sernik z masą pomarańczową - 500 przepisów (strona:2/34)

Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru 222

FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny(...)miksujemy. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno) i wyrównujemy. Środek: 3. Składniki na środek ciasta przekładamy do blendera, oprócz skórki pomarańczowej i miksujemy na gładko ( patrz FILM ). Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką. 4. Odkładamy dwie spore łyżki masy pomarańczowej, a resztę przekładamy na spód w blaszce, wyrównujemy. Sernik

Mała Cukierenka
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 184

ananasem na słonawym spodzie Migdałowa babka Mleczna babka kukurydziana Śmietankowy sernik z gruszką Ciasto marcepanowe Łaciaty sernik na ciasteczkowym spodzie Babka podwójnie pomarańczowa Sernik z bakaliami Ciasto marchewkowo-jabłkowe Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki

Słodkie okruszki
sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi... 159

Składniki: porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki gdy galaretka zacznie(...)tężeć to na wierzchu lekko dociskając do galaretki rozłożyć biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki wg wskazówki na opakowaniu zrobić sernik, ja zamiast mleka użyłam 500 ml zimnego jogurtu pitnego morelowego, połowę sernika rozsmarować na biszkoptach, na wierzchu poukładać biszkopty posmarowane masą toffi rozsmarować resztę sernika i również poukładać biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki, galaretkę wiśniową

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik pomarańczowy 184

pół szklanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel aromatu pomarańczowego lub 2 łyżki likieru pomarańczowego skórka otarta z połowy pomarańczy pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)   Na masę śmietanową: pół szklanki dżemu pomarańczowego lub morelowego 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%   Wykonanie: Spód: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, odstawiamy(...)długo by nie napowietrzać zbyt mocno masy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką. Masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut.   Masa śmietanowa: śmietanę miksujemy z dżemem na gładką masę. Masę wylewamy na sernik 15 minut przed końcem pieczenia

Smak mojej kuchni
TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ 150

Bardzo smaczna tarta z puszystą masą sernikową i kolorową pianką bezową. Wykorzystałam, moją ulubioną ostatnio konfiturę pomarańczową oraz pomarańczową skórkę kandyzowaną. Dzięki niej tarta jest lekko kwaskowa. Polecam miłośnikom serników i pomarańczy :) TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ             TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ Składniki: Ciasto kruche(...)łyżeczki cukru z prawdziwej wanilii ·        2 łyżeczki przyprawy do sernika ·        3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej ·        skórka otarta z połowy pomarańczy ·        100 ml śmietany 18% ·        ½ opakowania budyniu

Mania Gotowania
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 228

dokładnie pomiędzy jednym złotem a drugim powstał u mnie sernik w kolorze i smaku pomarańczowym . (troszkę się w to złoto wpasowałam ;) ) Składniki : Spód : 200 g herbatników  100 g masła 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao Masa serowa : 1kg sera na sernik (u mnie taki w wiadereczku ) 250 ml gęstego naturalnego jogurtu greckiego 4 jajka 1 szklanka(...)cukrem , ale nie ubijać . Dodać pozostałe składniki i połączyć bez długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem pomarańczowym  Wstawić znów do piekarnika

Malinowa Kawiarenka
Sernik z pianką porzeczkową 161

dodawać stopniowo zmielony biały ser, a na końcu 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej. Osobno ubić białka z 50 g cukru. Dodać do masy serowej wraz z 2 łyżeczkami skórki pomarańczowej i wymieszać już tylko za pomocą łyżki. Sernik stanie się wtedy bardziej puszysty i lekki. 3. Pianka z czarnej porzeczki. Dwa białka, które pozostały po kruchym cieście ubić(...)minut do nagrzanego na 180 st. C piekarnika. Piec w funkcji termoobiegu. Upieczony spód schłodzić przez 10 minut, po czym wysmarować 3 łyżkami dżemu z czarnej porzeczki. Przygotowaną masę serową wylać na wysmarowany dżemem spód z kruchego ciasta i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec z zachowaniem odpowiednich czasów i temperatur: faza 1: 20 minut w 180 st. C grzałka

Pij soki wyciskane
Dyniowy sernik z sosem toffi 160

zawaham się napisać, że to prawdziwy król jesiennych wypieków. Rozpływający się w ustach wilgotny sernik na spodzie z kakaowych ciasteczek oblany sosem toffi. Serowa masa z domieszką dyniowego puree oraz pomarańczowej skórki tworzą coś niebywale perfekcyjnego w smaku. Będzie to doskonały poczęstunek podczas rodzinnych spotkań, a amatorów znajdzie zarówno wśród małych, jak i dużych łasuchów. Pomysł na sernik(...)miksujemy. Wilgotną masą wykładamy równomiernie dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy ok. 25 cm. Spód dociskamy. Formę wkładamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Masa serowo-dyniowa: W misce umieszczamy twaróg, śmietankę, jajko, cukier, puree z dyni, waniliowy budyń oraz skórkę pomarańczową. Miksujemy krótko, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy (tylko do połączenia składników). Gotową masę wylewamy

MyCookBook.pl
Sernik pomarańczowy z dżemem z gorzkich pomarańczy 158

12/2011)*. Jego zdjęcie z piękną glazurą z konfitury z kawałeczkami skórki pomarańczowej zachwyciło i zainspirowało mnie do zrobienia go na zeszłoroczne święta. Spód z maślanych ciasteczek z dodatkiem cynamonu, serowa masa z olejkiem pomarańczowym, świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy, i kardamonem oraz wspomniany wierzch pokryty dżemem pomarańczowym ze skórką – całość idealnie wpisuje się w klimat świątecznych smaków i zapachów(...)lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Twaróg, jajka oraz cukier umieszczamy w misce i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy olejek pomarańczowy, kardamon i sok wyciśnięty z pomarańczy (razem z miąższem). Ponownie miksujemy. Na sam koniec wlewamy powoli śmietankę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Sernik pieczemy przez ok. 60 minut

MyCookBook.pl
Pieczony sernik na czekoladowym cieście z pomarańczowym musem 242

szklanki oleju - kilka kropel olejku waniliowego - 1 jajko - 125 ml maślanki - pół łyżeczki sody oczyszczonej Mus pomarańczowy : - 2 galaretki o smaku pomarańczowym - 500 ml śmietanki 30 % - pół szklanki cukru pudru Do ozdoby : - 1 duża pomarańcza - 1 galaretka o smaku pomarańczowym Sposób wykonania : Sernik Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , blaszkę  wyłożyć papierem do pieczenia i owinąć szczelnie folią aluminiową(...)wymieszać wszystkie składniki na sernik przez ok minutę tak aby nie napowietrzać masy a jedynie połączyć dobrze składniki ,masę wylać do foremki i wstawić do piekarnika na blaszkę z wrzątkiem ,obniżyć temperaturę do 120 stopni i piec 80 minut ,studzić przy uchylonych drzwiczkach nie wyciągając sernika na zewnątrz. wystudzony wstawić do lodówki . Ciasto Do jednej miski wrzucamy składniki suche

Wypieki Rene
Sernik prawie Wiedeński 177

sięga bardzo starej tradycji państw niemieckojęzycznych. Sernik o tej nazwie musi zawierać rodzynki i może, ale nie musi zawierać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Prawdziwy sernik wiedeński nie zawiera również spodu gdyż zakłada się, aby sam smak masy serowej był poezją dla naszych kubków smakowych. Wszelkie modyfikacje, które weszły później spowodowały błędne określanie w nazwie naszego wypieku, ale modyfikacje(...)rozwoju serowego raju smakowego. Fuzja smaków wszelkich dodatków połączonych z masą serową są przyczyną powstawania coraz nowszych i zaskakujących połączeń. Eksperymenty w kuchni są obecnie przecież podstawą nowoczesnego gotowania i pieczenia.Moja modyfikacja jest w zasadzie pewnym uproszczeniem. Sernik, który piekę nie zawiera rodzynek, ani pomarańczowej skórki, gdyż mój brat by go nawet nie spróbował. Wiadomo, nie każdy

Eat Shrimps
Noworoczny sernik o smaku piernika 174

razem pachnący cynamonem i goździkami. Na spód wykorzystałam lekko przesuszone pierniczki. Aby nadać im jeszcze więcej chrupkości wzbogaciłam je drobno posiekanymi migdałami. Masa serowa natomiast ma cynamonowy aromat i lekko pomarańczowy smak. Ogólnie sernik pomimo tego, że jest z dodatkiem miodu, nie jest słodki. Gdybyśmy przygotowywali wersję tylko dla dorosłych, można sok pomarańczowy zastąpić likierem. Trzeba wówczas zmniejszyć nieco

Wiem co jem
Sernik z niespodzianką na majówkę 151

galaretki cytrynowe 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: Spód formy wykładamy papierem do pieczenia oraz herbatnikami.  Na herbatnikach ustawiamy po 1 ciepłym lodzie. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1,5  szklanki gorącej wody,a następnie studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywno. Dodajemy serki homogenizowane. Masę łączymy z dokładnie ostudzoną galaretką.  Gdy masa zacznie tężeć wlewamy(...)wstawiamy na parę minut do lodówki.(dzięki temu "lody" nie wypłyną nam na wierzch masy, jeśli będzie ona jeszcze zbyt rzadka). Po kilku minutach dolewamy resztę masy tak aby pokryła ciepłe lody. Czekamy aż masa stężeje.  Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy, studzimy i wylewamy na wierzch sernika. Odstawiamy do zastygnięcia

Bon appetit mon amie
Świąteczny sernik piernikowy z pomarańczą 159

piernika 3 łyżki miodu 1 jajko 1 czubata łyżka płatków owsianych 30 g masła klarowanego stopionego masa serowa: 1 kg sera na sernik 100 g kwaśniej śmietany 130 g brązowego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej  galaretka pomarańczowa: sok z 2 pomarańczy  1 łyżka miodu 1 łyżka śmietany 1 łyżka żelatyny wykonanie: Masło klarowane topimy. Wszystkie(...)minut. Składniki na masę serową ubijamy krótko mikserem tak by się ze sobą połączyły. Długie ubijanie powoduje nadmierne napowietrzanie masy serowej co w trakcie pieczenia powoduje mocne wyrastanie, a potem upadanie sernika. Gotową masę przelewamy do formy. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej przez 60 minut w temperaturze 160 stopni C.  Szczegółowa instrukcje znajdziecie tu Po upieczeniu sernik

Przysmaki Karolki
Sprawdź główną nagrodę w konkursie 205

zaczęła od tego ostatniego ;) Dziś mam dla Was przepis z książki kucharskiej dołączanej do robota Kohersen – puszyste maślane bułeczki drożdżowe. Postawiłam zrobić je w wersji świątecznej z masą serową, skórką pomarańczową, wanillią i orzechami laskowymi. Dodatkowo wraz z firmą Kohersen przygotowaliśmy dla Was świąteczny konkurs, w którym możecie wygrać własnego robota kuchennego i wiele innych nagród – szczegóły już(...)cukru 70 g roztopionego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli Składniki na masę serową: 500 g sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki domowej skórki pomarańczowej 1 laska wanilii 50 g orzechów laskowych 1 opakowanie budyniu waniliowego Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia, oddzielamy żółtka od białek (białka przydadzą się

Ciastkozercy