Rewelacyjne, rozpływające się w ustach, po prostu cudowne - mini serniczki z masłem orzechowym, z dodatkiem pysznego orzechowego kremu, polane odrobiną czekolady i posypane orzeszkami. Mówię Wam
Kto ugości moich gości?Bardzo kremowy, wyrazisty sernik. Jest swego rodzaju kombinacją kontrastów - ciemnego, wyrazistego smaku brownie, delikatnej masy serowej z kawałkami melona, pokrytej puree z owoców. Smakuje rewelacyjnie, wygląda też nieźle ;) Bardzo polecam! Składniki na spód brownie: 2 duże jajka 130 g czekolady gorzkiej Goplana 100 ml kremówki 70 g mąki pszennej 30 g kakao szczypta soli 75 g cukru Czekoladę połamać
Domowa cukiernia Ewytwarogu ostrożnie mieszając. Na koniec dodaj pokrojone ciastka. Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki. Wyjmij ciasto na talerz. Na wierzchu ciasto udekorowałam startą czekoladą , ale możecie je udekorować zmielonymi ciasteczkami :) Smacznego :) K:* Przepis pochodzi z bloga
Cukier&Puderprzeze mnie bakalii i jeszcze większą ilością jajek.Pozostałe dziewczyny dostały Sernik , creme brule , brownie czekoladowe , babeczki z owocami , tartę orzechową – aż ślinka ciekła na samą myśl o efektach końcowych.Ale to nie wszystko – każda z nas miała okazję przygotować jeszcze torcik czekoladowy z musem oblany przepyszną czekoladą , którą przygotowana przez p. Tomasza lśniła tak , że można było się
Ostra na SłodkoSkładniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1
W Mojej Kuchni Lubięspostrzeżenie odnośnie sernika pieczonego z ksylitolem , bez dodatku cukru: mianowicie taki sernik może być dłużej przechowywany, nie zmienia smaku, ksylitol po prostu nie fermentuje tak jak cukier, ja zauważam coraz więcej zalet stosowania cukru brzozowego, tak więc baaardzo gorąco polecam .Można go także polać polewą czekoladową (roztopić czekoladę z kremówką) ale moja rodzinka zdecydowanie preferuje zwykły lukier.Składniki
Smaczne ZdroweSkładniki: Mus truskawkowy: 2 szkl z górką truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 łyżki cukru brązowego lub białego Brownie (spód): 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła
Blondynka Gotujesztuk "XL", cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg półtłust zmielony 1,5 kg, budyń wanilioiwy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, marcepan w czekoladzie 150 gram forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości(...)nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopt z kawałkami czekolady przełożony świeżymi truskawkami i kremem z serka mascarpone i twarogu. Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto do wypróbowania zanim skończą się truskawki! Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe(...)Składniki na biszkopt 6 świeżych wiejskich jaj o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi 2 łyżki wody 1 szklanka cukru 100 g czekolady gorzkiej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250 g twarogu z wiaderka (naturalnego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g cukru 4 łyżki zimnego mocnego naparu z herbaty ( niecałe pół szklanki
Z Kuchni Do KuchniŚwięta minęły, a po nich pozostały tylko zdjęcia. I choinka, która u nas ciągle jeszcze błyszczy setkami światełek. Prędko jej nie schowam, bo jak już wspominałam
Kuchnia w czekoladziePóźno już trochę, ale moje dziecko postanowiło znowu obudzić się o 22 i pomęczyć matkę... Więc jedną ręką klepałam przepis, a drugą próbowałam ukołysać. Mam nadzieję
Kuchnia w czekoladzieKlasyka, którą ja piekłam po raz pierwszy. Co nie znaczy, że ostatni. Dawniej jakoś nie przepadałam za sernikami, teraz wiem, że jak jest świeżutki i
Kuchnia w czekoladzieciasta jest masa serowa. Niestety nie mam w asortymencie kuchennym maszynki do mielenia więc nie mogę zaszczycić podniebienia moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego dodatkiem, nie smakuje może jak twaróg ale ma przyjemny "serowy" posmak Awaryjnie myślę, że mascarpone również będzie się nadawał. Podsumowując mój wypiek myślę, że najlepiej brawnie(...)idealnie łączy się z mokrą czekoladową konsystencją. Polecam wszystkie serniko-brawnie, naprawdę warto:) Składniki:ciasto: 200 g masła170 g cukru pudru szczypta soli3 jajka4 łyżki miodu2 tabliczki czekolady gorzkiejmasa:250 ml śmietana 30% serek ricotta lub mascarpone 2 op. cukru waniliowego Wykonanie: Masło roztapiamy w garnku razem z cukrem pudrem oraz czekoladą. Należy uważać, żeby masa się
ciastkarnia na kruchym spodziesernik to klasyka - aż dziwne, że przez tyle lat prowadzenia bloga jeszcze go tutaj nie dodałam. Najczystsza postać tego ciasta*, sam ser, żadnego spodu i innych, zbędnych dodatków (choć oczywiście - dla chętnych - można dodać bakalie, co w moim domu nie przejdzie ;)). Wierzch sypiemy przesianym kakao, cukrem pudrem lub polewamy czekoladą. Składniki 175 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru(...)Smakuje dobrze zarówno mocno schłodzony w lodówce, jak i ciepły, podgrzany np. w mikrofalówce i podany z frużeliną wiśniową lub sosem owocowym. * zdecydowanie nie pasuje mi określenie "ciasto" do serników ;) ** ładniej się prezentuje, choć akurat nie miałam, bo piekłam w Łodzi i wlałam do prostokątnej źródło: Ciasta jak u mamy, dr. Oetker
Słodkie inspiracje