dużego rondelka, dodajemy ser, mieszamy, podgrzewamy na średnim płomieniu doprowadzając do zagotowania cały czas mieszając, żeby masa się nie przypaliła. Kiedy ser zacznie się gotować, mleko połączone z budyniem i mąką ponownie mieszamy i dodajemy do sera, całość mieszamy dokładnie do zagęszczenia się masy. Jeśli porobią Wam się pojedyncze niewielkie kluchy nie przejmujcie się tym. Masę sernikową zostawiamy do wystudzenia(...)posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Przed pokrojeniem wyjmijcie ciasto z lodówki na 2-3 godziny, żeby polewa dokładnie zastygła. Smacznego :)) biały ser, sernik, polewa czekoladowa, kakao, wiórki kokosowe, biszkopt, kokos
Bułka z ChlebemPrzyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, wanilia, sok z cytryny, koperek, zielona pietruszka, cynamon, kminek . Dodatki - kasze (manna, jaglana, jęczmienna, kuskus), ryż, drobny makaron. Słodycze - cukier, miód, galaretki, kisiel, budyń, biszkopty, herbatniki, wafle. Napoje - słaba herbata, rumianek, mięta, kawa zbożowa, kompot (z dozwolonych owoców). Potrawy mogą być gotowane, parowane, pieczone (w tym w folii), duszone (bez obsmażania i dodatku tłuszczu(...)zwierzęce (smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane
Codzienne Gotowaniesumie) na rocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny. Spróbujcie bo naprawdę warto ;) Ciasto podałam na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień Składniki: Masa serowa: 1,2 kg sera białego twarogowego(...)przełożyć do garnka. Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać). W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną. Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną. Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje. Ciepłą masę wyłożyć
Krakowskie smaki AniZestawienie wszystkich moich zdrowych i smacznych deserów gdzie występuje kokos. Dzisiaj przygotowałam dla Was specjalnie zestawienie. Zauważyłam, że wśród moich czytelników jest wiele wielbicieli wszystkiego
zdrowo i aktywnieZestawienie wszystkich moich zdrowych i smacznych deserów gdzie występuje kokos. Dzisiaj przygotowałam dla Was specjalnie zestawienie. Zauważyłam, że wśród moich czytelników jest wiele wielbicieli wszystkiego
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś mam dla Was poduszkowca. Ciasto czekoladowe z serem. W internecie jest dużo przepisów na to ciasto, ja poczytałam i zrobiłam swoją wersję. Myślę, że wyszło
Agusiowe smakołykiTo ciasto zdecydowanie kojarzy mi się z dzieciństwem. Mam piekła go bardzo często. Możecie spotkać je pod różnymi nazwami. Jest trochę podobne do "Izaury", jednak sera
Mania Wypiekaniatemperaturze pokojowej ) 1 kg sera sernikowego z wiaderka - u mnie Włoszczowa 200 ml śmietany 18 % 50 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka drobnego cukru 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny 3 jaja - rozmiar L, lub 4 rozmiar M 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilia Wykończenie powierzchni: 200 ml śmietanki 36 % 1 pełna łyżka cukru pudru(...)Wyrównujemy powierzchnię i wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy jeszcze około 70 minut. Gotowy sernik powinien być jasny, płaski, może lekko pęknąć. Po przewidzianym czasie pieczenia dotknijcie środek sernika delikatnie palcem, jeśli jest ścięty - można wyłączyć piekarnik. Jeśli nadal jest lepki, wydłużcie
Kronika PiekarnikaWitajcie po Świętach! Zima zaczęła się na dobre, więc trzeba sobie troszkę poprawić humor lekkim deserem z owocami. Takie serniczki robię często w lecie ze świeżymi
Healthy food explorerJestem sernikożercą. Uwielbiam je w każdej postaci, a do niedawna moim ulubionym był ten z grubą warstwą lemon curdu na wierzchu. Tą wersję mojego ulubionego ciasta
Cakes By Kejtjejku, jejku, jakie to ciasto jest dobre. Taka trochę Izaura w wersji z lekko miętowym sernikiem Co prawda masa serowa nie wyszła mi tak miętowa jakbym chciała. Być może gdyby dać więcej mięty (ja dałam kilkanaście listków) i zostawić śmietankę z miętą na całą noc efekt byłby wyraźniejszy? Mniejsza o to – Ciasto i tak smakuje cudnie! I nie przeszkadza(...)pieczenia Masa serowa: 1/2 szkl. śmietanki 30% kilkanaście/kilkadziesiąt listków mięty 500 g twarogu sernikowego z wiaderka (najlepiej Piątnica lub Wieluń) 3/4 szkl. cukru 4 jajka 1 op. budyniu śmietankowego 1 łyżka miękkiego masła opcjonalnie – zielony barwnik w żelu – odrobina, na końcówkę wykałaczki Zaczynamy od przygotowania miętowej śmietanki. W tym celu śmietankę wraz z listkami mięty doprowadzamy
Smaki Na TalerzuPrzepis na ten sernik zboczyłam na blogu niebo na talerzu . Miałam i tak na weekend robić jakieś ciasto, więc skorzystałam z przepisu i zrobiłam. Moje ciasto wyszło troszkę jaśniejsze, bo okazało się, że ciemne kakao okazało się nie takie ciemne jak powinno być. Mimo tego ciasto jest pyszne i nie jest wcale trudne w przygotowaniu. Robimy dwa ciasta, które(...)łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera u mnie półtłusty lub ser w wiaderku 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 100 g masła" 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2x40g) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki 30% Ciasto ciemne: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce cukru
kruche babeczkizamrażarki. ( jeżeli ciasto będzie na tyle twarde , by je zetrzeć na tarce,) Składniki na masę serową : 1 kg twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie, 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku, 125 g. miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA masy serowej: Mielimy dwukrotnie ser. Żółtka jaj utrzeć z połową cukru , dodać masło, po trochę przesianą mąkę(...)wyjęty z zamrażarki. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180 st . C ( gdyby wierzch placka za bardzo się spiekał , należy przykryć go folią aluminiową, błyszczącą stroną do ciasta ) Przestudzony sernik lukrujemy : lukrem : puder cukier rozrobiony sokiem z brzoskwiń ( taka ilość , aby powstała gęsta polewa ) lub posypujemy cukrem pudrem ! Smacznego
Pysznosci Babci BasiSeromak to ciasto łączące w sobie prawdziwe smaki domowych, tradycyjnych ciast. Kruchutkie ciasto, masa makowa z bakaliami idealnie komponuje się z puszystym serniczkiem tworząc wyjątkowo smaczne
Słodka Stronaskładniki na ciasto kruche: 450 g mąki 110 g cukru 250 g masła, schłodzonego 4 jajka 1 łyżka octu 1-2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak JedzeniaNie wiem dlaczego, ale im smaczniejsze ciasto tym gorzej mi na zdjęciach wychodzi ;-). W każdym bądź razie, zrobiłyśmy je z Miśką specjalnie dla mojej mamy z
greenscarfDoskonałe ciasto zwłaszcza dla osób, które nie przepadają za masami i ciastami tortowymi. Połączenie maku, sera i orzechów zawsze smakuje wyśmienicie. Wykonanie mojej ukochanej Mamuśki :) Składniki
Kuchnia w czekoladzie