zaskakujący wierzch składający się z masy kajmakowej i solonych orzeszków, to bardzo smakowite połączenie. Powiem Wam tylko tyle: koniecznie musicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone(...)zbożowe w czekoladzie Delecta Wykonanie: Składniki spodu dokładnie blendujemy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy na niego zmielone herbatniki, wyrównujemy i ugniatamy. Do miski wkładamy ser, mascarpone, śmietanę i cukier puder, mieszamy mikserem na małych obrotach. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy
Kulinarne przygody GatityLaska wanilii lub esencja waniliowa,· 4 łyżki kakao,· 1 łyżka budyniu śmietankowego,· Biała czekolada do dekoracji.Spód:· 100 g herbatników czekoladowych,· Masło do smarowania foremek.Słony karmel:· ½ szkl(...)masłem, wysypać zmielonymi herbatnikami.Wszystkie składniki masy serowej zmiksować w melakserze.Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać do foremek, wstawić do większej formy napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 25-30 minut.Przygotować słony karmel: cukier, wodę i melasę wlać do garnka, zagotować, podgrzewać ok. 10. Zdjąć z ognia, dodać sól i śmietanę, wymieszać, podawać z serniczkami
SzczyptaSmaQMój ostatni wyczyn. Sernik pełen bakalii, od samego spodu po sam wierzch! Kremowy, mazisty, słodki. To jeden z tych ciężkich serników, bogaty w składniki i aromaty. Jakieś pytania? Składniki: spód 50g orzechów włoskich 50g migdałów 50g orzechów laskowych 2 łyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego(...)cytrusowe. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i odciśnięte z rumu rodzynki. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy. Pieczemy przez 15min w 180-190C, a następnie przez 60-70 minut w 150C. Studzimy w otwartym lekko piekarniku. wierzch: wierzch smarujemy cieniutką warstwą konfitury, dekorujemy dowolnie z podanych w składnikach bakalii Artykuł Sernik bakaliowy pochodzi z serwisu
Raj dla PodniebieniaSkładniki : Spód • 200 g kruchych ciasteczek • 4 łyżki masła Masa • 1 kg twarogu sernikowego • 400 g czekolady deserowej (lekko gorzkiej 50%) • 1 szklanka cukru pudru Polewa
KUCHNIA POLSKAowoców z dipem jogurtowym. Nieco bardziej pracochłonna wersja deseru – miseczki z czekolady nadziane bitą śmietaną i owowcami. Wyglądają bosko czyż nie? Zawsze też można zrobić walentykowe babeczki – jeśli ktoś ma zdolności cukiernicze Dla tych bez zdolności jak ja prostsza wersja deseru – sernik na zimno Myślę że z tym deserem też bym sobie poradziła…. Podobnie
Mama z miastaSernik na zimno Lekki i delikatny sernik ,należy do tych rodzajów deserów, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie. Składniki 150 g herbatników 1 kg sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę
Miód i pieprzmargaryny2 łyżki płaskie kakaoMasa serowa1,2 kg twarogu250 g cukru trzcinowego 7 jajek 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18 % 2 łyżeczki esencji waniliowej 1 czekolada mleczna 300 g pierniczków w czekoladzie z marmoladą (typu Alpejskie) Polewa50 ml wody 50 ml kremówki80 g cukru pudru20 g kakao 1 łyżeczka żelatyny10 ml wody cukier perlisty do dekoracjiPrzygotowanie: Herbatniki(...)wmieszać delikatnie do masy serowej. Odłożyć 1 szklankę masy serowej. Połowę masy serowej wyłożyć na spodzie z herbatników, ułożyć gęsto pierniki i wyłożyć resztę masy serowej. Wyrównać powierzchnię. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Dodać do odłożonego sera i wymieszać. Przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką i lekko zatapiając końcówkę w masie serowej wycisnąć czekoladowe
Ala piecze i gotujeIzaura to pyszny kremowy sernik na czekoladowym spodzie, polany również czekoladową polewą. wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Mama kiedyś piekła go często, bo mieliśmy dużo swojskiego sera. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki(...)czekoladową (równo lub tworząc górki i pagórki), następnie rozprowadzamy masę serową z czekoladą, a na wierch masę serową białą. 6) Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 35-40 minut. 7) Gorący sernik polewamy odlaną masą, rozprowadzamy. Można też posypać kolorowymi perełkami lub wiórkami kokosowymi
Kolorowy Przepisownikubiegłym roku było to moje ulubione ciasto w okresie Świątecznym. Niezbyt słodki sernik na piernikowym spodzie i piernikowym kruchym ciastem z zewnątrz. Niesamowicie smaczny, idealny na Święta. Jeśli nadal jeszcze nie macie planów na Świąteczne wypieki to zaraz po makowcu i staropolskim pierniku powinniście postawić na ten wypiek. Z pewnością pokocha go cała Wasza rodzina i znajomi. Składniki(...)zamrażalniku na 40-50 minut. Piernikowy spód W garnku rozpuszczam masło, miód, czekoladę. Studzę. Jajka ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Następnie powstałą masę mieszam z wcześniej rozpuszczonym masłem i czekoladą. Dokładnie mieszam i wylewam ciasto do formy wysmarowanej masłem. Piekę w piekarniku
Mango Papajaserniki opadały! ;) Masę serową przelać na spód, następnie tortownice wsadzić w większą blachę, zalać wrzącą wodą ( można to zrobić po wsadzeniu ich do piekarnika). Piec w temperaturze 150 ºC przez około 45 - 50 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, można schłodzić. mus czekoladowy: 200 g mlecznej czekolady(...)użyłam) 3 łyżki wody 30 g masła, w temperaturze pokojowej 3 duże jajka, osobno białka i żółtka 50 g cukru 100 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Czekoladę, masło, wodę rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przestudź. W międzyczasie, kiedy masa czekoladowa stygnie, ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodawać
Cukier&Pudermasę serową: 1 kg sera na sernik ( z wiaderka) 6 jajek 125 g masła roztopionego 2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej 3 kopiate łyżki mleka pełnego w proszku 1 szklanka cukru skórka i sok z cytryny na wierzch: 2 łyżki cukru pudru łyżka likieru pomarańczowego 2-3 łyżki domowej polewy (lub stopionej czekolady) 100 g skandyzowanej skórki pomarańczowej Herbatniki włożyć(...)końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Wylać na spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Cukier puder wymieszać z likierem. Sernik polać polewą i lukrem, posypać skórką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaspód ciasta: 20 dużych herbatników 1 biała czekolada (90g) 5 łyżek mleka margaryna do posmarowania foremki 1 warstwa: 2 łyżki żelatyny 6 łyżek zimnej wody 1 szklanka mleka 350 g serka homogenizowanego (naturalnego) 5 łyżek cukru pudru 500 g mascarpone 1 biała czekolada (90g) + 3 łyżki mleka 1 czekolada deserowa (90g) + 3 łyżki mleka 2 warstwa: 2 łyżki żelatyny(...)pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy - wkładamy do woreczka i ubijamy tłuczkiem do mięsa :) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - ja zagotowałam w garnku wodę, na garnek położyłam małe okrągłe naczynie żaroodporne (żeby nie dotykało wody), włożyłam czekoladę, za 2 min. wlałam mleko i mieszałam do rozpuszczenia. Do rozpuszczonej czekolady wrzucamy herbatniki - mieszamy i wykładamy dno foremki. Warstwa 1: Żelatynę wsypujemy do dużego
Alutka-Gotujegodzin (2-3). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Wylewamy na ciasto, wygładzamy. Układamy pokrojone batoniki. Polewa karmelowa: W garnku podgrzewamy cukier, masło i śmietankę. Podgrzewamy (nie gotujemy!) do momentu rozpuszczenia cukru. Studzimy. W temperaturze pokojowej wylewamy na górę ciasta. Sernik najlepiej schłodzić przez całą
VioletoweKucharzeniebarszczu, ostrego chrzanu, pięknej babki, dostojnego mazurka i pachnącego sernika. Życzymy również tej samej wagi i tego samego obwodu pasa po świętach, chociaż umiar w jedzeniu i piciu jest raczej niemożliwy! W Wielkanoc witam Was ptasimi gniazdkami z paluszków w czekoladzie i cukierkowymi jajeczkami. Składniki: • 1 duże opakowanie niesłonych paluszków
To co kochamjuż ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g kruchych ciastek, 70 g masła, 3 łyżki wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 1 gorzka czekolada, 3 łyżki cukru pudru, 150 ml śmietany 30%, 500 ml sera z wiaderka, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Masa truskawkowa
słodki bratekczekolady w kąpieli wodnej. 2. Rozpuszczoną czekoladą za pomocą szpatułki polewać batoniki. 3. Wstawić do lodówki do stężenia. Najlepiej około 2-4 godziny bądź przez całą noc. Smacznego :) Zobacz także: Lava cake Mazurek z gruszkami Kurki wiedeńskie Sernik Snickers
KreatywnePiny