sernik z prażonym - 432 przepisów (strona:2/29)

Inspiracje na Wielkanoc 2019 168

Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką(...)Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych!   Artykuł Inspiracje na Wielkanoc 2019 pochodzi z serwisu Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

karmelowy
Sernik kajmakowy 268

sernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują(...)Jeśli podczas pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić-przykrywamy go folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy sernik w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Polewę kajmakową wykładamy na zupełnie ostudzony sernik. Polewa: 200g kajmaku 3 łyżki mleka zagęszczonego (ewentualnie normalnego) 3 łyżeczki masła Prażone płatki migdałów Do rondelka wkladamy masę kajmakową, mleko i masło i podgrzewamy mieszając aż powstanie gładka masa

Zawsze głodna!
Sernik Migdałowy z Marcepanem 153

Sernik Migdałowy z Marcepanem to prawdziwy smak świąt. R ewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach ser na kruchym spodzie, a wszystko z delikatną nutą migdałów. Ponadto sernik otula marcepan pokryty gorzką czekoladą, a wierzch zdobią prażone migdały. Sernik godny wypróbowania - szczególnie w okresie świątecznym. Sernik Migdałowy z Marcepanem - Składniki: 200 g mąki pszennej(...)stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i całkowicie studzimy. Masę marcepanową rozwałkowujemy podsypując niewielką ilością cukru pudru i ostrożne przekładamy na wierzch wystudzonego sernika. Delikatnie dociskamy. Migdały podprażamy na suchej patelni, na bardzo małym ogniu - studzimy. Polewa czekoladowa: 100 ml kremówki

Słodka Strona
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 212

warstwowe, w którym masę makową i serową zapieka się na kruchym spodzie, a na nie wykłada się prażone jabłka na żelatynie. Całość zamknięta jest blatem z ciasta kruchego, który pod wpływem ciepła i wilgoci prażonych jabłek mięknie, stanowiąc idealne uzupełnienie całości. Sernik z makiem i jabłkami przerósł moje oczekiwania. Zachwyciła mnie delikatność składników i dobrane smaki, które pozostają(...)się tu zbędna, choć to na pewno kwestia gustu. Przepis na sernik z makiem i jabłkami został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Składniki

Trzeci talerz
sernik papieski z kajmakiem i słonecznikiem 1653

solą. Dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na lśniącą bezę. Na koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy równomiernie na podpieczony sernik. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 30 min., po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia. składniki na masę kajmakową: 1 puszka gotowego kajmaku lub samodzielnie ugotowane mleko skondensowane 200 g masła(...)masy. Gotową równomiernie rozsmarowujemy ma całkowicie zimnej bezie orzechowej. składniki na prażony słonecznik: 200 g słonecznika 2 łyżki cukru 2 łyżki masła wykonanie: Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy słonecznik, mieszamy i prażymy na słoty kolor. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowy słonecznikiem posypujemy wierzch sernika, delikatnie wciskamy go w masę kajmakową

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Amaretto 42

Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)rondelku, dodaję połamaną czekoladę, odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszam do połączenia się składników). Do rozpuszczonej czekolady dodaję Amaretto, mieszam i wylewam na schłodzony sernik. Płatki migdałów prażę na patelni, odstawiam na przestygnięcia i wykładam na sernik. Sernik Amaretto gotowy. Smacznego Artykuł Sernik Amaretto pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Sernik Amaretto 58

Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)rondelku, dodaję połamaną czekoladę, odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszam do połączenia się składników). Do rozpuszczonej czekolady dodaję Amaretto, mieszam i wylewam na schłodzony sernik. Płatki migdałów prażę na patelni, odstawiam na przestygnięcia i wykładam na sernik. Sernik Amaretto gotowy. Smacznego Artykuł Sernik Amaretto pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Sernik słony karmel 52

Zapraszam Was po przepis na pyszny sernik słony karmel z prażonymi orzeszkami ziemnymi. Sernik jest zrobiony na kruchym spodzie, jest delikatny i puszysty w smaku. Ten sernik z orzeszkami rozpływa się w ustach. Przygotowuje się go bardzo szybko więc będzie idealny na każdą okazję. Bardzo lubię serniki, zarówno te tradycyjne na kruchym spodzie, jak i serniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z musem daktylowym i popcornem 94

sernik to prawdziwa rozpusta. Jest bardzo mocno wilgotny, kremowy, dosłownie rozpływa się w ustach – w stylu sernika nowojorskiego. Zamiast tradycyjnego karmelu pokrywa go ten z daktyli, a chrupkości dodaje prażona kukurydza. Sernik z musem daktylowym i popcornem to pyszne, zdrowe ciasto bez cukru. Read More Artykuł Sernik z musem daktylowym i popcornem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sernik z nutą pomarańczy 79

Cześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki(...)minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę.  Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier i cukier wanilinowy. W 5 łyżkach gorącej wody rozpuściłam żelatynę i dodałam do polewy. Mieszałam do całkowitego rozpuszczenia i  połączenia się składników. Tak przygotowaną polewą udekorowałam mój sernik.  Posypałam prażonymi płatkami migdałów. Przed podaniem udekorowałam malinami

Pieprzyć z Fantazją
Kawowo - pomarańczowy sernik na zimno 70

pomarańczowy w jednym, k awowo - pomarańczowy sernik na zimno . Z podanej ilości składników otrzymałam 12 serniczków o wymiarach 4 x 9 cm. Sernik pomarańczowy : 2 serki śmietankowe homogenizowane (łącznie 400 g), 100 ml soku pomarańczowego, skórka otarta z 1 pomarańczy, 200 ml mleka słodzonego skondensowanego, 14 g żelatyny, sernik kawowy : 2 serki śmietankowe homogenizowane (łącznie(...)espresso (100 ml), 200 ml mleka słodzonego skondensowanego, 14 g żelatyny, 100 g migdałów prażonych solonych, Sernik pomarańczowy : sok zagotować lekko przestudzić. Wlać do miseczki z żelatyną i mieszać do rozpuszczenia żelatyny. 2 serki ubić z cukrem i z mlekiem skondensowanym. Podczas ubijania dodać sok z żelatyną. Ubijać, aż masa zwiększy swoją objętość i będzie pulchna. Masę przełożyć

królestwo garów
Sernik krówkowy 462

Super pyszny, bajeczny wręcz sernik krówkowy z prażonymi orzeszkami ziemnymi. To nieziemski sernik pieczony na kruchym spodzie. Do tego masa kajmakowa oraz solone orzeszki. To sernik na każda okazję! Polecam. - bardzo prosty skład - opis wykonania krok po kroku - możesz go upiec na każdą okazję - sernik pieczony na kruchym spodzie

AniaGotuje.pl
Sernik krówka z orzeszkami 10835

Sernik krówka z orzeszkami – to pyszny, słodki sernik uwieńczony kawałkami chrupiących orzeszków. Początkowo myślałam nad dodaniem do niego orzechów włoskich (tak jak w moim przepisie na ciasto krówka bez pieczenia), ale moja szwagierka, która akurat u mnie była, doradziła, by słodki smak serniczka przełamać orzeszkami ziemnymi (można użyć lekko solonych, ja jednak użyłam prażonych niesolonych). Sernik

Kulinarne Przeboje
Sernik z nutą pomarańczy 1474

Cześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki(...)minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę.  Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier i cukier wanilinowy. W 5 łyżkach gorącej wody rozpuściłam żelatynę i dodałam do polewy. Mieszałam do całkowitego rozpuszczenia i  połączenia się składników. Tak przygotowaną polewą udekorowałam mój sernik.  Posypałam prażonymi płatkami migdałów. Przed podaniem udekorowałam malinami

Pieprzyć z Fantazją