kształt trójkąta. Z czekolady i śmietanki szykujemy polewę. Śmietankę przelewamy do rondelka, zagotowujemy, odstawiamy z palnika. Dodajemy połamane kawałki czekolady i mieszając rozpuszczamy. Gotową masą polewamy ciasto (można rozprowadzić szerokim pędzlem). Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Zawijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin (lub na noc) do lodówki. Chatka z ptasim mleczkiem jest ciastem bardzo łatwym(...)się nie stanie, gdy damy trochę mniej (czy więcej) twarogu, masła, czy cukru. Czy do kawy, czy herbatki Warto zrobić takie Chatki. Bo dla dużych i dla małych Sernik taki jest wspaniały. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chatka z ptasim mleczkiem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkołyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Masa serowa: 500 g serka waniliowego w wiaderku 1 budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Polewa: 50 g czekolady ( ja przyjęłam 30 g mlecznej 20 g gorzkiej) 2 łyżeczki gęstej śmietany wiórki kokosowe, lub posypka do dekoracji Wykonanie : masło rozpuszczamy razem z cukrem i cukrem waniliowym(...)ubijamy na sztywną pianę, następnie łączymy z masą. Delikatnie mieszamy do chwili połączenia się składników. Masę wylewamy do wysokiej tortownicy o średnicy około 18 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp
W Moim Magicznym DomuPyszne połączenie sernika z makowcem, uwieńczone delikatną pianką! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 4 żółtka jaja 1 margaryna 2 łyżki smalcu 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek proszku do pieczenia 3 łyżki wiórek kokosowych tłuszcz do formy Składniki na masę serową: 1 kg sera ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanka cukru 1 budyń
Tradycyjna KuchniaCIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana
Camilla w kuchnicytryny i to dość spora jej ilość, która nada ciastu odpowiedniego wigoru. Do tego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam zarówno brzoskwinie(...)Wstaw ją ponownie do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 170 °C. Teraz zabierz się za masę. Do kielicha blendera (masę możesz utrzeć także blenderem ręcznym) wrzuć wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym i zmiksuj na gładką masę (masa musi być naprawdę jednolita). Na koniec wmieszaj mleko kokosowe. Wyjmij tortownicę z lodówki. Na spód wylej połowę ciasta, na środku rozłóż rodzynki, a wzdłuż
Roślinna - blog wegańskiSernik od którego zaczynałam moją przygodę z pieczeniem i pomimo innych przepisów chętnie do niego wracam. Jest pyszny, kremowy z kokosową pianką na wierzchu. Więc jak go nie lubić? Serniczek jest prosty, a z przepisu wychodzi duża blacha, więc dłużej możemy się cieszyć jego smakiem :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru(...)wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE CIASTA : Wszystkie składniki ze sobą siekamy i zagniatamy ciasto. Wkładamy na chwilę do lodówki (możemy zrobić sobie nawet dzień wcześniej) Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem. Ciasto wałkujemy i podpiekamy w 180 stopniach C, aż się lekko zarumieni 20-30 minut. MASA SEROWA : Ser mielimy lub miksujemy blenderem na gładką masę (dodałam
Pani na deserzawiedzie.Spod sernika:4 sucharki pelnoziarniste100 g mielonych orzechow laskowych lub migdalow2 lyzki oleju sezamowego (moze byc maslo)Suchary zmielic w malakserze,wymieszac z orzechami- migdalami i olejem.Foremke wylozyc papierem do pieczenia.Rant foremki wysmarowac maslem.Wsypac calosc do foremki,mocno ugniesc i odlozyc do lodowki.Masa serowa:750 dkg sera (uzylam Schichtkäse) 3 jaja Mprawie pelna szklanka cukru200 g mleka kokosowego (tylko gorna(...)lyzek tahini3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej+cukier waniliowy lub budyn waniliowyPolewa sernika:okolo 70 g czekolady ciemnej 75 % kakao2 lyzki mleka kokosowegoWYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana lub budyniem.Przed otworzeniem puszki mleka kokosowego nie nalezy nia wstrzasac.Do sernika uzyc tylko gornej bialej,gestej czesci.Pozostala na dnie wode zuzyc chocby do nalesnikow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!okresie przedświątecznym, że zrobiłam w tej wersji dla Rodziny:) Spód: 200 g herbatników kakaowych 80 g stopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Sernik: 1 kg sera twarogowego (z wiaderka) 100 g białej czekolady 200 ml mleka kokosowego 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (u mnie mleczna, jakieś 70-80g;) ) 3-4 łyżeczki(...)puder, ekstrakt z wanilii, mleko kokosowe oraz roztopioną na parze, przestudzoną białą czekoladę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Żelatynę krótko podgrzewamy w kąpieli wodnej, lub mikrofali. Dodajemy do niej łyżkę masy serowej, energicznie mieszamy. Następnie tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą masy serowej, miksujemy. Dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy łyżką. Przekładamy tak przygotowaną masę serową na herbatnikowy spód. Galaretki rozpuszczamy
Smaki Na Talerzułyżka mąki ziemniaczanej Oraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych blaszka 35 x 11 cm Jeśli nie mamy możliwości kupienia serka w wiadrze ( pudełku) dobrej jakości, korzystamy z twarogu półtłustego i mielimy dwukrotnie. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, jeśli używamy miksera to bardzo krótko, aby nie napowietrzyć masy. Jeśli ktoś ze względów zdrowotnych nie może jeść manny, można(...)zalewamy mlekiem i lekko podgrzewamy, zostawiamy aż zmiękną, miksujemy je na jednolitą masę. Następnie dodajemy resztę składników, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wykładamy na masę twarogową, pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch
Dieta moja pasjajajka 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki oleju rzepakowego na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 100 ml oleju rzepakowego 1 szklanka drobnych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mleczka kokosowego 40 g mąki ziemniaczanej dodatkowo: słoiczek dżemu ananasowego 2 łyżki płatków kokosowych Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia(...)oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera, następnie wiórki, mleczko kokosowe, olej rzepakowy i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać za pomocą łyżki do masy serowej. Masę wylać na podpieczony biszkopt (nie należy go studzić) i wstawić do piekarnika. Piec w 180*C około kwadransa a następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajest zwarty,ale idelnie kremowy z delikatna kokosowa nuta,po prostu cudowny.Oj,jest pelen smakow,bo i spod z kokosowych ciasteczek oblanych czekolada i chrupiaca polewa ze slodkimi pestkami slonecznika.Dzieje sie,ale smaki sa idealnie zrownowazone.Schlodzony w lodowce jest idealnym deserem na upalne dni.Skladniki na spod sernika: ciasteczka owsiane kokosowe w czekoladzie-170 g40 g maslaSkladniki na mase serowa750g(...)wstawic forme z ciastem do nagrzanego piekarnika.Piec okolo 90 minut,do przyrumienienia masy smietanowo-slonecznikowej.Boki sernika beda sciete,natomiast sam srodek pozostanie drzacypoczatkowo studzic w uchylonym piekarnku,nastepnie wyjac z piekarnika na kratke kuchenna.Ciasto wystudzic w formie przez cala noc w lodowce.przed podaniem zdjac obrecz i przelozyc sernik na patere
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!także dolać 50 ml likieru kokosowego ● masę serową wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut ● w międzyczasie śmietanę ubijamy z cukrem, wanilia i likierem. Mleko kokosowe z żelatyną podgrzewamy, nie gotujemy! Dolewamy do śmietany, mieszamy. ● żurawinę wysypujemy na patelnie i lekko podgrzewamy z sokiem. Przekładamy na sernik. Na ostudzone ciasto wykładamy mus kokosowy
Luźna KuchniaPrzepyszny,wilgotny sernik z kruszonką kokosową i malinami to niebo w buzi. Ciężko się od niego oderwać 😀 Ciasto kruche: 25 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru 3-4 żółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek
Niespełnione zdolności kulinarnekokosowy* gotowany sernik podany z powidłami z mirabelki ~ *z dodatkiem mąki kokosowej i wiórków kokosowych PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~70ml mleka sojowego ~15g budyniu śmietankowego/waniliowego ~25g mąki kokosowej ~2 łyżki wiórków kokosowych ~jajko ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser i mleko, gotować na małym ogniu aż masa zrzednie. Budyń rozmieszać w mleku i dodać
breakfast of dreamszachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 5 jajek (w temperaturze pokojowej) szczypta soli łyżeczka mleka kokosowego 180g maślanych herbatników 150g roztopionego masła(...)kokosowych Przygotowanie: Herbatniki umieszczamy w blenderze. Po skruszeniu ciastek dodajemy do nich roztopione masło,miód, kakao oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka wykładamy na jej dno i dokładnie rozprowadzamy. Ser, mąkę oraz budyń miksujemy na najniższych obrotach w wysokiej misce. Cukier dodajemy niedużymi partiami wraz z mleczkiem kokosowym, ciągle
ChilliJemy