sernik z pianą - 1000 przepisów (strona:14/67)

Sernik królewski 529

popularnych i obowiązkowych ciast świątecznych. na blogu znajdziecie już naprawdę sporo przepisów na serniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki:   150g herbatników,  1kg półtłustego białego(...)sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować

Z miłości do słodkości
Sernik z brzoskwiniami 141

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy pianę z masą serową , ja robię to ręką żeby było delikatniej i nie uciekło powietrze(...)jeszcze jest mokry w środku dlatego warto sprawdzać bo nie każdy piekarnik piecze tak samo . Nie przejmować się , że ciasto wyrasta i pęka :)  Po wyjęciu jak to sernik trochę opadnie ale taki urok prawdziwych serników , w smaku jest pyszny .  Po wierzchu można posypać cukrem pudrem jak ktoś lubi . Smacznego

Wypieki Rene
Sernik na ciemnym spodzie z kruszonki 149

puszysty krem, dodaję zmielony twaróg i po jednym żółtku. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką do połączenia się składników. Gotową masę przekładam na spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym  ciastem  kakaowym. Ponownie wstawiam do piekarnika

Ciasteczkowy Potwór
Wspaniały sernik 161

Przepyszny sernik bez spodu! Sam ser i bakalie - to lubię najbardziej! Proponuję upiec na Święta:) Przepis z książki "Kuchnia Sióstr Sercanek" Składniki na formę o wymiarach 24 x 33 cm: 1,5 kg sera białego półtłustego; 13 jajek; 500 g cukru pudru; 500 g ugotowanych i ostudzonych ziemniaków; 100 g masła; 3 łyżki grysiku (nie gotowany); 1 cukier waniliowy(...)wszystko razem zmiksować.  Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę serową. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 st.C, piec 1 godzinę. Po upieczeniu brzegi sernika (jeszcze gorącego) obkroić nożem. Ciasto odstawić do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu zimny sernik wyłożyć z formy, ściągnąć papier do pieczenia. Zimne

In my kitchen
Sernik tradycyjny 200

Święta bez sernika? - to wykluczone!Sernik tradycyjny, przygotowywany przez mamę musi być na świątecznym stole, bo to już jest tradycja.   Składniki:-1 kg twarogu ( może być twaróg gotowy )-1 szklanka cukru-4 jajka-5 dkg margaryny lub masła-aromat śmietankowy-2 łyżki maki ziemniaczanej-dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboruNa ciasto(...)łyżki, które dodamy do ubitych białek.Miksujemy.Dodajemy twaróg i miksujemy.Dodajemy roztopioną margarynę, aromat i miksujemy.Dodajemy 2 łyżki maki ziemniaczanej i oczywiście nadal miksujemy.Ubijamy pianę z białek.Na końcu dodajemy do niej 2 pozostałe łyżki cukru.Miksujemy.Przekładamy pianę do masy serowej i mieszamy wszystko łyżką.Wykładamy masę na blaszkę a z białej części ciasta, po rozwałkowaniu - wycinamy paseczki, z których robimy

Maminek kulinarny
Sernik 113

święta czy różne rodzinne uroczystości- sernik musi być obecny. Ten serniczek pięknie rośnie, nie opada i dodatkowo pojawia się na nim kruszonka- bo jak mogłoby jej zabraknąć, kiedy moja córka tak kocha kruszonki! :-) Bez zbędnych słów, zabieramy się do pieczenia! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, roztopione masło. Przygotowaną masę wykładam na wystudzony spód. Przygotowuję pianę- miksuję białka, dodając stopniowo cukier oraz szczyptę soli. Rozkładam ją na serze i ścieram na to drugą kulę ciasta. Piekę ok. 70 minut w temp. ok. 170 'C (termoobieg). Upieczony sernik posypać można cukrem pudrem. Gotowe! :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Lukrowany Serniczek 188

dolewamy mleko i olej białka ze szczypta soli ubijamy na pianę dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy sernik Smacznego

Luźna Kuchnia
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 409

owoców leśnychgalaretka z owoców leśnych(lub inny smak galaretki i owoców)Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego - Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownice (23 cm) wyłożyć pergaminem. Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubić białka na sztywną pianę, następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypywać cukier wraz(...)wyrównujemy brzegi i umieszczamy w lodówce do stężenia.Przyrządzamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu (zamiast 500 ml wody można dodać 400 ml).Odkładamy w chłodne miejsce do ostudzenia.Gdy sernik zacznie tężeć wykładamy na jego wierzch owoce i zalewamy galaretką. Dalej studzimy.Moje posty

Słodka Strona
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 438

owoców leśnych galaretka z owoców leśnych (lub inny smak galaretki i owoców) Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice (23 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę, następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom(...)brzegi, a następnie umieszczamy w lodówce do stężenia. Przyrządzamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu (zamiast 500 ml wody można dodać 400 ml). Odkładamy w chłodne miejsce do ostudzenia. Gdy sernik stężeje wykładamy na jego wierzch owoce i zalewamy schłodzoną, ale nadal płynną galaretką. Dalej studzimy do momentu całkowitego zastygnięcia ciasta.   Moje posty

Słodka Strona
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 347

Wszystko…Sernik z rosą – składniki:Ciasto:250 g margaryny do pieczenia3 żółtka1 cukier waniliowy1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 szklanki mąkiMasa serowa:ok. 1 kg sera białego twarogowego (u mnie zmielony z wiaderka)3 jajka1/2 szklanki cukru1/2 szklanki oleju słonecznikowego1opakowanie budyniu waniliowego ( minus 1 łyżka odłożona do piany)1 opakowanie cukru waniliowego2 szklanki mleka(...)minut. 3. Po 45 minutach pieczenia wykładamy na ciasto pianę ubitą z 3 białek i dadawanego wolno cukru a na końcu 1 łyżki proszku bydyniowego. Pieczemy następne 15 minut. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto i odstawiamy do ostygnięcia podczas którego zrobią się na wierzchu krople wyglądające jak rosa… stąd nazwa Sernik „Złota rosa” Smacznego!   Post Sernik

UgotujmyTo.pl
sernik z musem czekoladowym i wiśniami 183

sera z wiaderka, dodajcie tylko jedno opakowanie budyniu, z dwoma sernik może wyjść za suchy Białka oddzielić od żółtek i ubić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając nadal dodawać ser, ostudzone masło, olej i budynie. Zmiksować na gładką masę i delikatnie połączyć z pianą z białek. Przelać to tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić(...)gorącą wodą tak, aby dno miski nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić czekoladę, dwie łyżki odłożyć do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z czekoladą. Krem przełożyć na sernik i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie i udekorować pozostałą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Ciasto bez pieczenia. 224

pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie stopniowo dodajemy serek homogenizowany. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy, by nie była gorąca, ale ma być ciepła. Wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Tortownicę (u mnie o średnicy 26 cm) wykładamy folią spożywczą - same boki. Układamy biszkopty w tortownicy i wlewamy masę serową. Następnie wstawiamy sernik

Aga w kuchni
Pyszny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą z migdałowymi płatkami 172

dobrego sera do serników * 125 g miękkiego masła 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru około 75 g rodzynek królowej Helio (pół opakowania) 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej polewa i dekoracja mleczna Helio płatki migdałowe Helio * gęsty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do serników lub twarożek kanapkowo-sernikowy, który ma również odpowiednią konsystencję Przygotowanie(...)mące rodzynki. Na koniec (zmniejszając obroty miksera na minimalne) dodajemy ubitą pianę z białek. Miksujemy delikatnie tylko do połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę

Słodkie okruszki
wykwintny sernik wielkanocny 1315

łyżki mąki 1 łyżeczka soku z cytryny wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę, dodajemy stopniowo cukier. Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dodajemy sok z cytryny. Masę kokosową wykładamy równomiernie na sernik, wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 120 st. C ok. 1 godz. Uchylamy drzwiczki piekarnika

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z wiśniami 155

Genialny w smaku sernik! Co tu dużo mówić- musicie go wypróbować! :-) Ten sernik jest na prawdę wspaniały! Zatem, do dzieła! ;-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 3/4 szklanki cukru - 3 żółtka - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 1/2 szklanki cukru(...)wykładam na wystudzony spód i rozkładam na niej wiśnie.  Przygotowuję pianę- miksuję białka, dodając stopniowo cukier oraz szczyptę soli. Rozkładam ją na serze i ścieram na to drugą kulę ciasta. Piekę ok. 70 minut w temp. ok. 170 'C (termoobieg). Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem. Cudny sernik gotowy! Jest on na prawdę rewelacyjny w smaku! ;-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo