masy. Wsypujemy borówki, mieszamy. Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową i przekładamy masę. Wkładamy do lodówki. Serek mascarpone łączymy z jagodami, cukrem i aromatem waniliowym. Miksujemy składniki blenderem tak aby polewa miała gładką konsystencję. Polewamy nią sernik. Sernik wkładamy na kilka godzin do lodówki aby mocno stężał
Qchnia po prostuzdążyłam je ułożyć na paterze po czym stwierdził że ciasto jest smaczne ale czegoś mu brakuje. Nie wiem dlaczego ale pokusił się o stwierdzenie że w konsystencji i smaku sernik zalatuje mleczną kanapką i brakuje mu czegoś kokosowego, więc zrobiłam drugą porcję i tym razem dzielę się efektem mojej pracy. Składniki : Na masę serową: 3 jajka(...)gdyby masa była zbyt gęsta dodać wodę, lub mleko kokosowe. Na końcu możecie ale nie musicie dodać 1 łyżkę Malibu lub ekstrakt waniliowy dla wzmocnienia i podkręcenia smaku masy. 8. Budyń przełożyć do miski i schłodzić. Sernik wystudzony pokryć równomiernie masą budyniową i i całość wstawić do lodówki. Udekorować startą białą czekoladą. Smacznego
vaniliowoczekoladowaspotkania. Sięgnijmy po swój ulubiony przepis, zrealizujmy go z sercem i podzielmy się z bliskimi. Pozwólmy by świat na chwilę się zatrzymał. Sernik: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru 100g margaryny Palma Dodatki: 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie fixu do usztywnienia śmietany owoce do dekoracji: truskawki(...)studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem
Szefowa kuchnitruskawkowym(po 150g) 100 ml śmietany kremówki 30-36 % 1 galaretka truskawkowa Masa waniliowa: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym 100 ml śmietany kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: Galaretka wiśniowa Biszkopty do wyłożenia tortownicy Sposób wykonania: Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno(...)serki. Na koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały
Smaki Nataliibanany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej, a więc(...)śmietanę i jajka należy wyjąć ok. 2 godzin wcześniej z lodówki. Banany umieszczamy w misce, dodajemy 2 czubate łyżki masła orzechowego, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy i blendujemy chwilę do uzyskania jednolitej masy. Ser wraz z cukrem miksujemy na najniższych obrotach, razem z dodatkiem masy bananowo-orzechowej. Następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując krótko, tylko do połączenia składników
Smaki Na TalerzuMasa śmietanowa:200 ml śmietanki kremówki2 łyżki likieru czekoladowego2 łyzki cukru pudrułyżka kakao 100 g herbatnikówłyżka kakaołyżka masła Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajko i ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę i śmietankę. Na końcu(...)wylewamy gotową masę serową z bakaliami i czekoladą. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, pieczemy godzinę po czym wyłączamy piec i trzymamy jeszcze minimum 40 minut.Gdy sernik całkowicie ostygnie przygotowujemy masę śmietanową.Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy likier, cukier puder i kakao. Wykładamy na sernik. Całość dodatkowo możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi (ja starłam
Słodka Stronagalaretki. Sernik z mascarpone na spodzie z musli: 500 g serka mascarpone 25o g ricotty 200 g śmietany kremówki 30% 5 dużych jajek 1 szklanka białego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g musli Ba! 5 owoców leśnych 80 g rozpuszczonego masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki galaretki(...)przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze pokojowej. Mrożone owoce podgrzewamy w rondelku wraz z cukrem waniliowym i ok. 1/4 szklanki wody. Gotujemy przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, chwilę odczekujemy i dodajemy galaretkę. Mieszamy
Poezja smakumargaryny 200 g masła 15 jajek 2 budynie waniliowe 2 czubate szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g rodzynek 2 łyżki mąki pszennej Polewa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser zmielić dwa razy. W dużej
Smakołyki Asisernika: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła Lukier: 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki śmietany 30% 1 łyżka ekstraktu waniliowego Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować sernik zebra? Spód: Herbatniki rozkruszyć i wymieszać w blenderze z roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno foremki pokrytej papierem do pieczenia. Masa
Kuchcik gotujenajbardziej do niego pasuje.Składniki:Ciasto kruche:szklanka mąki4 łyżki masła (ok. 60g)pół szklanki cukru pudrużółtkoMasa serowa:wiaderko serka mielonego na sernik (1kg)100g masła6 jaj (rozdzielonych)1,5 szklanki cukru pudrucukier waniliowy (cała paczuszka)2 łyżki kaszy mannyszczypta soliPolewa:150g cukierków Bajecznych1/2 szklanki kremówki (36%)Wykonanie:Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dużą tortownicę na spodzie wyłożyć papierem(...)kaszę, szczyptę soli, cukier waniliowy. Wszystko starannie wymieszać, ja tutaj posługiwałam się już drewnianą łyżką.Masę tą wyłożyć na podpieczony spód, wierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60-70 minut. Jeżeli pod koniec wierzch sernika, za bardzo będzie się rumienił, nakryć go folią aluminiową, świecącą strona do góry.Upieczony sernik, studzimy przy uchylonych drzwiczkach
Moje pyszne gotowaniepieczenia. Masa: 1 kg mielonego białego sera, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%), po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, sok z cytryny (dałam około 3 łyżek soku), 2 łyżki kakao. Przygotowanie: Przygotować ciasto na spód sernika . Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i posiekać z margaryną
Państwo Wojtczuk gotująKruche ciasto, masa serowa w dwóch smakach - waniliowym i kajmakowym. Nieskomplikowany w wykonaniu serniczek, bardzo kremowy, o konsystencji przypominającej sernik nowojorski. Upiekłam go z dość dawno spisanego przepisu, źródło więc umknęło, dobrze że treść przetrwała. Pomimo, że w masie znajduje się prawie cała puszka masy kajmakowej, struktura nie jest przyciężkawa, a sernik zbyt(...)słodki. Przekrój ciasta jest atrakcyjny dla oczu - wyraźnie odznaczają się dwa kolory. Wszystko, co nastepuje po zapoznaniu się z przekrojem, jest równie atrakcyjne. Wierzch sernika i ewentualne peknięcia kamufluje gładka warstwa rozpuszczonej masy kajmakowej. Powierzchnia lśni pięknym brązem - nie wymaga już dodatkowych ozdobników. Składniki : na tortownicę o średnicy 23 cm kruchy spód: 10 dag masła w temperaturze pokojowej
Kronika Piekarnikawody , przykrywamy i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając , żeby się nie przypaliła . Jak już będzie miękka i puści dużo soku , dolewamy sok z cytryny , wsypujemy cukier waniliowy i zwykły , mieszamy . Dusimy jeszcze kilka minut , aż dynia zacznie się rozpadać w papkę . Zestawiamy z ognia , dodajemy żelatynę i blendujemy na gładki mus . Herbatniki rozkruszmy , mieszamy z kako , wysypujemy(...)gorącym musem z dyni i odstawiamy do przestygnięcia . Lekko przestudzony mus z ciastkami wstawiamy na około godzinkę do lodówki ,żeby stężał . Po tym czasie , wyjmujemy . W wysokim naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania i wylewamy na mus , ponownie rozprowadzając warstwą po całości . Wstawiamy do lodówki do stężenia . Na samym końcu, pokrywamy galaretką ( przygotowaną według przepisu
Ogrodnik w podróżypieczenie na jednym ogniu 😎 Składniki (śr: 21cm): Sernik z okary -450-500g okary -250g masła orzechowe z kawałkami orzechów Big Nature -200ml mleka sojowego lub innego roślinnego -40g skrobi -30g mąki kokosowej -2 łyżki płaskie kakao (do spodu) -łyżka pasty waniliowej -sól i cukier kokosowy Orzechy w karmelu -ok 100g mieszanki(...)morwy Big Nature -3/4 tabliczki gorzkiej czekolady (u nas bez cukru białego) -masło orzechowe (do polania góry) SERNIK Z OKARY 1. Okarę zblendować jeszcze raz na gładko wraz z mlekiem roślinny. 2. Dodać masło orzechowe, pastę waniliową, sól i cukier kokosowy. Soli i cukru dodać według własnego uznania ale musi być tych dodatków więcej aby w pieczonym cieście
Candy Pandasu0105zowego cukru\r","6 jajek\r","1 budy\u0144 waniliowy\r","2 \u0142y\u017ceczki cukru waniliowego\r","1 \u0142y\u017cka kaszy manny\r","Polewa\r","1\/2 puszki masy kajmakowej\r","3 \u0142y\u017cki krem\u00f3wki\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki cynamonu"],"name":"Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie","recipeInstructions":["Sp\u00f3d\r","Herbatniki kruszymy - najpro\u015bciej przesypa\u0107(...)mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego (dałam Wieluń) 300 g puree z dyni 170 g brązowego cukru 6 jajek 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kaszy manny Polewa 1/2 puszki masy kajmakowej 3 łyżki kremówki 1/2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania Spód Herbatniki kruszymy - najprościej przesypać do torebki i przejechać kilka razy
Mieszam w Garnku