sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:398/501)

Brzoskwiniowa tęcza 164

Ciasto wymyślone przeze mnie specjalnie dla siostry. Jest delikatne, nie za słodkie i orzeźwiające. Kolory idealnie do siebie pasują. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka

VioletoweKucharzenie
Kostka a la tiramisu 153

szukacie przepisów na inne ciasta na święta, to zachęcam do zaglądania do zakładki Ciasta na moim blogu kulinarnym. Przygotowałam dla Was wiele pysznych inspiracji. Znajdziecie tu przepisy na tradycyjny sernik, makowiec, ciasto czekoladowe, ucierane ciasto z makiem, ciasto z krówką i wiele więcej. Krem do kostki a la tiramisu wykonany jest na bazie mascarpone, śmietanki, cappuccino i miodu. Najlepiej(...)międzyczasie dodajemy wodę. Formę smarujemy tłuszczem (u mnie około 19×29 cm, można też użyć tortownicy) i obsypujemy mąką lub wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny, dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy biszkopt

Słodkie okruszki
Kapuśniak z grzybami i śliwkami – kuchnia podkarpacka 143

Kapuśniak z grzybami i śliwkami - kuchnia podkarpacka Wiele tradycyjnych dań regionu podkarpackiego przygotowuje się z prostych, niedrogich składników, które zastępują, a czasem wręcz udają mniej dostępne produkty. Sernik z dodatkiem gotowanych ziemniaków, pierogi z kaszą udającą mięso, kotlety z kapusty, bezmięsne gołąbki z suszonymi grzybami to tylko kilka najbardziej typowych przykładów takich dań. Trzeba jednak przyznać, że podmiana składników(...)szklanki śmietany sól, pieprz, przyprawy do smaku Dodatkowo: ugotowane całe ziemniaki skwarki ze słoniny Suszone grzyby i śliwki myjemy, moczymy w osobnych naczyniach i osobno gotujemy (śliwki około 15 minut, grzyby od 30 do 50 minut, do miękkości). Kiszoną kapustę kroimy, wrzucamy do wrzącego wywaru mięsno-warzywnego i gotujemy. Ugotowane grzyby kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. Warto również

Trzeci talerz
Sernik z brzoskwiniami i bezą 277

Najbardziej tęskniłam za jakimś pysznym sernikiem - już mi się ostatnio śnił po nocach :) Więc nie mam wyboru, pierwszym ciastem po takiej przerwie musi być sernik! Zdecydowałam się na sernik na tradycyjnym kruchym cieście z dodatkiem soczystych brzoskwiń i delikatnej bezy. Składniki na kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (225 g) mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku(...)jajko i znów krótko zmiksować. W czystej misce ubić pozostałe ze spodu 3 białka na sztywną pianę, następnie wciąż ubijając dodawać po łyżce cukier puder. Ubijać jeszcze 2-3 minuty aż piana będzie gęsta, sztywna i błyszcząca. Piekarnik nagrzać do 180ºC (góra i dół bez termoobiegu).  Na spód ciasta wyłożyć masę serową  (fot.2) . Następnie wyłożyć pokrojone brzoskwinie

Świat Ciasta
Placuszki z ricottą, ananasem i musem malinowym 163

Placuszki z ricottą, ananasem i musem malinowym to jedna z ulubionych naszych propozycji na słodkie niedzielne śniadanie. Przygotowanie samych placuszków jest bardzo szybko, a słodycz ananasa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Malinowa tarta z truskawkami 548

  Pokazały się truskawki w sklepie, więc u mnie jako pierwsze z nimi ciasto jest tarta. Pyszne kruche ciasto i ser o smaku wanilii z orzeźwiającymi

Wypieki Rene
Sernikowy puch 335

Wysoki, puszysty, tradycyjny sernik z pianą z białek, polany mleczną czekoladą jest zdecydowanym królem wśród domowych ciast od lat goszczących na naszych stołach. Idealny na każdą okazję. Składniki: Ciasto: 1,5szklanki maki pszennej 150g masła extra 2 żółtka 1 całe jajko 1/2 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1,20kg półtłustego(...)dodać ocet i całość dokładnie wymieszać. 4.  Masę serową wylać na spód blaszki gdzie było starte ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po tym czasie na gorące ciasto wyłożyć ubite białka, rozsmarować na całej powierzchni, ponownie wstawić do piekarnika i piec około 10-15 minut. 5.  Polewa: Czekoladę i mleko rozpuścić

Szalona Kuchnia Eweliny
Fasolnik, czyli idealny czekoladowy wegański sernik. 213

inne wynalazki, tyko „Piękny Jaś” . Ciasto jest kremowe, lekkie, rozpływające się ustach. Moi domownicy byli święcie przekonani, że przeszłam na ciemna stronę mocy i zrobiłam prawdziwy sernik z sera cyt. no, nareszcie przestałaś się wygłupiać. Jakież było ich zdziwienie, gdy wciągnęli swój przydział i zostali poinformowani, że właśnie zjedli białą fasolę z daktylami (teraz powinniście oczyma wyobraźni(...)proszek do pieczenia, możesz również zblendować całość razem lub przemieszać dużą łyżką. Przełóż całość do formy wyłożonej papierem do pieczenia, i piecz w temp. 180 C minimum 60 minut, sprawdź patyczkiem, ciasto nie będzie idealnie suche ale nie może też być lejące. Dokładnie wystudź ciasto zanim zaczniesz jeść, a potem przechowuj w lodówce. Piekłam wieczorem, stąd ta różnica kolorów

greenscarf
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 196

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że

moj przepis na
Rajskie mleczko z kolorowymi galaretkami 1463

Jeden z najprostszych (a jakże efektownych!) i mega smacznych deserów,  który robi niesamowite wrażenie za sprawą kolorowych galaretek wyglądających niczym szlachetne kamienie ;)    Jego

Kraina Miodem Płynąca
Sernikobrownie z wiśniami 144

Mocno czekoladowe wilgotne ciasto i masa serowa, a do tego wiśnie... czy może być coś lepszego?  Czekoladowy spód: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła

Słodka Kraina Wypieków
Sernik na cynamonowej kruszonce 172

Delikatny, kremowy sernik o lekko pomarańczowym i cynamonowym posmaku prosty i łatwy w przygotowaniu, bez udziwnień, uda się nawet początkującym,ciasto upiekłam w formie ze sklepu  Bazylia.pl  którą wygrałam jakiś czas temu w konkursie dla blogerów kulinarnych,  co więcej mogłam ją sama sobie wybrać, czemu padło na taką? otóż bardzo nie lubię smarowania zwykłych blaszanych form(...)rozsypać na dnie blaszki wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej , wylać masę serową i na wierzchu rozsypać pozostałą część kruszonki.  Wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec 15 minut, po czym temperaturę zmniejszyć do 150*c i piec jeszcze 55 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku aż będzie całkiem zimny

Wanilia i Kardamon
Tarta serowo-pomarańczowa 199

Delikatna serowa tarta na kruchym cieście połączona z mocno pomarańczowym musem, rozpływa się w ustach tworząc wspaniałą rozkosz dla podniebienia.Wierzch tarty powstał z pysznego dżemiku pomarańczowego

Wanilia i Kardamon
Mini fit serniczki na kakaowym spodzie z kruszonką 193

Kolejna wersja mini serniczków, tym razem w stylu popularnego sernika królewskiego, czyli pyszny kruchy czekoladowy spód, masa serowa i kruszonka. Taka wersja sernika jest chyba nieco prostsza w wykonaniu - nie trzeba rozwałkowywać ciasta, piecze się je też szybciej, a do tego można je szybko zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na przekąskę. Takie mini serniczki sprawdzą się też idealnie(...)godzinę. Odrywać kawałki ciasta i wykładać nimi spód foremek na muffinki (użyłam silikonowych). Na to wykładać masę serową. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec około 25 - 30 minut

Healthy food explorer
Sernik z owocami na spodzie brownie 153

każda osobno jest pyszna, ale połączone to już obłędnie doskonałe! :) Blog Daktyle w Czekoladzie (klik) to skarbnica przepysznych wypieków, w szczególności serników. Więc jak zobaczyłam przepis na TEN sernik (klik) , to choć chciałam z tym poczekać nie powstrzymałam się i przygotowałam od razu :) szczególnie, że składniki podane na szklanki i łyżki - tak jak lubię, bo nie mam w domu(...)Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać do prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 36x25 cm (ciasto jest rzadkie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20 minut. Truskawki (czy inne owoce) umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na połówki. Do miski wyłożyć ser, dodać jajka, cukier i budyń, krótko zmiksować. Gotową masę serową wylać na podpieczony spód, rzędami

Kolorowy Przepisownik