Sernikobrownie z truskawkami to wyjątkowy deser, który połącza smak tradycyjnego sernika z intensywnością truskawek. To idealna propozycja dla miłośników słodkości, którzy pragną spróbować czegoś nowego i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tyn syrnik niy bez cufal1 sie nazywo chmōra- ôn je taki miynki, puszysty, że sie aż łozlatuje2 w gymbie… niebo w gymbie 😉 Co potrza? [...] Artykuł
Chop w kuchniTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sernik robię od wielu lat i sama nie wiem jak to się mogło stać, że do dzisiaj nie pojawił sie na blogu. To sernik z lekkim orzechowym twistem. Bardzo polecam, zawsze szybko znika ze stołu. spód : 200 g ciastek typu digestive 60 g masła warstwa orzechowa : 150 ml syropu klonowego
Polska Zupacoś na pikantnie. Jednak jak zwykle stanęło na tym, że będę robić coś słodkiego ;) Tak więc upiekłam roladę z serem i rodzynkami. Smakuje jak sernik otulony kruchutkimi listkami ciasta. Roladę robi się szybko i jeszcze szybciej znika z talerzyków. polecam :) Do sera dodałam cukier migdałowy dzięki czemu zyskał naprawdę ciekawy smak. Zamiast niego możecie dodać 2 kropelki aromatu
Smakołyki AsiSuper szybkie ciacho na weekend. To taka jakby wersja sernika, chociaż nie dokońca. Na pewno bezglutenowa, migdałowa z całą furą migdałów na wierzchu! Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 250 g ricotty 4 jajka (żółtka i białka osobno) 100 g cukru (lub więcej) 250 g zmielonych migdałów sok z 1/2 limonki + trochę startej skórki 100 g płatków migdałowych Ricottę i żółtka mieszamy
Szybko Tanio SmacznieSzarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych jabłek w słoiku. Oczywiście możemy zrobić ze świeżych jabłek, ale musimy je obrać, pokroić i dusić do uzyskania musu. Gdy zależy nam na czasie skorzystajmy z gotowych jabłek w słoiku. Zachęcam do wykonania
Pyza i SurówkaZ okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldprzełożyć do lodówki na 3-4 godziny.Cukier z wodą umieścić w garnuszku, podgrzewać, nie mieszając, aż karmel nabierze złocistej barwy. Lekko przestudzić.Na wierzchu sernika ułożyć amaretti. Maczać widelec w karmelu, i szybko machając nad ciastem, rozciągać złote niteczki. Zostawić do zastygnięcia na kilka minut, podawać.Smacznego!Uwielbiam sprawiać przyjemność pieczeniem. Kiedy innym smakuje to, co przygotowałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżki dać na wierzch ciasta i nożem na cieście rozsmarować delikatnie piec w 200C około 45 minut, z blaszek wyjąć jak całkiem wystygnie sernik jest z ciastem kawowym bardzo smaczny i szybko się zjada nie tylko do kawy.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmoich sernikach na zimno lubię przede wszystkim to, że nie zawierają jajek i masła. Szybko się je przygotowuje i dają nam ogromne pole do popisu. U mnie na blogu to już piąty przepis na taki sernik. Tym razem jest o smaku pomarańczowym, mało słodki, na spodzie z gotowych biszkoptów. Do przygotowania masy serowej potrzebny jest świeżo wyciśnięty
Wiem co jemCiasto kakaowe bez pieczenia z mascarpone to idealny deser na weekend, który na pewno przygotuje każdy. Niewiele składników i mało pracy, dużo zaś przyjemności podczas jedzenia
Kuchcik gotujesprawą tęsknoty za pachnącymi latem owocami zrobiłam sernik na zimno. Zimno na dworze, zimno na talerzu ale za to smacznie, bo ten sernik na zimno wprost uwielbiam za to, że taki prosty i szybko znikający z talerzyka, co sprawia mi ogromną radość, bo wiecie przecież sami jak cudownie popatrzeć na szczęśliwe minki domowników zajadających z apetytem(...)się z miłości do nich przygotowało. Sernik na zimno z malinami 3 duże 400 g waniliowe serki homogenizowane biszkopty 2 galaretki cytrynowe maliny 2 galaretki malinowe Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szkl wody. Ostudzić, namoczyć w nich po kolei przez chwilkę biszkopty aby zmiękly i ułozyć je na spodzie blaszki. Pozostałą galaretkę ostudzić do momentu kiedy będzie już gęstnieć
Pieguskowa Kuchniatylko, wielokrotnie piekłam ją jako zwykłe ciasto do kawy. Taka babka cytrynową może być pieczona przez cały rok, a nie tylko od święta. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Obok mazurka i sernika, ta babka z dodatkiem soku i skórki z cytryny często pojawia się u mnie na wielkanocnym stole zamiennie z innymi babkami. Składniki na tortownicę(...)ozdobić babkę cytrynową wielkanocną: Przestudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem lub polukrować. Babke lukrowaną możemy ozdobić cukrowymi posypkami , cukrowymi jajkami lub innymi ozdobami o tematyce wielkanocnej. Trzeba lukrować dosyć szybko, gdyź po zaschnięciu lukru cukrowe ozdoby nie przykleją się do lukru i będą odpadać. Jak zrobić lukier cytrynowy najszybszym sposobem? Najszybciej i najłatwiej lukier przygotowuje się wsypując do szklanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis na niezwykłe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką, a także malinami. Ten malinowy serniczek na zimno jest niezwykle kremowy i delikatny, a dodatek Ptasiego Mleczka
Via GustoSernik na ciastkach oreo jest sernikiem bardzo smacznym i wilgotnym. Przygotowuje się go bardzo szybko oraz ładnie się piecze. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 2 paczki ciastek oreo (400 g ) 50 g masła 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru ( lub trochę mniej ) 3 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml śmietany 30 % 1 budyń waniliowy bez cukru(...)pieczenia. Rozkładamy większą część ciastek. Cukiery ucieramy z całymi jajkami, dodajemy śmietanę, ser i budyń, miksujemy. Ser wylewamy na ciastka i na wierzch rozkładamy resztę pokruszonych ciastek. Sernik pieczemy 1 godzinę, temperatura 180 % C. Po upieczeniu studzimy ciasto 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolibitą śmietaną;p). Sernik jest bardzo serowy, taki jak lubimy, a do tego chyba nie może się nie udać. Jeden z najlepszych serników, jakie jadłam. Nie opada, co jest jego dużym plusem. Szybko znika w głodnych brzuszkach i można go jeść i jeść i jeść. Ja uwielbiam pieczenie ciasta w domu, gdy w całym mieszkaniu unosi się niesamowity(...)aromat ciasta. Trudno nam często się powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach sernika kojarzy się z kawiarnią czy cukiernią. Sernik to specyficzne ciasto. Z jednej strony proste do zrobienia, z drugiej niekoniecznie. Pamiętajcie, żeby zawsze wszystkie składniki jakich używacie do ciasta, miały temperaturę pokojową. Jeśli lubicie serniki
Mieszam w Garnku