika się zetnie, ale masa będzie jeszcze lekko galaretowa.Wystudzić w zamkniętym piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z żurawiną. Idealny 322

nadzieniem30 g masłamasa serowa:300 g serka kremowego200 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówki (38%)165 g cukru3 jajka2 łyżeczki ekstraktu z wanilii3 łyżki mąki pszennejmus żurawinowy:300 g żurawiny (świeżej lub mrożonej)110 g cukrusok z 1/2 cytryny3 łyżeczki żelatyny2 łyżki zimnej wody300 ml śmietany kremówki (38%)Ciasteczka razem z nadzieniem dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami(...)garnuszku z sokiem z cytryny i cukrem. Gotować pod przykryciem, aż żurawina popęka. Przetrzeć przez sitko, mus wymieszać z napęczniałą żelatyną. Ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno. Partiami dodawać do całkowicie ostudzonego musu, delikatnie mieszając.Mus wyłożyć na sernik. Schłodzić przez 12 godzin przed podaniem.Smacznego!W następnym poście znów powrócimy do tematu ciasteczek. Nic nie poradzę na to, że zbliżające

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 706

wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki. Sernik Straciatella robi się błyskawicznie i jest niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! To mój faworyt! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * czekolada mleczna – 100 g * biszkopty

Ostra na Słodko
Sernik pomarańczowy z wiśnią 137

upieczeniu, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na 40 minut. Ja zwykle zostawiam sernik do wystygnięcia w zamkniętym piekarniku, ewentualnie po jakimś czasie uchylam delikatnie drzwiczki piekarnika. Jak już całkowicie ostygnie ozdobić roztopioną gorzką czekoladą z dodatkiem śmietany kremówki. 2 łyżki śmietanki kremówki 50g. gorzkiej czekolady Śmietanę zagotować, gaz wyłączyć wrzucić czekoladę i poczekać aż się

Kubki smaku