Kruche ciasto i delikatna piankowa warstwa serowa o delikatnym posmaku dyni tworzy pyszny jesienny sernik w sam raz do filiżanki ciepłej herbaty. Ciasto podałam na talerzyku z serii Jesień-Bogucice Do udekorowania użyłam niezawodnych jak zawsze produktów Dr.Oetker Składniki: Ciasto kruche 15 dag mąki pszennej 10 dag masła 2 łyżki cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku(...)piekarniku przez 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 25 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietankę -prosto z lodówki ubijamy na sztywną pianę , wlewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę, wylewamy na zimny sernik, rozprowadzamy szpatułką, dekorujemy wg uznania. Schładzamy
Wanilia i KardamonPrzepis na pudding czekoladowy był idealny - przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, składniki niemal zawsze są w domu (ja nie miałam kremówki, więc mi się przygotowanie deseru przeciągnęło w czasie), a efekt jest naprawdę rewelacyjny. Pieczenie zajmuje sporo czasu, pod koniec trzeba puddingu pilnować - powinien mieć konsystencję sernika - ścięty wierzch, ale przy poruszeniu blaszką powinien lekko drżeć. Ostudzony i dobrze schłodzony(...)Powoli wlewać gorącą śmietanę, energicznie mieszając łyżką, nie dopuszczając jednak do powstania piany. Do masy dodać posiekaną czekoladę, wymieszać.Masę przelać do kokilek.Piec w 120 st. C. 60-75 minut, aż masa zgęstnieje. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce przez przynajmniej 2 godziny.Kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywną masę.Pudding podawać z kleksem śmietany
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDopiero mamy styczeń a ja już tęsknię za latem,za ciepłem słońca i smakiem letnich owoców. By chociaż trochę wnieść tego lata do kuchni zrobiłam sernik z dodatkiem jagód leśnych. Jagody oczywiście mrożone ale równie smaczne jak latem. spód: 250 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła masa jagodowa: 500 g serka waniliowego 250 g mrożonych jagód(...)folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Jagody rozmrozić,zmiksować z serkiem i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Masę wylać na spód ciasteczkowy,odstawić do stężenia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,odstawić do wystygnięcia i tężejącą połączyć z serkiem. Masę pomarańczową wylać na warstwę jagodową. Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Kolorowa kuchnia Elkiposypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Prawda, że szybkie i proste, a do tego pyszne. :) Ps. Ja nie użyłam ani deka cukru, bo truskawki były wystarczająco słodkie, ale jeśli ktoś ma potrzebę może sobie masę serową dosłodzić. fit sernik, fit śniadanie, sernik, sernik z truskawkami, szybkie zdrowe śniadanie
Cynamonowe szczęściełyżkach które ja sypnęłam do sernika, była wyczuwalna minimalnie i ani trochę to nie przeszkadzało ;) Piekąc sernik (jakikolwiek) pamiętajcie, że lepiej robić to dłużej a w niższej temperaturze. Sernik wtedy nie popęka, przynajmniej nie tak strasznie ;) Ważne jest także krótkie miksowanie składników, by masy nie napowietrzać. Czemu? Przeczytacie w opisie przygotowania! Składniki użyte do pieczenia powinny mieć temperaturę(...)spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na 15 minut. Następnie podpiekamy w 180⁰C przez 10 minut. Masa serowa: Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser biały oraz pozostałe składniki, z wyjątkiem herbaty macha i malin. Masy serowej nie mieszamy długo! Zbyt długie miksowanie sprawia, że sernik pięknie rośnie, ale po upieczeniu jeszcze efektowniej opada
Kuchnia w czekoladziemój mąż byłby w siódmym niebie. Uszczęśliwiając go tworzę od czasu do czasu serniki, które nieskromnie ujmując zawsze wychodzą puszyste, delikatne a zarazem sycące i konkretne Puszysty sernik kokosowy taki właśnie jest. Koniecznie wypróbujcie, jest szybki, prosty i pyszny. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego(...)ciasteczkowym. Wlewamy masę serową i wygładzamy całość. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Puszysty Sernik Kokosowy appeared first on Made
Made By Mom And SonWykombinowałam na ostatni dzień roku sernik, bo miałam w lodówce 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku.Wykorzystałam przepis na...wiaderku!Każde wiaderko – każdy producent ma inny przepis. Na moim wiaderku pisało, że trzeba sobie zrobić kruchy spód. Nie miałam weny, nie miałam pomysłu. Poszłam na łatwiznę i zrobiłam eksperyment.Mój serniczek jest na pysznej chrupiącej kruszonce!Całość genialnie prosta.Pyszna.Od(...)stopniach około 80- 90 minut. Tak pisze na wiaderku. Ja piekłam godzinę i 10 minut.Wsytarczyło spokojnie.Na wierzch przygotować polewę. Jedna trzecią margaryny roztopic z dwoma łyżkami wody, 4 łyżkami cukru i 3 łyżkami kakao Skworcu.Następnie wierzch sernika posypujemy płatkami migdałowymi Skworcu.Płatki wcześniej prażymy na patelni.I sernik gotowy.Naturalnie schłodzony w lodówce, dnia następnego , smakuje najlepiej.Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniidealnie łączy się ze słodyczą batata i dyni. W konsystencji zapiekanka rzeczywiście przypomina sernik. Jeśli chcecie uzyskać jeszcze bardziej puszystą wersję polecam ubić białka przed dodaniem ich do masy. TWAROGOWA ZAPIEKANKA Z DYNIĄ I BATATEM Podane składniki na dwie porcje Czas przygotowanie 60 minut Twaróg półtłusty 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka Słodka i wędzona papryka, sól, pieprz
HealthyCreationsPiec ciasto z malinamiw temperaturze 180 stopni przez ok. 35 – 45 minut (do zarumienienia i tzw. “suchego patyczka”). Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przebojepieczemy około 1 godziny w 170C. Jednak należy kontrolować czas pieczenia. Kiedy sernik ostygnie przygotowujemy mus truskawkowy. Przygotowanie musu; Truskawki przebieramy, myjemy. Jeśli są mrożone najpierw je rozmrażamy. Następnie blendujemy na gładki mus. Przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Słodzimy do smaku. W garnuszku w 2-3 łyżkach wody rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy do lekko
Radość kipiąca uśmiechem.wiaderka, budynie, połączyć mikserem składniki, dodać ubitą na sztywno pianę i łyżka wmieszać w sernik forma 30x15 cm wyłożona paierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, wyłożyć masę makową, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 70 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach czekoladę białą z kokosowymi chrupkami stopić ze śmietaną w kąpieli
W Mojej Kuchni LubięKolejna propozycja na lekki i bardzo smaczny serniczek, który zniknie w zaledwie kilka minut. Idealny do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 (800g) opakowania serka naturalnego homogenizowanego
Truskawkowa Fiestawyjdzie coś tak nietypowego. Sama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej
PychotkaaaNa wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które
Smaki Brazylii