Puszysty sernik, w którym smak orzeźwiających truskawek świetnie komponuje się z delikatną masą z waniliowych serków ułożonych na chrupiących mocno czekoladowych wafelkach. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Nikt nie będzie w stanie się oprzeć! Składniki: Spód: 300g czekoladowych wafelków Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 200g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 60ml
Szalona Kuchnia Ewelinypszennej 1/2 szkl cukru 1,5 łyżeczki sody 150 g masła 2 łyżki miodu 2 jajka Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiaderka 4 jajka 200 g masła 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl mleka Polewa orzechowa: 70 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 200 g orzechów włoskich
Smakołyki Asiblog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem - przetwory na zimę ; blog: Przepisy mojej mamy Bananowy sernik na zimno z nutką cytrynową ; blog: Smiling shrimp Śniadanie idealne - domowa granola waniliowa z jogurtem i musem malinowym ; blog: Be Fit Be Strong Domowe czekoladki bounty ; blog: Daria o zdrowiu Surówka z młodej kapusty z pomidorami
Weekendy w domu i ogrodzienaprawdę jest to „Mój Ulubiony” ser – śmietankowy, średnio tłusty, smarowny, lekko kwaśny – dokładnie taki jak powinien być dobry ser na sernik. Serek przekładamy do miski i miksujemy go na puszysto razem z ekstraktem waniliowym i ze skórką startą z cytryny. Miksując, dolewamy do niego schłodzone mleko skondensowane i całość miksujemy na wysokich obrotach 3-4 minuty, do dobrego połączenia
Karo in the Kitchencukier, wodę i kakao rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę. Sernik: 450 g serka homogenizowanego 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy Serki miksujemy z jajkami, mąką i budyniem. Dodatkowo: pół kilograma truskawek 2 galaretki truskawkowe Połowę ciasta "murzynek" wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem
Pyszności Słodkościnawet powiedziałabym, że jest dużo lepszy. Sekretem na pewno jest tu użyty rodzaj sera "Mój ulubiony" - jak dla mnie najlepszy ser do serników :) Składniki: 1 kg sera w wiaderku "Mój ulubiony", 4 jajka, 2 budynie waniliowe b/c, 16 g cukru wanilinowego, 200 g masła, 1 szklanka cukru, 200 ml mleka, ok. 300 g herbatników Cukry Nyskie. Przygotowanie: W garnku
Aga w kuchniłyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszku) 1 posiekana lub starta na tartce gorzka czekolada Masa serowa: 0,5 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego ) 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru (170g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 40g 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia. dodatkowo : wiśnie ok 400 g Wykonanie : Ciasto czekoladowe: Jajka
Malinowa Kawiarenkatychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy [40 g] Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser.Podzieli
Moje domowe kucharzeniełyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. cukru 1 łyżeczka smalcu 5 dag masła 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 700 g sera do serników 1/4 szkl. oleju 1/2 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 całe jajko 2 żółtka 1/4 olejku pomarańczowego rodzynki lub żurawina Beza: pozostałe białka 1/2 szkl. cukru Wszystkie składniki kruchego ciasta wymieszać rękoma
Złote przepisyDawno nie wykonałam tak delikatnego sernika. W smaku wprost rozpływa się w ustach! Cudowny! Składniki: 350g twarogu do sernika 30g budyniu śmietanowego z cukrem 1 łyżka cukru trzcinowego 1 jajko aromat waniliowy 1 gruszka Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z cukrem, aromatem waniliowym i budyniem. Następnie dodajmy twaróg. Wszystko dokładnie mieszamy. Do natłuszczonej blaszki przekładamy masę serową. Na środek wkładamy gruszkę
Truskawkowa Fiestakaszy gryczanej ugotowanej na sypko - 200 g czekolady - 150 ml mleka - 3 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK JAGLANY : - szklanka kaszy jaglanej - 3 szklanki mleka - 400 ml jogurtu naturalnego - cukier waniliowy - 50 ml miodu - szklanka borówek amerykańskich lub innych owoców sezonowych - 5 łyżeczek żelatyny LAWENDOWA GALARETKA: - 100 ml syropu z lawendy - 400 ml wody
Kuchnia bezglutenowa Lolimój ulubiony sernik Karakuł . Połączenie kruchego kakaowego ciasta z masą serową , myyy pycha :) myślę że ten sernik zadowoli podniebienie nawet najwybredniejszych smakoszy ciast :) Składniki : 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao ser : 500 g sera białego śmietankowego
Sama słodycz i szczypta chiliCoś dla miłośników serników gotowanych, kokosa i truskawek. Smaczne połączenie w szybkim cieście, które nie wymaga pieczenia, bo przygotowane na herbatnikach. KOKOSOWY SERNIK: 500 g twarogu zmielonego (najlepiej z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 budyń kokosowy lub śmietankowy 1/2 szklanki wiórków kokosowych ok 160 g herbatników(...)całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , galaretka , herbatniki , mleczko kokosowe , truskawki , twaróg , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniampopołudniowej kawy dla tych co lubią czekoladowe i owocowe smaki. SPÓD: 120 g biszkoptów 70 g masła 1 łyżka kakao SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 100 g czekolady gorzkiej MUS TRUSKAWKOWY: 500 g truskawek 1 łyżka cukru 1 galaretka truskawkowa Biszkopty zmielić
https:KKuchniaMniamtamtego i stworzyłam swój krówkowo - kokosowy!!! Sernik krówkowo - kokosowy. Składniki: Masa serowa: 750 g sera mielonego; 3 jaja; 5 łyżek cukru; kilka kropli olejku waniliowego; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 400 g (puszka) masy krówkowej (ja użyłam krówkowej z kokosem); 1/2 szkl. śmietanki 30%; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 4 łyżki wiórek kokosowych; (mąkę i wiórki można zastąpić budyniem kokosowym(...)dodajemy cukier i cukier waniliowy. A następnie olejek waniliowy, masę krówkową (odkładamy 3 łyżki na dekorację) i śmietankę. Na końcu dodajemy mąkę i wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach.Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje.Sernika nie wyciągamy od razu
Miksturownik