się wie, że w środku nie ma sera, tylko kasza, to człowiek wyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę. Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 500 g malin (mogą być także mrożone) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki(...)spód blachy, dokładnie uciskając. Kaszę dokładnie wypłukać, najlepiej 3-4 razy, po czym odsączyć. W rondlu zagotować dwie szklanki wody i na wrzątek wsypać kaszę. Gotować około 15 minut - do miękkości, na niedużym ogniu. Zostawić, by kasza lekko przestygła. Do misy miksera/malaksera włożyć nadal ciepłą kaszę oraz maliny (około 300 g). Zmiksować. Im masa będzie gładsza, tym lepiej
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki - herbatniki lub okrągłe biszkopty - 3 naturalne serki homogenizowane ( 135g każdy ) - 400 g śmietany kremówki - 4 galaretki pomarańczowe - 5 mandarynek Wykonanie Herbatniki ułożyć
Świat Smakumój blog zostawił pod tym postem komentarz, może to mi da pozytywnego kopa? ;) potrzebuję tego. Praca i stres z nią związany wysysa ze mnie dobry humor. Przepis na ten sernik wymyśliłam w zeszłą środę, kiedy wracałam z dworca do domu. W końcu prosiliście o jakieś ciasto na zimno i jest ;) Składniki (tortownica o średnicy 19cm): Spód: pół szklanki płatków(...)Spód: sok z ananasa zagotowujemy w rondelku, dodajemy żelatynę, mieszamy (ciągle gotując), aż się rozpuści następnie dodajemy płatki owsiane i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając (około 5 minut), aż spęcznieją odstawiamy na bok, żeby wystygły, a kiedy masa będzie już zimna rozsmarowujemy ją na dnie tortownicy wyłożonej szczelnie folią spożywczą Masa serowa: ananasa kroimy w mniejsze kawałki żelatynę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsernik) czas. Składniki tortownicę 26 cm: Spód 160 g kruchych pierników 50 g mielonych migdałów 45 g roztopionego masła Piekarnik rozgrzać do 180°C. Wszystkie składniki zmiksować w malakserze do uzyskania struktury mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Do przygotowanej formy przesypać zmiksowane ciastka. Równomiernie rozprowadzić i docisnąć. Spód podpiec przez 12 minut. Odstwić
Pełny talerzminut, aż dynia będzie miała miękkie wnętrze. Upieczoną dynię wystudzić i łyżką ze skóry wydrążyć miąższ, następnie rozdrobnić blenderem do postaci purée (musu). Takie purée może być dodawane do zup, past, kotlecików, ciast, placuszków, kremów i innych deserów. Gęstość purée zależy od rodzaju upieczonej dyni. Jeśli mus jest dość wodnisty, a chcemy go dodać np. do sernika, należy
Kuchcik gotujesernik Snickers , ciasto 3 Bit na herbatnikach lub Raffaello na krakersach . Składniki: 400 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 3 żółtka Jak zrobić domowe lody bez maszynki? W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę, zestawiamy z ognia i dodajemy 150 g połamanej na kawałki czekolady. Odstawiamy pod przykryciem na około 15 minut
Ciastkozercytradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się w ustach! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1/2 banana 40g (1 opakowanie) budyniu waniliowego 250g twarogu półtłustego aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Całość dokładnie blendujemy na gęstą masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut
Truskawkowa Fiestasernik 3 jajka 4 łyżki mąki 180 ml śmietany 12% 150 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 - 5 brzoskwiń Spód 1 jajko 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy w drobne kawałki, dodajemy do reszty składników na spód i wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki
Delusional Trinesernika 2/3 szklanki cukru opcjonalnie: bakalie, skórka pomarańczowa Przygotowanie: Najpierw przygotowuję kruchy spód. Mąkę mieszam z cukrem i cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodaję masło i siekam nożem, a potem jajko i zagniatam. Ciasta nie trzeba chłodzić. Wałkuję, przekładam do formy i nakłuwam widelcem. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekam 15–20 minut
Wołowina od rekinaminut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego!!! :) Przepis bierze udział w akcji "Moje przepisy i desery na każdą okazję", ponieważ powyższy deser inspirowany jest przepisem organizatorki, Pani Doroty Świątkowskiej. Ciasteczka idealnie nadają się na poczęstunek dla gości do kawki, lub herbatki. Dzięki przepisom Pani Doroty (które znalazłam na stronie Moje Wypieki ) przygotowałam wiele fantastycznych deserów, głównie serników, między innymi Sernik
My Culinary Artsernik i keksa świątecznego. składniki: ciasto: 2 szklanki mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek masa: budyń czekoladowy kostka margaryny tabliczka czekolady gorzkiej 3/4 szklanki cukru 0,5 l mleka. Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier z żółtkami. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto pieczemy 30 minut
ciastkarnia na kruchym spodziedość prostą sprawą. Chwila cierpliwości podczas zagniatania, wałkowania i wypiekania kruchych blatów, a potem już z górki. Wszystkie składniki bach do gara, gotujemy, smarujemy i gotowe. No prawie gotowe - sernik gotowany musi swoje odstać. Składniki: Kruche ciasto: 600 g mąki pszennej 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 1 jajko + 3 żółtka 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka amoniaku(...)30x25 cm ). Dla ułatwienia dociąć papier do pieczenia na wymiar dna blaszki, na papierze wałkować ciasto. Rozwałkowane przenosić z papierem na blachę. Każdy blat ciasta piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Upieczone kruche blaty odłożyć do ostygnięcia. W dużym garnku umieścić zmielony biały ser, pokrojone w kostkę margarynę lub masło, cukier i jajka. Całość gotować
kolorowotorcikowoOstatnio zachwyciłam się przepisem u Łucji na sernik, długo oczywiście nie czekało na zrobienie. W oryginalnej wersji jest z malinami moja oczywiście z truskawkami. Rozpływa się wręcz w ustach, koniecznie wypróbujcie. Spód ciasteczkowy tortownica 30cm: 200 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła Ciastka rozdrobnić blenderem i wymieszać z roztopionym masłem. Wysypać na spód formy i dokładnie uklepać. Wstawić(...)zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 40 minut. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Składniki na mus truskawkowy: 800 dag truskawek łyżka cukru waniliowego 10 g żelatyny w proszku 500 g gęstej
Delicious Titbits