Sernik to najlepsze ciasto na świecie. U mnie gości bardzo często. Na każde święta, różne imprezy i tak bez okazji. Nie brakuje mi pomysłów na nowe wersje. Ten serniczek jest bardzo pyszny. Mnóstwo rodzynek w masie serowej, pyszne ciastka delicje i galaretka. Kto się skusi na takie cudo? Potrzebujemy: Na masę serową: 1 kg sera na sernik(...)cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: około 30 dag delicji 2 czerwone galaretki Wykonanie pysznego sernika: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy po jednym żółtku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i ucieramy. Wsypujemy rodzynki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną
Izabelawkuchnisztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać razem z makiem. Masę makową układać na podpieczonym spodzie w paski po skosie. Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, a następnie porcjami dobrze zmielony twaróg. Na końcu wsypać mąkę ziemniaczaną, otartą skórkę z pomarańczy i wyciśnięty(...)Ilość w zależności od słodkości pomarańczy. Żelatynę rozpuścić w wodzie i połączyć z pomarańczami. Tężącą galaretkę wylać na seromakowiec. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: mak , pomarańcze , twaróg , żelatyna
https:KKuchniaMniamrazem mam dla Was przepis na pyszny, warstwowy sernik. Wykorzystałam do niego serek, który otrzymałam do przetestowania od firmy Wieluń. Sernik składa się z kruchego ciasta i dwóch warstw serowych. Jest puszysty, nie za słodki idealnie komponuje się z filiżanką kawy Jacobs Crema Gold. Kruche ciasto: 300g mąki pszennej, łyżka kakao, szczypta proszku do pieczenia(...)Wieluń "Mój ulubiony"), 2 jajka, 120g brązowego cukru, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, budyń czekoladowy, 100ml śmietany 18%. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę - około 5 minut. Dodać przyprawę do piernika, budyń, ser oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Wyłożyć róznomiernie na ciasto. II Masa: 500g twarożku kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń "Mój
Z miłości do słodkościgórze lekka i puszysta pianka. Swoją nazwę zawdzięcza złotym kropelkom, które pojawiają się na powierzchni ciasta po upieczeniu...a których u mnie zabrakło. ;-) Foremka okazała się zbyt niska i niemożliwe było wyłożenie wskazanej przepisie warstwy piany. Ale nie ujmuje mu to w smaku. :-) To moje pierwsze podejście do tego sernika, ale na pewno nie ostatnie. Sernik wpadł
Szefowa kuchnimnóstwo sernikowych wariacji, ale zwykle coś było z nim nie tak - a to, za bardzo zbity (taki... babciny), a to za bardzo puszysty (coś bardziej jak budyniowa pianka z odrobiną sera). Za nasze serca chwycił dopiero sernik z brzoskwiniami - poezja (przepis niebawem). I tak, zauroczona połączeniem sera i owoców zaczęłyśmy razem kombinować. Nasz działkowy ogródek obrodził w malinki, więc
Wypisz WymalujSERNIK Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ Składniki: 5 jajek 1 szkl cukru 1 kg sera białego na sernik z wiaderka ( im bardziej tłusty tym lepszy) 1 aromat ulubiony np waniliowy 1 budyń waniliowy 3 czubate łyżki mąki 250g frużeliny wiśniowej tzw wiśnie w żelu Jak zrobić sernik z frużeliną wiśniową: Najpierw w misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą(...)pieczenia). Finalnie pieczemy 60 min w 180st grzanie góra – dół. Potem piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i dajemy ciastu odpocząć ok 20 min, potem wyciągamy, zostawiamy do ostudzenia. Na zimny sernik wykładamy frużelinę wiśniową. Najlepszy (i najlepiej się kroi) drugiego dnia, po nocy spędzonej w lodówce. Artykuł Sernik z frużeliną wiśniową pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeSzybki sernik na herbatnikach to pyszny, elegancki i klasyczny wypiek. Jednocześnie to ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Sernik wiedeński nie wymaga od nas wymyślnych składników, a jedynie kilka klasycznych produktów, łatwo dostępnych w sklepie. To ciasto jest puszyste i wilgotne w smaku. We wpisie kilka wskazówek, co zrobić aby ciasto nam nie opadło podczas(...)pieczenia. Przepis na Domowy sernik cytrynowy Składniki na spód 70g masła 110g herbatników 1 łyżeczka kakao Składniki na ciasto 1 kg twarogu na sernik (gotowy) 200 ml śmietany 30% 200g serka mascarpone 5 jajek 150g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mąki pszennej Sernik będę piekł w tortownicy o średnicy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masła 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego Przygotowanie sernika: Na początek włączamy piekarnik na 180st. Ucieramy masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Wbijmy jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Po dodaniu wszystkich jajek, stopniowo dodajemy ser, ciągle ucierając masę. Wsypujemy obie mąki
NiePieprz.plJeśli jesteście miłośnikami orzechów i sernika to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Wisienką na tym cieście jest krem krówkowy, który całości dodaje charakteru. Polecam :) SKŁADNIKI : KULKI : 30 dag drobno zmielonych orzechów u mnie włoskie 4 łyżki cukru pudru (można dać więcej) szklanka jogurtu greckiego lub śmietany 18 % 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 2-4 łyżki(...)góra dół. Po upieczeniu zostawiamy na chwilę w piekarniku. Następnie wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia. KREM: Masło miksujemy na białą i puszystą masę, dodajemy po łyżce masy krówkowej i miksujemy. Smarujemy wierzch sernika. Posypujemy kakao i na chwilkę chowamy do lodówki. Smacznego
Pani na deserdomownicy nie lubią sernika bez spodu, ale uwierzcie mi że bez niego też jest pyszny. Ja byłam zaskoczona, że z tylko kilku składników może powstać tak pyszny sernik, który do tego wygląda elegancko i dobrze się kroi. Jeśli jeszcze nie próbowaliście sernika z dodatkiem mleka skondensowanego to zróbcie to koniecznie, jest bardziej puszysty od tego z dodatkiem(...)Blaszkę umieszczamy w większej blaszce do której wlewamy ok 1/2 litra wody. Jeśli nie macie takiej blaszki to na spodzie piekarnika ustawcie naczynie z wodą. Ten sernik pieczemy w 170 st. C bez termoobiegu przez ok 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy jeszcze 40 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy
Cynamonowe szczęściedogniatamy i dziurkujemy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 15 minut, a następnie studzimy. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodajemy partiami zmielony ser, wanilię, mleko w proszku, słodką śmietankę, proszki budyniowe oraz mąkę ziemniaczaną. Nie miksujemy zbyt długo, by nie napowietrzać niepotrzebnie masy. Białka, pamiętając o tym, które(...)Wylewamy na podpieczony kruchy spód. W trakcie przygotowania masy serowej na spód zimnego piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne, do którego wlewamy szklankę zimnej wody. Włączamy piekarnik na 180ºC (góra-dół). Sernik wkładamy do piekarnika i skręcamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy 80 minut w kąpieli wodnej. Staramy się nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Najwcześniej, jeśli musicie np przykryć sernik
Kuchnia w czekoladzieCudownie pachnące, puszyste ciasto z dodatkiem jagód i chrupiącej kruszonki. Drożdżówka sprawdzi się nie tylko do popołudniowej kawy ale również na śniadanie z kubkiem mleka
Smakołyki AsiWitam Kochani dziś mam dla Was propozycję na pyszne i lekkie ciasto a właściwie sernik z czekoladową pianką :) Może się skusicie i zrobicie na zbliżający się weekend :) Polecam serdecznie i zapraszam. SKŁADNIKI *blaszka 25x25cm BISZKOPT -3 jajka -125g cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera(...)rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy do przestudzenia, potem wstawiamy na chwilę do lodówki by było to zimne. Wsypujemy proszek śnieżki i ubijamy wszystko do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy przestudzoną żelatynę i energicznie miksujemy. Wylewamy masę na sernik i całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki. I gotowe :) Sernik jest pyszny, pięknie wygląda, super się kroi :) Możecie go posypać
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDziś kolejny z uwielbianych przez nas serników. Choć ten zdecydowanie odbiega od tych wcześniejszych , nie jest tak puszysty jak tamte, ma bardziej zwartą strukturę, to dla mnie i tak jest cudowny. Chyba jednak jestem sernikoholikiem... :-) W oryginalnym przepisie było 250g ciasteczek digestive, ja z braku ciastek, które nadawałyby się na to ciacho użyłam bezglutenowych ciastek z karobem, a że miałam(...)czas zbyt krótki, dlatego dopiekałam ciasto jeszcze 30 minut w temp.150*C. Ale niepotrzebnie... Gdy wyłączałam piekarnik ciasto było ok. po 30 minutach miałam już niestety ogromne pękniecie w serniku. Myślę iż przy dłuższym pieczeniu należałoby go wyjąć bez studzenia w piekarniku, wówczas pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście w smaku to zupełnie nie przeszkadza. Smacznego
Smaczne ZdrowePrawdziwa arystokracja wśród pieczonych serników, o smaku najlepszego tiramisu , obłędnie kremowy, na ciasteczkowym spodzie, z puszystą śmietanką o delikatnym posmaku amaretto, pasuje zarówno na wielką imprezę lub świąteczny czas. To wypiek na wyjątkowe okazje. Jest tak smaczny, że znika w mgnieniu oka, dla amatorów nie tylko kawowych smaków. SKŁADNIKI: Spód: 180 g herbatników zbożowych pełnoziarnistych Cukry Nyskie(...)Krem z amaretto: Dobrze schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przekładamy do miski wlewamy amaretto, wsypujemy cukier i całość miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Gotowy krem wyłożyć na zimny upieczony sernik, wyrównać i posypać grubo przez sitko ciemnym kakao. Chłodzić całą noc w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon