sernik z budyniem i śmietaną - 911 przepisów (strona:8/61)

sernik pieczony... 139

Składniki: kruche: mąka pszenna 300 gram, margaryna 200 gram, cukier puder 100 gram, żółtka 2 sztuki sernik: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg z wiaderka 1 kg, śmietana w proszku "śnieżka" 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, czekolada truskawkowa 200 gram, śmietana gęsta 4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba z podanych składników na stolnicy(...)budyń, śnieżkę i połączyć w robocie składniki białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej, łyżką delikatnie wmieszać w masę serową masę przełożyć do form z podpieczonym spodem, piec około 50- minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku, większa forma była na poczęstunek w pracy męża w kąpieli wodnej stopić czekolady truskawkowe, dodać śmietanę i wymieszać polewą polać serniki

W Mojej Kuchni Lubię
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 227

kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek(...)cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem, cukrem waniliowym, budyniem (proszek). Połączyłam masę z ubitymi białkami, dodając białka porcjami  i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto.  Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu. Całość piekłam przez godzinę w 180 stopniach. Następnie wystudziłam sernik w piecu, a kiedy był już

W kuchni Karmel-itki
Dla Dziadka. I sernik słodko-kwaśny 184

jedynym problemem jest zdecydowanie, która wersja sernika smakuje lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik dwukolorowy na śmietanie 148

Sernik dwukolorowy na śmietanie Masa śmietanowa: 3 x 400 g śmietany 18% 5 białek 1/2 szkl. cukru  1 budyń śmietankowy  1 budyń czekoladowy  1 łyżka kakao paczka biszkoptów Sposób wykonania: Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka

Smaki Natalii
SERNIK ŚWIĄTECZNY (ORZECHOWO-CYNAMONOWY) 294

Moje święta w tym roku będą kolejnymi z daleka od rodziny. To już piąty rok bez Nich. Co roku planuję, że w końcu się uda...ale

Przepisy Aleksandry
SERNIK Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I PIERNIKOWYM SPODEM 238

Zapachy budzą nasze wspomnienia...dla mnie zapach pomarańczy przypomina święta i to właśnie pomarańczowe desery lubię przygotować na Boże Narodzenie najbardziej. Do mojego dzisiejszego sernika potrzebny

Przepisy Aleksandry
Sernik jagodowy 188

inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka - 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek) - opakowanie cukru wanilinowego - 2,5 szklanki jagód - 1 łyżka soku z cytryny - 200g śmietany kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - pół szklanki(...)dodajemy 1 opakowanie cukru wanilinowego, sok z cytryny i  budyń waniliowy.  Stopniowo dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód.  Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę.  Po tym czasie odstawiamy sernik do przestygnięcia i ubijamy śmietanę z cukrem. Całość posypujemy jagodami

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik królewski – niebo w gębie 118

szklanki mąki pszennej 4 jajka czubata szklanka cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 kostki masła 3 łyżki kakao   Oprócz tego potrzeba Ci: 1 kg sera na sernik (np. w wiaderku) 5 jajek 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe   Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao i proszek(...)czasu wyjmij upieczony spód z piekarnika, ostudź. Masa serowa. Żółtka oddziel od białek. Utrzyj masło z cukrem na puch. Dodaj ser i żółtka. Miksuj dokładnie. Dodaj budyń. Ubij wszystkie uzyskane białka […] Artykuł Sernik królewski – niebo w gębie pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Sernik o smaku piernika. 296

masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki przyprawy do piernika Wykonanie sernika o smaku piernika: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy śmietanę i kakao i ucieramy(...)ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera w temperaturze 170 stopni. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
Sernik z solonymi orzeszkami 134

musicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany 18% 130 g cukru pudru 1 budyń Delecta 2 łyżki mąki pszennej Wierzch 100 g masy(...)pieczenia. Wysypujemy na  niego zmielone herbatniki, wyrównujemy i ugniatamy. Do miski wkładamy ser, mascarpone, śmietanę i cukier puder, mieszamy mikserem na małych obrotach. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 210

łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 20 g cukru kryształ  szczypta soli Masa serowa :  500 g twarogu trzykrotnie mielonego  100 g cukru  80 g pełnego mleka w proszku  2 białka + 1 całe duże jajko  3 łyżki płatków owsianych  100 g miękkiej margaryny Palma (spółki Bielmar) 1 opakowanie malinowego budyniu (40 g ) 100 g śmietanki(...)oraz jajka ucieramy chwilę mikserem dodając partiami miękką margarynę. Borówki blendujemy na gładką masę i dodajemy ją do sera.  Kolejno mieszamy  z śmietanką oraz sokiem z cytryny. Budyń przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy płatki owsiane,  3.  Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. Masę serową wylewamy na schłodzony spód wyrównujemy wierzch i wstawiamy

vaniliowoczekoladowa
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 681

pierwszego składańca z udziałem sera (mieszanych serów i śmietany, bo zużyłam co miałam akurat w lodówce). Z racji braku sił na dłuższe stanie w kuchni poszłam na łatwiznę. Robię to baaardzo rzadko, ale tym razem nie żałuję :) biszkopt kakaowy z udziałem cukru migdałowego (i budyniu z białą czekoladą!) przełożyłam, prócz sernika, gotowym kremem... Całość zwieńczyły naturalne posypki od Delecty(...)dużych jaj 1/2 szkl. mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (linia premium od Delecty) 1 cukier smak migdałowy od Delecty 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 250g serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka

Kolorowy Przepisownik
SERNIK TOFFI 219

pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Masa toffi : 1 litr mleka 3,2% tłuszczu 260 dag  masła 300 dag cukru 2 łyżki kakao spora szczypta soli Sernik: 1kg białego sera (najlepiej  trzykrotnie zmielonego) 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka - plus(...)mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. Sernik: Białka (3 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń oraz ¾ szklanki przestygniętej masy toffi i wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki

RAROSSA
Sernik królewski 356

120g masła 82% 100g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 1½ kg półtłustego sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego 5 jajek 2 białka 200 g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu 1 duże opakowanie cukru wanilinowego ½ opakowania budyniu śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia(...)oraz ½ opakowania budyniu. Wszystkie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wykładamy na podpieczony spód kakaowy. 3. Pozostałą część ciasta ścieramy na wierzch masy serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Studzimy sernik najlepiej przez

Kuchnia w czekoladzie
Puszysty i delikatny sernik z wiaderka 525

masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki śmietany 12% lub 18% na sernik: 1 kg tłustego twarogu sernikowego z wiaderka 200 g śmietanki 30% 200 g cukru pudru 6 jajek rozdzielone żółtka od białek (jajka L) 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy kilka kropli aromatu cytrynowego lub skórka otarta z cytryny(...)Foremkę przed włożeniem ciasta wykładam papierem do pieczenia. Teraz połową startego ciasta wykładam spód foremki, następnie na ciasto wlewam masę serową i wyrównuję górę. Górę sernika posypuję resztą startego ciasta. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania

Uwaga Babcia Gotuje