sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:235/501)

Dżem z borówki amerykańskiej 135

roku całkiem oszalały ! Posiadam trzy krzaczki, a borówek jest tyle, że nie sposób je przejeść. Robiłam jedną tartę, drugą tartę, sernik na zimno, domowe lody, jemy je z jogurtem na śniadanie, czy tak po prostu bez niczego. Jemy i jemy,  a ich wcale nie ubywa...  Zebrałyśmy z córką prawie(...)cytryny Wykonanie: Borówki dokładnie myjemy. Wsypujemy do płaskiego rondla, zasypujemy cukrem i delikatnie rozgniatamy widelcem część owoców. Odstawiamy na 30 minut. Rondel stawiamy na kuchence na małym ogniu, dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy owoce, bez przykrycia, przez około 60 minut. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i znowu podgrzewamy na małym ogniu

Kulinarne przygody Gatity
Sernik wiedeński 260

sernika dodaje rodzynki, ale ja wole taką wersję:)) Ciasto: 125g masła lub margaryny,  2 jajka,  1/2 szklanki cukru,  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,   szklanka mąki pszennej,  łyżeczka proszku do pieczenia. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut

Z miłości do słodkości
Sernik z musem malinowym 101

dodawać twaróg, dalej ucierając. Dodać kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć na przygotowany spód. Piec przez około 60 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku. MUS MALINOWY: Rozmrożone maliny dokładnie zblendować nie odlewając odcieku po rozmrażaniu (toż to cały smak). Można przetrzeć je przez(...)jednak dla mnie pestki stanowią o całym uroku i smaku malin. Dodać cukier puder, dokładnie rozmieszać. Połączyć z żelatyną. Masę schłodzić, żeby zaczęła lekko tężeć. Tężejącą wylać na przygotowany sernik, wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny do całkowitego związania

Cakes By Kejt
Prosty sernik jagodowy z pistacjami 199

potraficie obejść się bez słodyczy – sięgajcie po takie właśnie zamienniki. Niech oprócz doznań smakowych, wnoszą coś pożytecznego do organizmu. Podany przepis wystarczy na ok. 10 porcji. Prosty sernik jagodowy z pistacjami 2018-01-15 13:41:03 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 kg białego sera (mielonego, z wiaderka), niesłodzonego 200 g świeżych lub mrożonych jagód(...)posypujemy obranymi, pokruszonymi pistacjami i migdałami. Przechowujemy w lodówce. Wskazówki Do sernika użyłam sprawdzonego twarogu z wiaderka, który zapewnił mi gładką, kremową, konsystencję (Piątnica). Jego minusem jest jednak 18% zawartość tłuszczu - jeśli macie możliwość, możecie pokombinować z innym, odchudzonym serem powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty sernik jagodowy z pistacjami pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Ciasto Seromakowiec (seromak) 101

całkowitego ostygnięcia. Przygotowujemy polewę: śmietanę i podzieloną na kostki czekoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając, aż zacznie wrzeć. Polewę pozostawiamy na jakieś 5 minut, aby lekko przestygła i wylewamy na wystudzone ciasto. Wierzch seromakowca posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Kiedy polewa ostygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Po jakiś 12 godzinach ciasto staje się(...)kawałki. [caption id="attachment_8563" align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption]   Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche De Noël Davida Gaboriaud Artykuł Ciasto Seromakowiec (seromak) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Puszysty sernik z czekoladą i Baileys 168

kwaśny jest ser) 100g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy (28cm średnicy), dociskamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno. Czekoladę topimy na parze i odstawiamy do ostygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem, a kiedy masa będzie jednolita(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki

Pyry na Gaz
Sernik orzechowo- pomarańczowy i blender marki Sencor 320

potrawy. Zupa mus to nie będzie już żaden problem. Każdy z pojemników zaopatrzony jest również w pokrywkę, co także uważam za duży plus. Podsumowując: Polecam blender i zapraszam na sernik.   Składniki:Spód:100g orzechów włoskich100g ciastek pełnoziarnistych90g miękkiego masłaMasa serowa:100g orzechów laskowych (mogą być włoskie)1 łyżeczka masła50g cukru100ml + 6 łyżek soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego2(...)następnie miąższ odfiletować. 5. Żelatynę zalać 6 łyżkami soku pomarańczowego i odstawiać na około 10 minut, aby napęczniała. Następnie podgrzewać ją, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (można dodać jeszcze trochę soku pomarańczowego z tych 100ml) i zdjąć z ognia. Odstawić na około 10 minut, aby trochę przestygła – ma być letnia. 6. Oba sery przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier

Mała Cukierenka
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu 140

Dla mnie to jest smak dzieciństwa. Pamiętam gdy miałem zaledwie 3-4 lata, przychodziłem do babci z rana i pytałem ,,Babcia, masz syrniczki?", pewnie jak każda

Kuchnia Łukasza
Sernik na zimno z czereśniami 151

sernik na zimno z wiśniami i bananami . Dla kogo: dla fanów ciast na zimno dla tych, którzy myślą co zrobić z kilogramem sera leżącego w lodówce dla kochających serniki na zimno Składniki na herbatnikowy spód: 250g herbatników (2,5 małej paczki) 100g masła łyżka cukru pudru (można pominąć) Składniki na masę sernikową: 1kg sera białego (może być wiaderkowy(...)wymieszać. Masę herbatnikową przełożyć do tortownicy i uklepać dłonią lub ubić za pomocą szklanki (można też uformować na brzegach rant). Włożyć do lodówki na co najmniej 10-15 minut, by spód stwardniał. Wykonanie masy serowej: Czereśnie wymyć i wydrylować. Żelatynę wsypać do małego rondelka i zalać 7 łyżkami wody i zostawić na 10 minut do napęcznienia. Ser wymieszać ze śmietaną

Mania Wypiekania
Sernik Malibu 87

szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu   WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać(...)spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie

Kocham Czekoladę
Sernik Malibu 210

szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu   WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać(...)czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc i nie opadnie). Uwaga! Należy się upewnić

Kocham Czekoladę
Puszysty sernik śmietankowy 259

Puszysty sernik śmietankowy Kremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach!       Składniki: Spód: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka(...)papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm ). Na spodzie blaszki równomiernie wykładamy ciasto *** *** Ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut – do lekkiego zrumienienia *** *** Przygotowujemy masę serową: białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Do sera dodajemy po jednym żółtku i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą

Blog z Apetytem
Kruchy sernik 138

Trochę inną wersje sernika mam dzisiaj dla Was. Jest to sernik gotowany na kruchych blatach. Jeśli jeszcze nie jedliście takiego, to gorąco go Wam polecam :) Składniki: - 500 g mąki pszennej - 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 5 jajek - 150 g cukru - 130 g masła - 450 g margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kg mielonego twarogu(...)zagniatamy i dzielimy na 3 części. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy 3 placki w temperaturze 180 C przez około 10 minut. Gdy placki się pieką możemy przygotować ser. Mielony twaróg ucieramy z 3 jajkami oraz szklanką cukru pudru. 200 g margaryny rozpuszczamy i do gorącego tłuszczu dodajemy przygotowana wcześniej masę serową

Zainspirowana w kuchni
Sernik z delicjami + film 1381

Puszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny sernik z brzoskwiniami, delicjami i galaretką na spodzie makowo – kokosowym to fantastyczny smakołyk dla wszystkich wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu idealny na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół, ale przede wszystkim na święta.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu i całość podgrzewamy

Smakowite Dania