sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:167/501)

Sernik z wiśniami 156

Wspaniały sernik z wiśniami, aksamitna, kremowa struktura sera na jasnym spodzie. Wy też tak uwielbiacie wszelkiego rodzaju serniki? Ja mogłabym jeść codziennie ;) Bardzo polecam :) Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : spód ok. 25 minut  , całość ok. 1 godziny Temp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki: Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego

Różne smaki w kuchni
Sernik z jagodami 312

pół godziny. Sernik: W misie utrzeć wszystkie składniki na sernik, tylko do połączenia. Wylać na schłodzony ciasteczkowy spód. Sernik równomiernie posypać jagodami i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.  Piec ok 35-40 minut (do ścięcia wierzchu). Studzić pół godziny przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i schłodzić kilka godzin w lodówce

Smakołyki Asi
Dietetyczny jogurtowiec (sernik) na zimno z czarną porzeczką 300

pewno będą musiały użyć więcej cukru do jego przygotowania, bo jest mało słodki. Dietetyczny sernik na zimno z czarną porzeczką Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Czas przygotowania: 60 minut + czas chlodzenia Składniki Masa jogurtowa: 750 g jogurtu typu greckiego 5 łyżek cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny Masa porzeczkowa

Kulinarne przygody Gatity
Sernik nowojorski 167

być szczelna do formy z kakaowym ciastem przelać masę serową, wstawić do większej formy i nalać do niej wrzącą wodę (ten sernik pieczemy w "kąpieli wodnej" ) całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10-15 minut w 180 stopniach, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec około 1,5 godziny - (90 minut) wyjąć, zostawić

Anioły w kuchni
Sernik jagoda-malina z białą czekoladą i gorącymi malinami 210

Masę jagodową wyłożyć na spód ciasteczkowy, następnie gdy masa potrzebuje schłodzenia wstawiamy ją do zamrażalnika na około 15 minut by troszkę stężała, jeśli żelatyna jest silna  dodajemy  od razu na wierzch masę malinową. Uwaga:  Sernik robiłam więcej niż raz i z moich obserwacji wynika, że jakość i marka żelatyny mają wiele do powiedzenia. Tańsze żelatyny wolniej

KreatywnePiny
LIEBSTER BLOG AWARD 126

miałaś lat gdy je przyrządziłaś? 4. Wolisz gotować sama czy z kimś? Dlaczego? 5. Twoje danie w 15 minut to... 6. Czy zdarza Ci się używać do gotowania wszelkiego rodzaju  "wspomagaczy" w postaci np. sernika na zimno z kartonu, czy sosu do spaghetti ze słoika? Jeśli tak, to których używasz najczęściej? (nie muszą być te wymienione przeze mnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 162

pył. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z pierniczkami. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na spodzie masę pierniczkową, schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Pierniczki na kruszonkę zmiksować w malakserze na pył. Dodać mąkę, cukier i przyprawę do piernika, połączyć. Dodać zimne masło, zagnieść kruszonkę. Serek, mleko, kremówkę, jajko, miód(...)gładką masę. Wylać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć żurawiny, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się w styczniu, gdy puszki ciągle pełne są niezjedzonych pierniczków. Nadadzą się tu każde kruche, bez nadzienia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekośliwka 164

suszone śliwki. Kto nie zna słynnych nałęczowskich śliwek w czekoladzie? Coś wspaniałego. Mięciutka śliweczka otoczona słodką, pyszną czekoladą. A kiedy dodamy do tego kremowy, rozpływający się w ustach sernik dostajemy deser idealny. W sam raz słodki, pyszny i uzależniający!  Składniki: CIASTO: 150 g śliwek suszonych 100 g gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 100 g masła(...)serki waniliowe i cukier puder zmiksować w misce. Gdy masa się wyrówna, dodawać po jednym jajku i dalej ubijać kilka minut. Gotową masę serową wylać na podpieczone ciasto i dalej piec ok 70 min w 160 stopniach. Ostudzić sernik w piekarniku

Cakes By Kejt
Kremowy sernik z mascarpone na piernikowym spodzie – Blogmas 2019 #4 130

piernikowy Jeśli chcecie uzyskać wyższe ciasto, upieczcie ten sernik na mniejszej formie – mój wyszedł nieco niższy. Sprawdźcie też inne przepisy na  serniki Kremowy sernik z mascarpone na piernikowym spodzie foremka 35 x 30 cm Spód: 150 g mąki orkiszowej razowej 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 0,5 łyżeczki proszku(...)Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować całość. Ser wylać do foremki. Piec w 160 stopniach około 80 minut (w połowie pieczenia można przykryć wierzch folią), po tym czasie wyłączyć piekarnik (nie wykładać ciasta). Artykuł Kremowy sernik z mascarpone na piernikowym spodzie – Blogmas 2019 #4 pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
sernik z czerwoną porzeczką w galaretce 137

takim połączeniem, bo okazało się nowością. I to bardzo smaczną. Serniczek idealny na wiosnę.  *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki) galaretka truskawkowa Foremkę do pieczenia wyścielić(...)dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Wyłożyć na biszkopty. Piec w 170*C około 45 minut. Wystudzić.  Kompot porzeczkowy wlać do garnka, zagotować, zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić. Kiedy zacznie tężęć wylać na sernik i wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik cytrynowy 400

skórkę z cytryny dodałam na końcu. Sernik znowu wyszedł pyszny i upiekł się bez żadnych pęknięć, dlatego polecam ten prostszy sposób. Zapraszam na przepyszny kremowy sernik cytrynowy. Sernik cytrynowy Składniki (Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej!): Spód: 400 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 180 g cukru 2 jajka 250 g miękkiego masła pół łyżeczki(...)cytryny i otartą skórkę i wszystko wymieszać. Przelać na ostudzony spód. Piec w temperaturze 150 stopni około 75 minut. Zostawić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach do przestudzenia. Następnie wstawić do schłodzenia do lodówki na minimum kilka godzin. Smacznego Post Sernik cytrynowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Urodzinowy sernik na zimno 112

powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy masę do tortownicy i dokładnie dociskamy do dna. Odstawiamy do schłodzenia. Ser na sernik miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę zagotowujemy. Do jeszcze gorącej dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy ponownie, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ciepłą kremówkę z żelatyną dodajemy do rozmiksowanego sera(...)tylko o to, żeby kolorowe kółka z kakao były różnej wielkości). Do najmniejszej porcji dajemy 1 łyżeczkę kakao, do średniej 1,5 do największej 0,5 łyżeczki. Masy na sernik wlewamy do formy od najjaśniejszej do najciemniejszej. Sernik wstawiamy do schłodzenia do lodówki, najlepiej na całą noc. Gotowy sernik wyciągamy z formy, żeby sobie pomóc brzegi można

Ciastkozercy
Urodzinowy sernik na zimno 189

powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy masę do tortownicy i dokładnie dociskamy do dna. Odstawiamy do schłodzenia. Ser na sernik miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę zagotowujemy. Do jeszcze gorącej dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy ponownie, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ciepłą kremówkę z żelatyną dodajemy do rozmiksowanego sera(...)tylko o to, żeby kolorowe kółka z kakao były różnej wielkości). Do najmniejszej porcji dajemy 1 łyżeczkę kakao, do średniej 1,5 do największej 0,5 łyżeczki. Masy na sernik wlewamy do formy od najjaśniejszej do najciemniejszej. Sernik wstawiamy do schłodzenia do lodówki, najlepiej na całą noc. Gotowy sernik wyciągamy z formy, żeby sobie pomóc brzegi można

Ciastkozercy
malinowy sernik bez pieczenia 131

łyżek żelatyny 2 szklanki wody sposób przygotowania Twaróg wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę pokojową Maliny wkładamy do rondla ( kilkanaście sztuk odkładamy do dekoracji)  dodajemy cukier i gotujemy przez pięć minut. Następnie odlewamy z rondla jedną trzecia soku ( starając się aby nie było w nich cząstek owoców) a do pozostałej części dodajemy(...)niego dwie szklanki wody. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z palnika i dodajemy dwie łyżki żelatyny, dokładnie mieszając. Tężejąca galaretkę wylewamy na wierzch sernika, dekorujemy pozostałymi malinami i znów wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach ( najlepiej zostawić sernik na noc w lodówce, ja niestety nie doczekałem) sernik kroimy rozkładamy  na talerze i podajemy

Miód i pieprz
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 766

wysokich obrotach. Miksujemy ok. 5 minut, aż białka będą lśniące, a cukier się rozpuści. Dodajemy połowę ubitych białek do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką lub dużą łyżką (nie mikserem!). Gdy białka połączą się z masą, dodajemy drugą część ubitych białek i ponownie bardzo delikatnie mieszamy – musimy wymieszać dokładnie, aby sernik wyrósł równomiernie. Wlewamy masę na wyłożoną papierem(...)lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy ok. 55 minut w 155-160°C. Gdyby wierzch się przypiekał, możemy nakryć go kawałkiem folii aluminiowej. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki i zostawiamy

Poezja smaku