ciasto - 164325 przepisów (strona:415/10955)

Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 128

Ciasto Przyjemniaczek to bardzo smaczny i efektowny wypiek, w którym idealnie równoważą się smaki słodkiego kremu kajmakowego i kwaśnych owoców. Świetnie sprawdzi się na wszystkie większe i mniejsze okazje, gdyż nie tylko przepysznie smakuje, ale również bardzo ładnie wygląda. To prawda, że wymaga nieco pracy, ale nie jest jakoś szczególnie skomplikowane i tak naprawdę szybko się robi. Wystarczy upiec biszkopt(...)wrzucić owoce go garnka i chwilę podgotować, a w międzyczasie ubić śmietanę z mascarpone i kajmakiem. Następnie wszystko poskładać ze sobą i gotowe!   Składniki na ciasto Przyjemniaczek: Biszkopt kakaowy: 5 jajka rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Frużelina owocowa

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto francuskie ze szpinakiem i ricottą. 114

Ciasto francuskie ze szpinakiem i ricottą. Pyszne roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem są tak smaczne, że zostaną zjedzone szybciej niż możesz przypuszczać! Ale nie martw się, te przekąski są łatwe do zrobienia i idealne do przygotowania z wyprzedzeniem. Są to fantastyczne przekąski by nakarmić gości, zwłaszcza gdy organizujesz przyjęcie! Nie bój się połączyć szpinaku i ricotty(...)połączenie jest obłędne w smaku. Każdy pokocha ciasto francuskie z nadzieniem ze szpinaku i ricotty! Szpinak powinien być podstawowym składnikiem zdrowej diety. Szpinak posiada dużo właściwości zdrowotnych. Liście szpinaku zwiększają masę mięśniową, regulują odkładanie się tłuszczu w organizmie, chroni przed miażdżycą, posiada właściwości antynowotworowe. Szpinak zawiera dużo magnezu dlatego powinny go jeść osoby zestresowane. Kwas foliowy, który jest w szpinaku

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje 128

Ciasto Maria Antonina jest wyjątkowo efektowne i pięknie prezentuje się na stole, a w smaku nieziemskie, rozpływa się w ustach. Kwaśne porzeczki równoważą słodki smak reszty warstw, co tworzy bardzo udaną kompozycję smakową. Ciasto wychodzi bardzo wysokie i jest podzielne, dlatego świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju uroczystościach. Nie ukrywam, że jest dość pracochłonne, gdyż trzeba upiec biszkopt i bezę(...)także przygotować krem budyniowy oraz frużelinę owocową. Jednak jeśli chcecie przygotować deser, który zachwyci gości, to jest to jedno z takich ciast.   Składniki na ciasto Maria Antonina: Biszkopt: 5 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (1 i 1/4 szklanki) 150 g cukru (3/4 szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowy: 1250 ml mleka

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto maślankowe z jagodami i kruszonką 131

Zaczął się sezon na jagody, więc koniecznie musiałam to wykorzystać! Ciasto ucierane na maślance ze świeżymi jagodami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie także z innymi owocami, nie tylko z jagodami. Pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami(...)Dodatek maślanki sprawia, że ciasto jest wilgotne i mięciutkie, a w połączeniu z owocami i chrupiącą kruszonką smakuje znakomicie. Poza tym, jest bardzo proste przygotowaniu, a do tego szybkie - 15 minut i do piekarnika! Każdy sobie z nim poradzi. Ciasto jest na tyle uniwersalne, że pasuje zarówno na co dzień, jak i od święta. Tak pyszne, że nigdy się

Kuchnia MagdaLeny
Malinowa chmurka bez pieczenia 159

razem zapraszam na ekspresową malinową chmurkę bez pieczenia na herbatnikach. Kruchy spód z ciasteczek zalewam orzeźwiającą galaretką z malinami, podaję z aksamitnym kremem śmietankowym i oprószam prażonymi migdałami. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w zrobieniu. Jestem pewna, że uda się każdemu i nikt się nie oprze. Malinowa chmurka to moje ulubione ciasto, które mogłabym jeść codziennie. Tradycyjnie w wersji(...)biszkopcie lub na kruchym cieście (oba przepisy są na moim blogu, na dole znajdziesz do nich odnośniki) ciasto jest pracochłonne. Tym razem postanowiłam zrobić malinowy deser bez pieczenia spodu oraz bezy. Dzięki temu taki deser jest prosty, ekspresowy w wykonaniu i także smaczny. Moje ciasto jest na masie z pokruszonych herbatników i roztopionego masła. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie

Ania gotuje
Przekąski z parówek i ciasta do pizzy 87

tego nie chcesz stać przy przygotowaniach dużo czasu? Mam dla Ciebie odpowiedź w tym przepisie. To idealna propozycja dla zabieganych lub lubiących prostotę w kuchni. Wystarczy gotowe ciasto do pizzy, które kupisz w każdym markecie, do tego parówki, trochę przypraw, trochę rozpuszczonego masła i gotowe! Propozycja idealna! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} A jeśli lubicie takie imprezowe przekąski, zajrzyjcie do: Pizzerinki z ciasta francuskiego Paszteciki ruskie Pizza z ciasta francuskiego – VIDEO Ślimaczki z ciasta francuskiego Roladki z tortilli z tuńczykiem Pieczony ser brie Mini pizze na cieście francuskim Chlebek zapiekany z szynką i serem

nietylkopasta.pl
Czekoladowa Rozkosz z Kremem Budyniowym 108

Czekoladowa Rozkosz z pysznym kremem budyniowo galaretkowym jest to ciasto, które w jednym kęsie zapewnia niezapomniane doznania smakowe i przenosi nas w krainę rozkoszy. Mocno czekoladowe ciasto na spodzie stanowi idealne tło dla pysznego kremu o delikatnej konsystencji, przygotowanego na bazie soku wieloowocowego. Dodatkowym elementem są tu herbatniki otulone budyniowym kremem z galaretką , który wzbogaca smakową paletę tego pysznego ciasta(...)Dekorację stanowią rozetki z bitej śmietany udekorowane czekoladową posypką.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowa Rozkosz z Kremem Budyniowym i Galaretką  SKŁADNIKI: *na foremkę 24x24cm. CIASTO CZEKOLADOWE : mleko (pół szkl.) gorzka czekolada (50 g) 1 jajko cukier (2/3 szkl.) olej (1/4 szkl.) jogurt grecki (pół szkl.) coś waniliowego (ekstrakt lub cukier waniliowy) mąka pszenna (1 szkl.) kakao (pół szkl.) proszek

Rita creative
Ciasto maślankowe z owocami 107

Ciasto maślankowe z owocami to właściwie tradycja w sezonie owocowym. U mnie padło tym razem na truskawki i maliny. Do zrobienia ciasta użyłam miksera, dzięki czemu konsystencja po upieczeniu jest, moim skromnym zdaniem, delikatniejsza. Jeśli chcesz przygotować ciasto na maślance lub kefirze bez miksera, przepis znajdziesz tutaj . A jak zrobić ciasto maślankowe z owocami z użyciem miksera? O właśnie(...)Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 3 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml maślanki  2/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Jajka, cukier i cukier waniliowy miksuję w misce na gęstą i puszystą masę. Następnie dodaję maślankę i krótko miksuję. Do masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia

Słodki sentyment
Ciasto Hawajskie z ananasem 130

Ciasto hawajskie jest kultowym daniem, które bardzo często spotykane jest w kawiarniach i cukierniach. Jednak jego pochodzenie pozostaje dość tajemnicze i kontrowersyjne. Według jednej z popularnych teorii ciasto hawajskie zostało wymyślone przez amerykańskiego szefa kuchni Ernesta Urschela w latach 20. XX wieku. Urschel miał stworzyć to danie jako formę promocji ananasa, który w tamtych czasach był główną uprawą na Hawajach(...)Ciasto Hawajskie Ciasto składało się z kawałków ananasa, kokosowej kruszonki i ciasta kruchego. Jednak inni twierdzą, że ciasto hawajskie pojawiło się na Hawajach już w latach 50. i 60. XX wieku. Według tej wersji historii ciasto było popularnym daniem w restauracjach zlokalizowanych na wyspach i było składane z podobnych składników, co dzisiejsze ciasto hawajskie. Bez względu na to, które

RafalCook
ciasto kokosowy adwokacik 98

ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 40 min. Upieczonego biszkopta odstawiamy do wystudzenia(...)następnie przekrawamy na dwa blaty. Ja biszkopta przekrawam następne dnia. składniki na ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy wiórka kokosowe oraz proszek do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z truskawkami w 10 minut 105

Szybki i sprawdzony przepis na ciasto z truskawkami. Ten niezawodny i bardzo łatwy placek z truskawkami można przygotować w dosłownie 10 minut. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do tortownicy, wyłożyć truskawki i upiec. To najprostsze i najlepsze ciasto z truskawkami , jakie znam! Idealnie sprawdzi się do na deser, jako dodatek do filiżanki kawy. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. CIASTO(...)Wykonanie Do miski przekładamy przesianą mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy. Całość mieszamy do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na połówki, układamy na cieście. Tortownicę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut, do suchego patyczka. Gotowe

Alle Dobre!
Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpacka 105

Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Rzeszów, gmina Rzeszów, powiat m. Rzeszów Mielone orzechy włoskie to popularny składnik podkarpackich ciast. Zazwyczaj miesza się je z ubitą pianą z białek i piecze w cieście drożdżowym albo krucho-drożdżowym jako zawijańce albo cista przekładane. Orzechowiec, który dzisiaj proponuję, upieczony jest w cieniutkim bardzo smacznym cieście półfrancuskim bez dodatku drożdży. Masa orzechowa(...)natomiast zawiera nie tylko ubite białka, ale i żółtka. Dzięki temu po upieczeniu warstwa z orzechami jest lekka i puszysta. Ciasto można upiec również z dodatkową warstwą owocową, smarując dolny blat ciasta marmoladą, smażonymi wiśniami albo innymi przetworami z owoców.     Dziękuję Ali za podzielenie się rodzinnym przepisem :) Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 24x35

Trzeci talerz
Sernik niejedno ma imię – najlepsze przepisy na sernik 115

Sernik jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ma swoich zwolenników nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się go z sera. W naszym kraju stanowi nieodłączny element świąt. Piecze się go na Boże Narodzenie i Wielkanoc, ale nie może go też zabraknąć podczas uroczystości rodzinnych. Poza tym warto go upiec po prostu na deser(...)Istnieje mnóstwo przepisów na sernik, dzięki czemu trafia w rozmaite gusta. Zobacz, jakie wersje serowego ciasta przygotowaliśmy dla Ciebie. Sernik – co to za ciasto? W serniku pierwszoplanową rolę gra ser. Aby masa była idealnie puszysta i lekka, najlepiej skorzystać z twarogu tłustego lub półtłustego. Należy go zmielić, najlepiej trzykrotnie. Można też kupić gotowy zmielony. W niektórych przepisach znajdziesz połączenie tradycyjnego

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Kapryśny Kochanek – pyszny przekładaniec z kremem jogurtowym 558

Ciasto Kapryśny Kochanek to bardzo smaczny, lekki i orzeźwiający deser, który można podać zarówno na co dzień do popołudniowej kawy, jak i od święta, kiedy spodziewamy się gości. Jest efektowne, podzielne i kroi się bez problemu. Składa się z dwóch biszkoptów: kakaowego i makowego oraz kremu jogurtowego, a nad nim unosi się cytrusowa nuta, która dodaje ciastu rześkości. Jak zrobić(...)ciasto Kapryśny Kochanek? Należy upiec dwa biszkopty, następnie przełożyć je kremem jogurtowym z galaretką. Całość nie jest skomplikowana, może jednak trochę czasochłonna, gdyż trzeba czekać na ostygnięcie ciasta po wyjęciu z piekarnika, a potem na stężenie kremu. Dlatego ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem.   Składniki na ciasto Kapryśny Kochanek: Biszkopt kakaowy: 4 jajka rozmiar L 120 g mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 111

Tradycyjne, świąteczne ciasto rodem z Wysp Brytyjskich, z ogromną ilością suszonych owoców i orzechów oraz korzennych przypraw i… przy okazji mocno okraszone dużą ilością brandy. U nas musi być makowiec i sernik, u nich to niezwykłe ciasto o bogatym wnętrzu. Jadłam taki keks rodem z Kalifornii u mojej przyjaciółki, której amerykańska teściowa piecze duże ilości, a potem obdarowuje rodzinę(...)Niestety Krysia nie jest w posiadaniu przepisu na to ciasto, bo i po co, skoro dostawała co roku Christmas cake. Poszperałam więc po forach internetowych, zlepiłam kilka przepisów i wybrałam kwintesencję na to ciasto. Przynajmniej tak mi się wydaje. Niestety nie da się przedstawić smaku tego specyficznego keksu, ale zapewniam, że nie czuć podczas degustacji tej ilości użytego alkoholu. Jakby

To co kocham

Proponowane wyszukiwania