sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:415/501)

Ciasteczka owsiane z żurawiną 230

Ciasteczka owsiane z żurawiną to świetna alternatywa na drugie śniadanie lub jako przekąska gdy czujemy głód miedzy jednym a drugim posiłkiem. Robiąc sama ciasteczka masz pewność

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 255

który robiło się z ubitego niesłodzonego mleka skondensowanego i galaretki. Ta leciutka delikatna pianka była tak niepozorna i dobra, że można było ją jeść bez opamiętania. W sumie obok sernika to do dzisiaj jest moje ulubione ciacho na zimno i babcia zawsze przygotowuje je dla mnie na specjalne okazje. Jednak w trwającym boomie na nasiona chia, szczególnie te w formie(...)dnem. Wsyp ksylitol lub erytrytol oraz nasiona chia. Gotuj powoli na małym ogniu. Gdy mleko zgęstnieje, rozpuszczamy agar w niewielkiej ilości wody, a następnie wlewamy do garnka. Gotujemy 10 minut, cały czas mieszając. Gotowe ptasie mleczko odstawiamy do wystudzenia (garnek można wstawić do zlewu z zimną wodą), a następnie przelej na schłodzony spód. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin

Food Square
Serowo - kawowy torcik z malinami 212

Przepyszny torci k bez pieczenia, który podbije podniebienia i serca wszystkich wielbicieli kawowych deserów :). W moje trafił od razu ;). To cudowny, lekki, musowy serniczek na bazie

Opowieści z piekarnika
Piernik staropolski (długo dojrzewający) 213

mojprzepisna.pl | Piernik staropolski Wiem, wiem powinnam ten przepis podać przed świętami, bo zwykle pierniki piecze się parę/paręnaście dni przed świętami. Ale nie chciałam podać

moj przepis na
Obwarzanki 197

dziecię obudziło się na nowo z donośnym płaczem. Na szczęście zasnęło, po dwugodzinnym wędrowaniu po domu, bajkach, przytulankach i dodatkowej porcji mleka na koniec. Czyli była prawie północ. Sernik musi poczekać, może w końcu go upiekę rankiem, a ja zabrałam się za obiecany wpis dla Was. No bo jak mi się spacer nie należy, to Wam przynajmniej należy się(...)Każdą część dzielimy na połowę i rolujemy tworząc 2 wałki o długości ok 25-30cm. Skręcamy je ze sobą i sklejamy końce. Tak przygotowane obwarzanki obgotowujemy po 1 minucie z każdej strony we wrzącej, delikatnie osolonej wodzie. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w czekoladzie
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 178

bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 216

bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie

moj przepis na
Idealny biszkopt lekko kakaowy przepis dla początkujących 353

bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny(...)nadawać na biszkopt. Gdy białka są ubite na sztywno stopniowo dodać cukier. Ja ustawiam mikser na maksymalne obroty i cały czas miksując dodaje po 1 łyżce cukru, po 2 minutach, tj. kiedy cukier się całkowicie rozpuści, dodaje kolejną łyżkę, warto sprawdzać czy cukier się rozpuścił między palcami, bo każdy mikser ma inny czas, po którym rozpuści się cukier, u mnie

moj przepis na
SERNIK TOSKAŃSKI Z KONFITURĄ MORELOWĄ 357

   Serniczek trochę inny od tych, które zazwyczaj piekę. Niemniej od razu skradł nasze serca, a raczej podniebienia. Bardzo delikatny i kremowy. Kiedyś bywał u

Smaczne Zdrowe
Ciasto z całymi gruszkami 146

Dzisiejsze ciasto wypatrzyłam w programie "Ewa gotuje". Początkowo miałam zrobić je dokładnie w tej wersji z programu, ale potem ociupinkę zmieniłam, podobnie jak sposób wykonania. Myślę

Weekendy w domu i ogrodzie
JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ 2412

Dziś długo wyczekane ciacho na blogu, które już dosłownie 3 albo 4 miesiące czekało na dodanie! Moja mama przygotowała je z przepisu Kasi Guzik z bloga

Ostra na Słodko
Torcik makowy 294

Ciast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów.Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na

Smakołyki Bereniki
Ciasto z masą serową s. Anastazji 165

Chyba pierwszy raz po zrobieniu ciasta z przepisów siostry Anastazji z moich ust nie wyrywają się słowa zachwytu… Gdybym miała rozłożyć ciasto na czynniki pierwsze

Smaki Na Talerzu
DROŻDŻOWE TARTY WIELKANOCNE 236

Mazurki, baby, serniki, chałki. żurek z białą kiełbasą, jajka na milion sposobów, chrzan, majonez, soczyste mięsa i wiele wiele innych przysmaków w Święta królowało na naszych stolach. I na wspomnienie o każdym tak samo bardzo cieknie ślinka! Wszystko zawsze mam ochotę spróbować, z przyjemnością sięgam po dokładki, a w lodówce wieczorami szukam „czegoś jeszcze”. Też tak macie(...)Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy tartę oplecioną warkoczem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180C przez ok. 7 minut. FARSZ: Drobno posiekaną cebulę szklimy na maśle. Dodajemy ugotowane jajka pokrojone w kosteczkę (5 szt ). Wrzucamy posiekaną natkę, szczypiorek, surowe, roztrzepane jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Wylewamy

Ostra na Słodko
Ser dobry na wszystko. Nawet na brak Świąt... 241

blogach zrobiło się świątecznie. Wszędzie babki, mazurki, serniki, faszerowane jajka, baranki, zajączki i kurczaczki. Do mnie jeszcze nie dotarło, że Święta za progiem... Po pierwsze pogoda - śniegu mamy po kostki, na szczęście póki co nie pada nowy, ale wygląda na to, że w tym roku będziemy mieli w końcu, upragnione, białe Święta... Hmm... Co z tego, skoro(...)Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.Wyrośnięty wieniec opędzlować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać dodatkowo solą i pieprzem. Piec w 180 st. C. przez 30-40 minut, aż ciasto będzie złoto-brązowe.Wystudzić na kratce.Smacznego!Jakaś nie w sosie jestem - głowa ciągle mnie boli, smak rumianku zbrzydł mi już całkowicie, i zupełnie nie wiem, co ze sobą zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze