sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:131/478)

Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 266

Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel

W kuchni Karmel-itki
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 199

czarnego bzu. Jeśli jeszcze macie gdzieś zachomikowaną buteleczkę - nie zawahajcie się jej użyć!  Serniczek smakuje latem i wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego(...)wstawić do lodówki na 60 minut. Morele i czereśnie przekroić na połówki, usunąć pestki. Owoce ułożyć na serniku. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy serowej. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wodę zagotować, dodać syrop, wymieszać, zdjąć z palnika. Odcisnąć żelatynę, dodać do wody z syropem, wymieszać. Ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serek i cola, czyli najdziwniejszy sernik 239

minut, w samym swetrze i nie zamarzłam. Wiosna idzie! Tym optymistycznym akcentem chciałabym zacząć wpis o najdziwniejszym serniku, jaki udało mi się do tej pory przygotować. Bo, będąc w Polsce, nadrobiłam zaległości i zakupiłam kilka gazet, między innymi Pieczenie jest proste , nr 2/2012. Muszę przyznać, że ten numer wyjątkowo przypadł mi do gustu, bo pełen jest przepisów na leciutkie serniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 142

czym samym jeszcze smaczniejszy! 👌 Włoskie dania znane są z prostoty, tak też jest w przypadku sernika Bellini, zaledwie z kilku składników można 'wyczarować' i smaczny i urzekający wyglądem deser. sernik, tortownica 23 cm: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie, około 850 g 1 szklanka białego wina(...)szklanki), wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Kolejno odstawić garnuszek, wsypać żelatynę, odrobinę barwnika i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i wstawić na 30 minut do lodówki, aby lekko stężała. Brzoskwinie pokroić w cienkie plastry. Wyjąć sernik, wierzch ozdobić brzoskwiniami, wlać lekko tężejącą galaretkę. Sernik wstawić ponownie do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sernik jaglany ze śliwkami (bezglutenowy) 152

Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni C. na masę ,,serową": 250 g kaszy jaglanej +/- 2 szklanki chudego mleka (można zastąpić roślinnym) opakowanie (330 g) śmietany 12% (można zastąpić jogurtem) 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 czubate łyżki masła orzechowego  opakowanie proszku budyniowego śmietankowego + kilka/kilkanaście śliwek na wierzch sernika Gotujemy kaszę. Suche ziarna prażymy(...)naszą ,,serową masę" na podpieczony spód. Na wierzchu układamy kawałki śliwek (ilość dowolna). Pieczemy przez kolejne 40-50 minut w temp. 180 stopni C. Zostawiamy do przestygnięcia. Na początku mogą być trudności z rozkrojeniem ciasta, dlatego trzeba odczekać min. godzinę. Sernik przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje polany odrobiną roztopionej, gorzkiej czekolady

Kuchnia Ellie
Sernik z wiśniami 176

Sernik z  wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się w ustach :) przygotowany na spodzie herbatnikowym . Jeśli wam się podoba to zapraszam po przepis :) Składniki : 250g serka mascarpone 500 g sera białego śmietankowego 150 g cukru 5 jajek 1 cukier wanilinowy(...)serową wyłożyć na spód herbatnikowy i wyrównać. Piec w temp 180 st około 50 minut Do garnka przełożyć wiśnie , dodać 1 szkl wody, 1 /2 szkl cukru i cukier wanilinowy , gotować około 10 minut , następnie wsypać dżemix i wymieszać. Letnią masę wiśniową wyłożyć na zimny sernik. Odstawić na 1 godzinę do stężenia

Sama słodycz i szczypta chili
sernik w truskawkowej pierzynce 186

owocową kołderką:) W taki właśnie sposób uzyskałam lekki jak puch sernik z truskawkowym akcentem.  * tortownica o średnicy 21 cm Składniki: na sernik: 750 g sera na sernik 5 jajek 200 g masła 120 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej na piankę truskawkową: 350 ml śmietanki kremówki 400 dżemu truskawkowego -najlepiej domowego(...)sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do foremki i piec w 180*C około 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze około 45 minut. Po upieczeniu zostawić na chwilę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Wystudzony sernik przenieść na dno większej tortownicy (użyłam 26 cm) i zapiąć obręcz, wyścielić boki folią spożywczą. Połowę dżemu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wysokobiałkowy serniczek z musem truskawkowym 173

chciałby wprowadzić do swojego życia chociaż odrobinkę letniej rozkoszy i na kilka minut w pełni oddać się słonecznym promieniom?  Niestety nie zapewnię Wam wakacji w samym środku tej jesiennej zimy, ale mogę sprawić, że na chwilę poczujecie niezwykle orzeźwiającą lekkość wakacji.  Sernik, który dzisiaj pragnę Wam zaprezentować to prawdziwa perełka. Może i zachwalam każdy opublikowany przeze mnie(...)Łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do naszego musu. Niewielką ilość rozprowadzamy po wierzchu już ostudzonego sernika, tak aby powstała cieniutka warstwa. C iasto wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę przed podaniem.  Sernik podajemy z pozostałym musem, truskawkami i wiórkami kokosowymi.     Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook

Kuchnia Ellie
Pistacjowy sernik na zimno 178

Pistacjowy sernik na zimno , bardzo prosty do wykonania sernik bez pieczenia o smaku pistacjowym, na kruchym ciasteczkowym spodzie .  Nie jest to sernik na zimno typu: użyj galaretki czy żelatyny, czy też jogurtowiec, który nie wiem czemu ktoś śmie nazywać w ogóle sernikiem ;-), skoro nie ma w nim grama sera! No właśnie chciałam dla Ciebie opracować przepis(...)moim Instagramie nagrałam również dla Ciebie film krok po kroku.  Możesz sobie obejrzeć na spokojnie filmik, trwa niecałą minutę i zobaczyć, jak jest prosty do zrobienia. Tymczasem zostawiam Ci przepis również poniżej i masę zdjęć. PRZEPIS NA PISTACJOWY SERNIK NA ZIMNO składniki : spód - 300g herbatników/ ciasteczek maślanych - 100 g stopionego masła wykonanie : ciasteczka miksuje na pył, dodaje mało

SMYKWKUCHNI
Serowy świąteczny półksiężyc 293

łyżką i przełożyć do formy w kształcie półksiężyca wysypanej tartą bułką. Jeżeli takiej formy brak, to pieczemy w tortownicy. Temperatura 180 stopni, 50 minut. Po ostudzeniu polukrować i ozdobić gwiazdkami. Półksiężyc wycinamy przykładając do okrągłego sernika talerz

Kulinarny karnet Christophera
Sernik kajmakowy 208

ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i  wszystko wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko docisnąć. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Masa serowa(...)piekarnika na sam spód wstawić blaszkę napełnioną wodą, a wyżej tortownicę z serem. Piec w temp 170 stopni około 70-80 minut. Zostawić do wystygnięcia w piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce. Brzegi posypać cukrem pudrem. sernik kajmakowy

O kuchni z uczuciem
Lekki sernik kawowy z borówkami 287

ubijamy na sztywną pianę. Żółtka dodajemy do masy kawowej i delikatnie łączymy z pianą. Masę przelewamy do formy i pieczemy ok. 60-70 minut - do suchego patyczka. Przestudzone ciasto smarujemy serkiem i dekorujemy borówkami. Lekki sernik kawowy z borówkami

Czarnawisienka
Sernik dyniowy na piernikowym spodzie 233

pierwszy upiekłam sernik z dodatkiem puree z dyni.  Spód zrobiłam z herbatników i dodałam do smaku przyprawę do piernika. Świetnie się to skomponowało smakowo. Ogólnie sernik bardzo polecam, ja jestem pozytywnie zaskoczona. Mam nadzieję, że i was smak zaskoczy. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gemis . Składniki: Spód: 250 g herbatników 130 g masła 2 łyżki(...)składników.  Masę serową wylać na herbatnikowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. * Twaróg do sernika musi

Ala piecze i gotuje
Lukrowany Serniczek 225

ubijamy na pianę dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy sernik Smacznego

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania