sernik z budyniem i śmietaną - 911 przepisów (strona:18/61)

Sernik migdałowy 177

śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 50 g płatków migdałowych   Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały.  Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć(...)masą serową.  Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować masą kajmakową i udekorować płatkami migdałów

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowy sernik z bitą śmietaną 255

śmietany 30 % - 120 g cukru pudru - 3 jajka - budyń waniliowy - 200 g jagód - kilka kropli olejku waniliowego Na wierzch : - 500 ml śmietany 30 % u mnie Gostyńska - 120 g cukru pudru - 2 x śmietanfix - jagody lub borówki do dekoracji Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy folią aluminiową bo sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka rozdrabniamy

Wypieki Rene
Wiosenny sernik z mascarpone 343

słodkich ). Na wierzchu chmura bitej śmietany z dodatkiem galaretki, dzięki temu jest bardzo świeża w smaku. Na wierzch reszta owoców (można dać więcej, ja nie miałam) zanurzonych w galaretce - dzięki temu ładnie się błyszczą i dłużej zachowają ładny wygląd. Sernik wyszedł naprawdę pyszny, delikatny, lekko budyniowy w smaku. Pyszności. Koniecznie musicie spróbować. Sernik z mascarpone i owocami(...)mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 150 g borówek amerykańskich 85 g malin 1 łyżka mąki pszennej dodatkowo: 40 g malin 50 g borówek amerykańskich 1/2 opakowania (37 g) galaretki morelowej 200 ml wrzątku 350 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i solą. Dodać pokrojone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z masą krówkową 232

twarogu, 250 g mascarpone, 200 g śmietany kremówki 30%, 180 g cukru, 2 jajka, 1 łyżka budyniu waniliowego 300 g masy kajmakowej Twaróg włożyć do miski, dodać mascarpone i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać śmietanę - najlepiej na dwa razy, miksując chwilę. Dodać cukier oraz budyń waniliowy, zmiksować. Następnie dodać po jednym jajku, dokładnie miksując. Masę podzielić na dwie(...)upływie tego czasu piekarnik wyłączamy i zostawiamy sernik na kilka godzin do całkowitego ostudzenia (nie otwieramy piekarnika - piekę sernik wieczorem i zostawiam go później na noc w piekarniku do wystudzenia). Wystudzony sernik wkładamy do lodówki do schłodzenia. 3 kopiaste łyżki masy kajmakowej, 3 łyżki śmietany kremówki, płatki migdałowe Umieścić w miseczce masę kajmakową oraz śmietanę kremówkę, dokładnie

Plate of Joy
Styropian 945

ciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne. Styropian  Składniki: żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki śmietana 18 % 3 po 400 ml kubki budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 g białka jaj 6 szt cukier 3/4 szkl Przygotowanie: Z podanych

Kuchnia Danusi
Sernik z Reese's 171

Spróbujcie koniecznie. SERNIK z REESE'S   Składniki:   (forma 24cm) spód:  300 g ciastek czekoladowych  150 g masła masa serowa: 750 g sera (najlepiej już przemielonego,ale nie tego z wiaderka)   200 g cukru   1 cukier waniliowy  4 jajka   3 łyżki śmietany 30%   2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy dodatkowo(...)pozostała część masy serowej.  Formę z sernikiem wstawiamy do większej formy wypełnionej do połowy wodą i  wstawiamy  piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach

Bon appetit mon amie
Sernik tradycyjny 230

ratunku i przepis Ilony świetnie się w tej sytuacji sprawdził :-) Sernik tradycyjny SERNIK TRADYCYJNY Składniki na blachę 25 x 35 Na spód:    1,5 szklanki mąki pszennej    1 łyżeczka proszku do pieczenia    2 żółtka    1 łyżka śmietany 18%    1 cukier wanilinowy (16g)    szczypta soli Masa serowa(...)wyrównujemy powierzchnię łyżką. Ciasto powinno wypełniać blachę po brzegi. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli wierzch sernika zbyt szybko zbyt szybko się przyrumieni przykryj go folią aluminiową. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik na kolejne 15 minut. Po tym czasie otwieramy drzwiczki piekarnika, pozostawiając w nim sernik na dalsze 20 minut. W ten sposób

peggiwkuchni
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 189

tłustego twarogu lub 1 kg twarogu sernikowego lub 1 kg 5-6 dniowego labnehu 300 ml mleka (250 ml jeśli używamy labnehu) 150 ml śmietany do ciast i deserów 60 g rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (można zastąpić 7 łyżkami mąki ziemniaczanej) 6 jajek - oddzielnie białka i żółtka 1 czubata szklanka cukru 1 opakowanie cukru(...)białek) opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek Przygotowanie Twaróg zmielić trzykrotnie (lub użyć twarogu sernikowego albo labnehu) a następnie  utrzeć lub zmiksować (na niskich obrotach miksera) z żółtkami, cukrem, budyniami, mlekiem i śmietaną.  Kiedy masa serowa będzie gładka dodać stopione i schłodzone masło i jeszcze chwilę miksować.  Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę, dodawać po łyżce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik gotowany z malinową pianką 150

sernik znalazłam w Kuchni Mniam   a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru z wanilią pianka malinowa: 2 szkl musu malinowego 1 szkl. śmietanki(...)łyżki cukru i 1 łyżkę cukru z wanilią,dodać resztę twarogu i zagotować. W oddzielnych miseczkach rozmącić po 2 jajka z budyniami,do czekoladowego dodać kakao. Do pierwszego garnka wlać budyń czekoladowy,do drugiego waniliowy. Gotować mieszając aż budynie zgęstnieją. Jako pierwszą wylać na przygotowaną warstwę herbatników masę czekoladową,wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać waniliową masę

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik królewski 178

pianę,delikatnie wymieszać z budyniem. Śmietankę również ubić. Do masy twarogowej dodać ubitą śmietanę,delikatnie wymieszać łopatką,dodać ubite białka,ponownie wymieszać. Na koniec dodać do masy aromat migdałowy. Blaszkę(25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce połowę zamrożonego ciasta na dno blaszki. Wyłożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika

Kolorowa kuchnia Elki
Pycha sernik 277

Bardzo delikatny sernik z kokosem. Sernik zrobiony na bazie sera twarogowego z wiaderka i śmietanki kremówki, dzięki czemu jest bardzo

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z kajmakiem i orzechami 179

rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim wielbicielom dobrych serników. Kruche ciasto na dno: 30 dkg mąki 10 dkg margaryny 1 jajko 7 dkg cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera 2 paczki cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe(...)masę serową. Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać.  Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze

Świat Ciasta
Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 186

gazetkowy lekko zmieniony. Mam jednak plany na zrobienie tego samego sernika z białej czekolady :) może być smacznie!! Składniki: 1 kg serka w wiaderku 70 g masła 2 łyżki czubate ciemnego kakao 200 g zbożowych ciasteczek 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru 200 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30 % Wykonanie: Ser, śmietanę oraz jajka należy wyjąć z lodówki(...)średnicy 25 cm. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w temp. 180*C następnie wyciągamy i studzimy. Twaróg miksujemy z cukrem i nadal miksując po kolei dodajemy: budyń, śmietankę (płynną, bez ubijania jej wcześniej), następnie po jednym jajku. Następnie zajmiemy się czekoladą i tą chwilę uważam za najtrudniejszą całej czekoladowej zabawy :). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko

W Moim Magicznym Domu
Sernik z jabłkami karmelizowanymi w pomarańczach 221

mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki cukru do wypieków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika Masa: 1 kg twarogu 6 jaj 1 szklanka cukru olejek pomarańczowy do ciasta 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka 3,2% 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki(...)cukrem dodajemy budyń rozpuszczony w mleku,śmietanę,kasze mannę oraz olejek,mieszamy krótko mikserem,tak aby składniki się połączyły. Na ciasto wylać masę serową, wygładzić łyżką. Karmelizowane jabłka: Jabłka oskrobać wydrążyć z nasion pokroić na grube plastry.w rondelku zagotować syrop pomarańczowy wrzucić jabłka i szybko obsmażyć delikatnie mieszając. Odstawić chwilę przestudzić osączyć i wyłożyć na wierzchu sernika,posypać płatkami migdałowymi

Wanilia i Kardamon
Sernik malinowy z sosem 408

serniku, druga porcja malin dodana do sera, trzecia porcja w postaci sosu i dekoracji.Sernik mocno malinowy. U mnie nie doczekał etapu chłodzenia w lodówce bo wcześniej został zjedzony.   spód: 150 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli 100 g masła 1/4 szklanki cukru masa serowa: 90 dkg sera twarogowego 2  i 1/2 szklanki malin 2/3 szklanki śmietany kremówki(...)minut Masa serowa: Dwie szklanki malin miksuję blenderem i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Ser miele dwukrotnie i przekładam do miski. Dodaję do niego śmietanę, cukier, budyń, jajka i łączę mikserem ale krótko tylko do połączenia składników. Odkładam 1/4 masy serowej. Do pozostałej dodaję sos malinowy z przetartych malin i łączę mikserem.Na wystudzony spód ciasta wylewam masę serową

wesoła kuchnia