dwie części, z których do jednej dodałam kakao, a do drugiej mąkę pszenną. Jest kremowy, mało słodki. Przydałaby się do niego jakaś polewa, np. z czekolady, może następnym razem. Ja serniki robię w malakserze, który moim zdaniem jest niezbędnym sprzętem w kuchni ( wtedy też kupuje zwykły twarożek, ale jeżeli nie macie, możecie użyć zwykłego miksera, wówczas ser musicie zmielić
moj przepis natakowy sernik, w którym nie ma sera, ale jak się okazało, różnica była na tyle nie wyczuwalna, że nikt nie dowierzał, że to sernik na jogurtach. Sernik nie jest ciężki i ubity, bardziej lekki i puszysty, choć z powodu białek lubi płatać figle i za bardzo wyrastać w piekarniku, co jednak nie ujmuje(...)podpieczony spód, wyrównać powierzchnię i piec 1 godzinę w temp. 180 st. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do wystygnięcia, przy lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej i nałożyć na wystudzony sernik. Sernik chłodzić w lodówce przez min. 4 godz (najlepiej całą noc wtedy uzyskuje najlepszy smak). Smacznego
My sweet a lifeskładniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30% * 100 g czekolady gorzkiej * 100 g czekolady mlecznej * 100 g białej czekolady * 100 g cukru pudru * 6 i 1/2 łyżeczki żelatyny * 1 łyżka cukru pudru do śmietany Sposób wykonania Herbatniki pokruszyć ręcznie
Mix smakubardzo lubię konsystencję i smak takiego ciasta. Jeśli jeszcze nie piekliście sernika na takim cieście to zachęcam do spróbowania. Natomiast do masy serowej dodałam cukierki w czekoladzie o kokosowym smaku, dzięki temu sernik wyszedł mi z lekką kokosową nutką i niezwykle pyszny. Sernik polecam na podwieczorek, poczęstunek dla gości i na każdy świąteczny stół. Zachęcam do upieczenia
Izabelawkuchniserowej dodajemy ubita kremówkę i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na GazSkładniki na 2 kubeczki gorącej czekolady: 100g czekolady 200ml mleka 3% łyżeczka masła Przygotowanie: W rondelku zagotowujemy wodę do 70 stopni, a na rondelek stawiamy misę
Kuchnia ŁukaszaPrzepis powstał na kanwie wielu innych serników, które piekłam wcześniej. Spód z batonikami twix podpatrzyłam na blogu "Kwestia Smaku". Już kilka razy na moim
Przepisy Aleksandryzrobią wrażenie na najbardziej wybrednych gościach.Jedna rzecz - rozmiar. Nie ma szans, żeby wcisnąć w siebie całego takiego rożka po obiedzie. A i po dłuższej przerwie może być ciężko - tyle czekolady potrafi nasycić... I choć deser jest naprawdę lekki, to jednak sycący. Można więc zrobić dwanaście mini rożków, jeśli ktoś ma cierpliwość. Albo przygotować deser w szklankach lub małej tortownicy - będzie(...)serka kremowego250 g serka mascarpone110 g cukru1 jajko2 łyżeczki ekstraktu z wanilii430 ml śmietany kremówki (38%)5 listków żelatyny80 g białej czekolady80 g mlecznej czekolady orzechowej1 łyżka likieru kawowego80 g ciemnej czekolady (70%)1 łyżka kakaoNajpierw przygotować rożki:Wyciąć z papieru do pieczenia 6 kwadratów o boku 30 cm. Każdy złożyć na pół po przekątnej.Ułożyć pierwszy trójkąt kątem prostym
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik to jedno z moich ulubionych ciast, tym razem upiekłam czekoladowo - waniliowy, taki jak lubię. Pyszny, pachnący i kremowy na spodzie z ciastek owsianych. Sernik śmiało może poleżeć w lodowce nawet kilka dni lub możemy go zamrozić, w kawałkach o ile nam jeszcze zostanie(...)drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin aż całkowicie stężeje. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka, najlepiej w mikrofalówce. Sernik wyciągamy z tortownicy, odrywamy folię aluminiową i polewamy rozpuszczoną czekoladą. i posypujemy malinami. Chłodzimy i ciasto kroimy na kawałki, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliserowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować!Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzieSkładniki:(na formę o średnicy 26 cm)spód:75 g ciemnej czekolady (81%)75 g masła50 g cukru2 jajka60 g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia40 g mielonych orzechów laskowychmasa serowa
Pożeraczka, czyli raz adobrzelody, ciasta i oczywiście trochę zamroziłam. Sernik jest świetny! Przepis znalazłam w internecie, ale spód wymieniłam na inny i dodałam od siebie białą czekoladę, która wg mnie świetnie komponuje się z borówkami. Sernik jest bez sera, a na jogurcie i powiem Wam, że jak to mówią "jogurt dał radę". Dla kogo: dla tych, którym zepsuł się piekarnik(...)kochających ciasta bez pieczenia dla mających ochotę spróbować sernika na jogurcie Składniki na spód: 80g płatków kukurydzianych 50g płatków migdałowych 100g masła 150g białej czekolady Składniki na masę jogurtową: 1200g jogurtu greckiego (3 duże opakowania) 60g żelatyny w proszku 200g cukru pudru 350g jagód (borówek) 50g groszków z białej czekolady lub biała czekolada pokrojona na małe kawałki Składniki
Mania Wypiekaniarozpuszczonego masła masa 500 g tłustego twarogu 500 g półtłustego twarogu 100 g białej lub karmelowej czekolady (użyłam karmelowej) 4 jajka mała garść posiekanych orzechów laskowych 100 g posiekanych pierników 100 g chałwy waniliowej sok z 1/2 cytryny wierzch stopiona czekolada karmelowa (5 kostek) z łyżeczką śmietany 18% posiekane pistacje / pokrojone pierniki / figi / posiekane orzechy laskowe/ gałązki świeżego rozmarynu(...)lodówki. Schłodzony sernik wyjmujemy z tortownicy, okrawając jego brzegi blisko rantu za pomocą cienkiego noża. W małym garnuszku stapiamy kilka kostek karmelowej lub białej czekolady z niewielką ilością śmietany. Dekorujemy sernik polewą. Ciasto dekorujemy pokruszonymi piernikami, posiekanymi orzechami laskowymi oraz świeżymi figami i gałązkami świeżego rozmarynu. Smacznego! Artykuł Sernik chałwowo -piernikowy z figami i rozmarynem – jesienna
Raj dla Podniebieniagryczanej lub pszennej 3 czubate łyżki oleju kokosowego 70ml mleczka kokosowego 1-2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego lub syropu z agawy Masa serowa: 750g gotowego sera na sernik (użyłam ser Wieluński) 100ml mleczka kokosowego lub śmietanki 36% 5 jaj 150g masła orzechowego o zawartości orzechów minimum 90% (użyłam masła BIO o zawartości orzechów 100% patrz FILM ) 2/3 szklanki(...)sernik wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 6. Do rondelka wlać mleczko kokosowe i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Gotową polewą udekorować sernik, wierzch posypać migdałami ( patrz FILM ). Sernik wstawić do lodówki na parę godzin. Udanych wypieków
Mała Cukierenkawcześniej i zamrażam (przygotowanie sernika idzie wtedy błyskawicznie). Jest tak dobre, że warto mieć dodatkową porcję „na wszelki wypadek” lub z przeznaczniem na ciasteczka. Tak samo robiłam i tym razem. Zagniotłam wcześniej z 1 kg mąki i podzieliłam na porcje, z tego połowę przeznaczyłam do sernika, a z drugiej będą… ciastka z dziurką. Każdy rodzaj sernika daje możliwości wzbogacenia jego(...)smaku, czy też wyglądu. W tym przypadku mini rollsy tworzą naprawdę ciekawy efekt wizualny… i nie tylko. Moją jedyną obawę budziła czekolada na batonikach mini rolls, jednak obyło się bez „niespodzianek”. Sernik gotowany z mini rollsami, to mój przepis autorski. Jako ozdobę świątecznego stołu – gorąco polecam i życzę smacznego. Wielbicielom tych ciast polecam również inne przepisy na serniki
mojewypiekiinietylko