Sernik nazwany imieniem, bo przepis na niego dostałam właśnie od Janeczki, którą serdecznie pozdrawiam i dziękuję za przepis. Całość smakuje wspaniale, delikatny ser w połączeniu z galaretką wprost rozpływa się w ustach. Możecie użyć truskawek świeżych (jeszcze są dostępne, o dziwo!) lub mrożonych. W przypadku tych drugich, ułożyłabym je na cieście gdy są lekko rozmrożone(...)dobrze trzymają swój kształt. Szklanka = 250ml Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie mielonego) 10 jaj 1 szklanka cukru brązowego pół kostki masła 2 budynie waniliowe (proszek) 15-16g cukru waniliowego (opakowanie) 3 łyżki skórki pomarańczowej 2 galaretki truskawkowe 500ml wrzątku truskawki Żółtka ubijamy z cukrem na gęsty kogel-mogel, dodajemy zmielony ser, budyń, miękkie masło oraz
Gotowanie i blogowanieIdealnie kremowy i puszysty serniczek na zimno z brzoskwiniami i galaretką , znakomity do popołudniowej filiżanki herbaty. Błyskawiczny i tani do przygotowania. Sernik podałam na wyjątkowej klasycznej śniadaniowej tacy porcelanowej Kahla z serii Aronda która urzeka surową bielą i doskonale wpasuje się w każde wnętrze. Porcelana z której została wykonana jest wypalana w bardzo wysokiej temperaturze co zapewniło(...)puder oraz cukier waniliowy, wlać sok z cytryny, zmiksować do rozpuszczenia cukru, wlać lekko tężejącą już krystaliczną galaretkę , zmiksować. Tortownicę wyłożyć na dnie herbatnikami, wylać masę serową,wyrównać, włożyć do lodówki aby stężała. Brzoskwiniowe galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, zostawić do wystudzenia. Brzoskwinie osączyć z puszki, pokroić na cząstki, ułożyć na serniku zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową
Wanilia i KardamonSernik z toffi na korzennym spodzie na pewno przypadnie Wam do gustu. Zachęcam do wypróbowania przepisu Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm SKŁADNIKI: Spód z ciasteczek: 150 g herbatników maślanych 80 g masła stopionego 1 płaska łyżka przyprawy do piernika Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru domowego cukru waniliowego(...)spód z ciasteczek. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z sernikiem i piec przez 50 minut - podczas pieczenia nie dopuścić do wyrastania sernika ( jeśli będzie nadmiernie rósł należy zmniejszyć temperaturę ). Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Po przestudzeniu sernik wyjąć z piekarnika. Puszkę z masą kajmakową włożyć na kilka minut do wrzątku, a następnie
WSZYSTKO SMACZNEUwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych(...)Piec przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze przez 90 minut. • Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i wyjąć sernik po lekkim przestudzeniu. • Wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Mój sernik wyrósł za mocno i popękał
To co kochamSernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)małych obrotach. Na koniec wymieszać ze śmietaną i esencją waniliową. Posiekać orzeszki ziemne. Na przestudzonym spodzie brownie rozsmarować masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem
BullioSernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)małych obrotach. Na koniec wymieszać ze śmietaną i esencją waniliową. Posiekać orzeszki ziemne. Na przestudzonym spodzie brownie rozsmarować masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem
Bullioserową masą i gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty i nie do końca ścięty. Dzięki temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny(...)cukru (1/2 szklanki) 120 g mąki pszennej (2/3 szklanki) MASA SEROWA 250 g mascarpone 750 g twarogu sernikowego (użyłam TAKIEGO ) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego cukru 50 g masła DODATKOWO : świeże figi pokrojone na ćwiartki lub np. maliny WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 180℃, z funkcją
cool and mintyczas. Ten przepis wychodzi za każdym razem Sernik z serków homogenizowanych Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag margaryny (dobrze schłodzonej) 4 żółtka 4 łyżki kwaśniej śmietany Masa: 2/3 kostki margaryny lub masła 4 jajka 3 łyżki cukru pudru 6 homogenizowanych serków waniliowych (każdy po 140g) łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie cukru(...)pianę. Całość delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w temperaturze 150°C przez jakąś godzinę. Smacznego Artykuł Sernik z serków homogenizowanych pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekremowa, bo pieczona w kąpieli wodnej, masa serowa oraz lekki i przyjemnie kwaskowy mus żurawinowy. Czy można chcieć czegoś więcej? Myślę, że każdy sernikożerca będzie wniebowzięty. Ja byłem. :) Sernik będzie idealny również na Święta!Składniki na spód:200 g ciastek oreo30 g roztopionego masłaCiastka wrzuć do kielicha blendera i rozdrobnij na proszek. Wlej masło i połącz z ciastkami. Tortownicę(...)łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki włóż do misy miksera i zmiksuj aż do połączenia i powstania gładkiej, jednolitej masy. Wyjmij z lodówki formę i pokryj ją dwukrotnie od spodu aluminiową folią do pieczenia, ponieważ ciasto będziemy piec w kąpieli wodnej. Następnie wylej serową masę na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 150ºC. Formę z sernikiem umieść
Food Squaredobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne (za sprawą owoców). Poza sezonem oczywiście użyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki: 600 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki(...)skórką do dołu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pierwsze 15 minut, a następnie temp. obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze przez ok. 40 min. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Smacznego
MyCookBook.plSernik z białą czekoladą to jeden z moich ulubionych klasyków - zbity, delikatny w smaku i bardzo słodki. Jak zwykle musiałam coś udziwnić - tym razem była to masa budyniowa z orzeszkami arachidowymi. Wyszło przepysznie! Spód: 200 g ciasteczek dyniowych pół kostki masła Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 5 jajek opakowanie budyniu waniliowego laska wanilii 2 tabliczki białej czekolady szklanka(...)sobą w taki sposób, żeby powstała lekka piana i dodajemy do masy serowej. Najlepiej jednak nie miksować zbyt długo, żeby ciasto nie napowietrzyło się za bardzo - zwykle właśnie dlatego serniki pękają. A nasz musi być idealny :) Masę przelewamy delikatnie na przygotowany spód i pieczemy 1,5-2 godziny w temperaturze 175 stopni, z miseczką wody na dolnej półce
sama złodyczSkładniki: biszkopt: 4 jaja 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 600g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 galaretki truskawkowe 500g świeżych truskawek dodatkowo: 500g truskawek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, zmiksować na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Następnie, dodać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)wystudzony biszkopt wylewamy masę serową. Pozostałą galaretkę przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Resztę truskawek myjemy i zdejmujemy szypułki. Układamy na wierzchu masy serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Gotowy sernik wkładamy do lodówki na 3-4h a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąprzepis na przepyszny sernik truskawkowy. Sernik ten to istny kusiciel. Zachwyca smakiem i barwami. Nie można koło niego przejść obojętnie. Truskawkowy kusiciel składniki: 200 g herbatników, 2 łyżki kakao, 90 g krakersów, 100 g masła, 500 g twarogu, 1 łyżka cukru pudru, 10 truskawek, 2 banany, opakowanie cukru waniliowego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki żelatyny(...)masy sernikowej. Całość przełożyć na ciasteczka i wstawić ponownie do lodówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować i dodać do galaretki po czym wylać na sernik. Całość udekorować truskawkami oraz borówkami i pozostawić do stężenia. Niniejszym sezon truskawkowy uważam za otwarty
Pani domowaTo ciasto jest łatwe w wykonaniu nawet dla początkujących kucharek składniki 1/2 kostki margaryny 7 łyżek wody 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki
Moje Wyrobysię też gotowe pierniki, np. katarzynki, bez polewy. Błyskawiczny i pyszny, kremowy sernik świąteczny poleca się na tegoroczne święta. Wykorzystałam tortownicę o śr.25cm Składniki: - 1 kg dwukrotnie mielonego twarogu (u mnie Juliko lub Mój ulubiony- b. gęste) - 250g masła - 4 jajka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka ksylitolu
Smaczne Zdrowe